Rolls-Royce Ghost, Snikmodellen?

Tycker du den majestätiska Rolls-Royce Phantom är lite klumpig?

Då är den nya,mindre,”smidigare” Ghost nånting för dej kanske?

Vad ska man med en diskret Rolls-Royce kanske du undrar?

Det är väl för dej som vill ha all överflödig lyx som en Rolls-Royce har men som inte vill väcka allt för stor uppmärksamhet när du parkerar framför bankomaten. ( Lexus LS??)

80 procent av Ghost köparna är nya på varumärket. Och mer än hälften lär troligen komma från Bentley, Övriga hälften är väl före detta S-Klass,7-serie och LS ägare som tycker att dom vill unna sej nått extra nu när ”krisen” är över.

Mer förarorienterad,(eftersom du åker i baksätet och baksätet endast i en Phantom) mindre formell och smidigare. Så vill Rolls-Royce själva beskriva nya Ghost. Britterna vill helt enkelt att Ghost ska kännas mer tillgänglig. Men för vanliga dödliga är en 5,4 meter lång bil som kostar från 2,3 miljoner allt annat än tillgänglig.

Trots att är Ghost 400 millimeter kortare än Phantom,ska den ändå erbjuda jämlika innerutrymmen.

Även sett till mängden lyx är Ghost fullt jämförbar med Phantom. Precis som alltid så bjuder de bakre ”självmordsdörrarna” på infälla paraplyer i teflonmaterial.

Väl på plats i baksätet, som kan fås som soffa eller två individuella fåtöljer, kan bakdörrarna stängas med en knapptryckning.

Tack vare det stora panoramaglastaket flödar naturligt ljus in i kupén.

Blir det lite för varmt i solskenet så är det bara att knäppa på luftkonditioneringen som kan ställas in i fyra zoner. Efter en hård på jobb ( yeah right) kan massagefunktionen komma väl till pass (endast tillgänglig i fåtöljutförande). Rolls-Royce uppger sig ha jobbat hårt för att minimera ljudet i kupén. En dubbel torpedvägg mellan motor och kupé hjälper till. Tröttnar man på tystnaden finns en stereoanläggning på 600 W med tio högtalare, inklusive två golvmonterade sub-woofers. Och tycker du inte att den 12.5gb stora hårddisken räcker så kan du säkert koppla in din iPhone också.

Hur härligt baksätet än må vara i Ghost så är det dina tacksamma passagerare som får njuta av det. Eftersom detta är en förar-bil så är det bakom ratten du ska njuta.

Och hur stavas körglädje i en 2,4 ton tung bil? jo det stavas HK!

Med hjälp av två turbo snurror får den 6,6 liter stora V12an en effekt på hela 570hk och ett massivt vridmomentet på 780 Nm redan vid 1.500 rpm. Växellådan är den helt nya ZF-automaten med åtta steg.

Det är mer än tillräckligt för att få det stora lyxloket att göra 0-100 på Porschesnabba 4,9sek.

Även om detta är en förarbil så har du ingen varvräknare,
istället har du en kraftmätare som visar dej från 0-100% hur mycket kraft du har kvar,

Lite i stil med Veyrons hk-mätare.

Likaså ska du inte tro att det är en stötig sportbil ( att nämna det i samma mening som Rolls Royce känns nästan som att svära i kyrkan)

Chassit har en avancerad och mycket känslig luftfjädring som påstås känna om en passagerare flyttar sig från höger till vänster sida i baksätet och kompenserar därefter.

Och även om jag inte behöver berätta om mattor i lammull.handsydd Skinnklädseln tillverkad av huden från tjurar som har växt upp i inhägnader utan taggtråd,(eftersom det kan lämna hål och ärr i skinnet).


Eller att ädelträpaneler i bilen är tillverkade för hand och lackas i fem lager för att ge djup lyster och en spegelblank yta.

Oavsett om jag berättar hur många män det krävs eller hur många dagar det tag för att bygga en Ghost utav dom allra finaste materialen du kan tänka dej så kan du ändå aldrig förstå känslan av att åka,köra och inte minst äga en Rolls-Royce förrän du verkligen sitter där bakom ratten på din alldeles egna Rolls-Royce.

Jag hoppas att Rolls-Royce kommer utöka sitt utbud utan att göra sin image för ”vanlig”

Jag hoppas att vi får se en cab och coupe version utav Ghost.

Här är bilens egna hemsida med fler bilder och info

Och storebror Phantom

(Visited 263 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x