Dagens Notiser : Kramer Tavlan

Ni som följer mig på Instagram kan dagligen se mina snabbtagna #DagensPaket bilder, oftast så tas den bilden när paketet ligger på bilsätet eller på bänken i min hall.

Och när jag lägger upp #DagensPaket bilder tagna i hallen så får jag alltid flera kommentarer om min Kramer ”Tavla”.

En ”Tavla” som jag har fått höra MYCKET om genom åren.

Jag brukar enkelt bara säga att jag har haft den ”i väldigt många år”, och det senaste året så har jag sagt att jag har haft den i 30 år.

Idag efter denna #DagensPaket bild så fick jag två kommentarer om tavlan

Så jag tänkte att det är dags att kolla upp hur länge jag faktiskt har haft den

Ja den har varit med länge 😉

Och som ni antagligen har snappat upp så tycker jag om att ge dryga svar på frågor som jag tycker är korkade, så jag har lyckats lura folk att det är en bild på mig… flera ”folk” (tjejer).

De flesta blir antingen bara tysta eller tycker att det är konstigt, de enda som har sagt emot mig har varit barn faktiskt =)

Och bland de roligaste minnen jag har om den tavlan var när en tjejkompis som är i min ålder, som har varit hemma hos mig flera flera gånger, frågade mig om jag tyckte om serien Seinfeld.. En fullt seriös fråga som ställdes i form av ett tips ”Jag har tips på en bra serie du hade gillat” typ 😉

Ja nu är det ett väldigt internt skämt, men efter den ”korkade” frågan så använder vi den frasen lite då och då när vi inte har pratat på länge ””Gillar du Seinfeld”” 😉

Så ja jag har många roliga minnen till denna tavla som är med på nästan alla mina selfies tagna hemma genom åren.

Så hur länge har jag haft den då?

Jag vet inte.

Seinfeld avsnittet där tavlan är med sändes den 25 Mars 1992.
När jag köpte denna ”tavla” (som bara är en poster) så släpptes dessa två bilder antingen tillsammans eller tätt inpå varandra

Kramer Painting Canvas Print | Fictional Corporations

KJG George Costanza Sofa Canvas Art Poster and Wall Art Picture Print Modern Family Bedroom Decor Posters 12x18inch(30x45cm) : Amazon.ca: Home

Ja nu är ingen av dem de poster som fanns att köpa då, men bara så ni får ”en bild” av bilderna.

Jag tänkte köpa dem båda eftersom jag är ett stort fan av TV-Serien Seinfeld, sedan dag 1 och än idag.

Men jag nöjde mig med Kramer bilden.
Jag minns att de i butiken (Gallerix?) tyckte att det var konstigt att jag ville ha en så dyr ram och inramning med glas till den, det var ju bara en billig poster, inte limiterad osv.

Men hey, den har sett bra ut i 30 år 😉

Efter alla komplimanger, kommentarer och frågor genom åren så har jag tänkt försöka skaffa mig en riktig tavla av samma bild, men det har jag inte tagit tag i, jag har ju inte riktigt plats för det och jag vill ju inte ERSÄTTA den som hänger på väggen i hallen idag.

The Kramer Painting | Painting of Cosmo Kramer

Nu när jag söker på postern så verkar den gå att köpa lätt idag, om den säljs fortfarande eller igen det vet jag inte, antagligen igen, men jag har ännu inte sett någon annan ha den någonstans.

https://justposters.se/film-tv/seinfeld/the-kramer-portrait-painting-poster.html

The Kramer Portrait Painting Poster

Min har inte den där texten, vilket jag är glad för.

Och min är så original som det kan bli för en poster för att den såldes Seinfeld stämplad under tiden då TV-Serien Seinfeld fortfarande sände nya avsnitt på TV.

I avsnitt 38 / S3.E20 ∙ The Letter så dejtar Jerry en tjej som målar av Kramer

 

Jag hittade denna reklam från 1993

Så ja, jag har haft min ”Kramer tavla” sedan dess, antingen 1992 eller 1993.

Jag minns att jag köpte den på Gallerix (tror jag att de hette) som då låg på andra våningen på Triangeln köpcentrum, sidan om eller på samma ställe där FootStreet låg sen många år senare.

Här finns en hemsida för att beställa en målad sådan tavla

home

The plot

The infamous line of the episode “He is a loathsome, offensive brute, yet I can’t look away.” Is what that made the episode so popular. In the episode, Kramer is forced to pose for a painting. He is famous but the couple that came to the gallery for the paintings did not know him. This is the point when he said those words and people thought that it is one of the most accurate assumptions that have been made about Kramer and Seinfeld Kramer painting.

It is regarded as the best single line observation that has been made on the character of Kramer. It is the line from the show that fans love to repeat and it became one of the best dialogues of the film.

The truth about Seinfeld Kramer painting

The truth behind the painting is that it has been reproduced millions of times. You can easily find a copy of the Kramer painting online. You will be surprised to know that the real artist of the painting is still unknown because the original painting was not signed. No one has claimed to be the mysterious artist but everyone is still curious and wants to know who was the talented artist behind such a masterpiece. It seems like we will never be able to find out the truth behind the Kramer painting.

What happened to Seinfeld Kramer painting?

After the popularity of the show, many people say that the original painting is in a lodge in Connecticut. However, no one has been able to find the real painting. The Kramer painting from the Seinfeld show disappeared after its surprising appearance in the show. Most of the fans thought that it had been stolen by a  crew member but no one has seen or heard from it in over 20 years..

There are many individuals that think Seinfeld especially got permission to show the painting in their show but after that things went down the drain and no one knew where the painting actually went. I guess only time will tell what actually happened to the masterpiece.

 

Fast det sägs att konstnären John La Huis målade tavlan som är med i avsnittet.

 

Canvas print (att jag inte har tänkt på det själv) från 109 usd eller oljemålning från 189 usd, men då är det den minsta storleken.

Väljer man den största så blir det 739 usd.
Hade jag bara sluppit dyr frakt, tull, moms och mycket troligt få hem en trasig tavla så hade jag beställt en.

 

Men för att då fortfarande inte ha ett bättre svar på frågan än en ren gissning, så har jag nog haft den i de där 30 åren som jag har sagt i ett par år.

 

(Visited 30 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x