Owning a 1992 Mercedes-Benz SL

** Så ja, åter igen, dessa bilar är VÄLDIGT dyra att äga..
Jag har en gammal vän som nu äger en 600 SL som IBLAND går dåligt, och har lämnat in den till Mercedes-Benz i Malmö, som är världens sämsta Mercedes-firma, och efter ett par veckor så är deras svar att de ska TESTA byta en sensor för 27 000 kr…

Men som ”tröst” så gav de förslag på två andra lösningar som de kan TESTA om det hjälper, dessa två andra saker som KANSKE löser problemet vill de ha 18309 kr + moms eller 22886 kr + moms..

Och då ska jag tyvärr säga att när en Mercedes verkstad gissar på 3 olika fel, så kan det betyda att det är alla 3 felen..

** Jag hade tänkt vänta med detta, men jag kan säga som såhär iallafall att jag kollade ett par enkla saker åt en annan bil, för att jag har lite rabatt där jag kollade, och de missade den ena saker som jag frågade om, som jag tror är det dyraste.. men den andra väldigt enkla sakerna skulle kosta 35 696 kr.. Och då har jag mellan 10-30% rabatt (olika för olika delar)..

Jag kollade ”vanliga service-delar” till min SL i våras, för att jag tyckte att det var lika bra att göra det igen just för att bilen bara stått stilla i nästan två år.
Där hade jag 18% rabatt på det mesta och faktiskt ett par saker med så mycket som 33% rabatt (det har jag inte sett innan faktiskt).

Kortfattat så är det olja, filter, tändstift.
Någon rem till tror jag.

Summa för servicedelar UTAN JOBB (det görs såklart hos MT Auto) = 19 504 kr..
Och jag är rädd att denna nota är ännu dyrare nu eftersom vår nästan värdelösa krona är ännu svagare än när jag fick denna offert skickad till mig, och ja allt blir dyrare med tiden..

Så.. IGEN säger jag detta..
Det är underbara bilar, underskattade bilar, bland världens snyggaste bilar någonsin.
Men de var en gång i tiden bokstavligen världens dyraste bilar… Och de är ännu dyrare att hålla igång idag än när de var världens dyraste bilar..

(Visited 7 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x