Oris Prodiver…

Ja.. pga beslutsångest och folk som inte håller vad dom säger så är Breitlingen såld.

Det finns visserligen en likadan men begagnad i Stockholm..
Men jag vet inte riktigt hur jag vill göra med det där… Nån av mina Stockholmsvänner som vill leverera den åt mej? 😉

Så nu är frågan då.. Ska jag köpa den i Stockholm? Eller ska jag köpa en Bell&Ross; om ett tag när dom visat nyheterna på Basel mässan?

Men så plötsligt när jag sökte runt lite om storleken på den där Super Avenger så föll tankarna plötsligt på en klocka som jag beställde i sommras men som jag struntade i att köpa sen när jag väl hade prövat den på mej.
BTW om det är nån som minns att dom var med mej när jag var o prövade den så säg till. Själv minns jag fan inte vem det var.. Ercan kanske..

Anywho….

Klockan är en Oris och modellen heter Prodiver.

En mycket mäktig klocka på alla sätt och vis, enda nackdelen för mej är att den är i Titan, så den väger ”bara” 250 gram.
Men grejen var att när jag var i butiken och prövade den så hade jag min Panerai Slytech på mej.. en helt EXTREM klocka,och den vägde mer än denna större klockan trots att jag bara har läderrem på min Slytech.

Nu funderar jag lite på den igen dock.
Vill man ha en stor klocka så finns det inget större än denna.

51mm bred och 22mm hög och en vikt på 250gramDen kommer med både den lätta titanlänken och en ful,stel gummirem.Jag har för mej att Oris har ett eget speciellt system att fästa straps på så man kan inte köpa några eftermarknadsremmar tyvär.

Så ja.. vad finns det att säga om klockan?

I Qoute..

Dykarvärlden kommer aldrig att bli sig lik igen. Oris tar täten i utvecklingen av framtidens dykarur.

Det låter ju lovande..

Prodiver har ett helt nytt säkerhetssystem, för att kunna skruva på ringen så måste man lyfta upp den innan man kan vrida den.Detta är ju för att du inte ska råka skruva på ringen när du är under vatten och på så vis få fel tidsberäkning om hur mycket syrgas du har kvar i tuben. För ytterligare säkerhet så är den tillverkad av vulkaniserat gummi vilket gör att man få ett mycket bättre grepp om den när man har handskar på sej eller om man är i det blöta.
Den är vattentät ner till 1000meters dykande och har då givetvis en självreglerande heliumventil, Som riktiga dykarklockor ska ha, Även om ingen levande nånsin kommer ha nytta utav det.
Baksidan på klockan är mycket är intressant, den har ingraveringar som hjälper dykare att planera dyktider, fyndigt, nyttigt och snyggt.

Så.. slutsatsen då.

***********Fördelar*************
Stor..MYCKET STOR!
Ovanlig
bra urverk
Prisvärd
Helt ny modell.

*******************Nackdelar***************
Titan, Inte riktigt den tyngdkänslan jag vill ha.
Inte limiterad.
tråkig gummirem.

Så vad tycker ni? Alla åsikter är välkomna.

Här är historien bakom klockan.

Mer info här.(Visited 197 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jenn

jag säger, köp! och du vet att du bryr dig om vad jag tycker, raring 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x