Helgens Event : Greenlight Galan 2023 #GLG2023

** Sedan flera år tillbaka, kanske ända sedan första GreenLight Galan, så är galan vårt OFFICIELLA avslut på ”Motorhobbyn” för det året, och sen nästa gång vi ses är till Påsk på Elmia, Så för oss som är på dessa olika bil-event om sommaren/säsongen för mer än att bara hoppas på ännu en plastpokal till samlingen så är GreenLight Galan oftast det enda eventet på hela säsongen som handlar om personerna bakom bilarna istället för att bara handla om bilarna, det är här vi kan vara sociala, catch-up, knyta nya kontakter, snacka med sponsorer, och för många av oss bara koppla av, inte tänka på att presentera bilen, hålla bilen ren eller snabb, utan detta är faktiskt vårt ENDA sociala bil-event på hela säsongen.

Ja sen är det så tråkigt att det känns som om allt för många går till galan för att supa för första och sista gången i sitt liv och vill passa på att slå världsrekord i fylla.

** Ja jag missade galan förra året, vilket verkligen kändes konstigt.
Men ja ni som känner till mig förstår nog varför.

Jag köpte biljetter, bokade hotell, jag hade flera vänner och brorsan som erbjöd sig att köra mig, en tjejkompis som erbjöd sig att joina mig hela helgen för att indirekt ta hand om mig, för att vid den tiden för 1 år sedan så var jag långt ifrån att kunna gå, det var inte ens på tal då att jag skulle kunna gå, så mitt mål i flera månader inför galan var att orka sitta upp, så där dagarna precis innan galan så började jag att testa det, men klarade bara av att sitta max 30 minuter innan jag spydde..
Så ja, det kändes väl lite konstigt att vara på galan i rullstol, men jag vet att det hade löst sig, jag frågade de som håller i galan och de sa att där fanns hiss och allt som jag skulle behöva för att ta mig runt i rullstol där.

Men ja, trots att jag verkligen försökte och kämpade med just Greenlight galan som ett mål för min hälsa så insåg även jag till sist att min familj och sjukvården hade rätt, det var bara att glömma att jag skulle klara av att sitta upp så länge och vara iväg så länge från sjukhuset.

Så därför är jag verkligen extra tacksam att jag kunde se galan live på TV.
Och jag är VÄLDIGT rörande tacksam för att mitt namn ens nämndes på scen <3

Och det känns extra kul att jag inför i år för första gången efter alla dessa år har fått vara med och nominera folk till att vinna priser.
Det känns bra =)

Så ja jag kanske säger så inför varje gala varje år, men jag är VERKLIGEN taggad inför årets Greenlight Gala! =)

 

** Galan har vuxit för varje år och de senaste åren, eller ja senaste gångerna rättare sagt eftersom de senaste åren så var det ingen gala pga Pandemin, men de senaste gångerna som galan har varit, även förra året som var första året efter ”Pandemi-pausen” så har biljetterna sålt slut på bara några sekunder efter de har släppts, så ja vi har tyckt att de behöver ha galan i en större hall, kanske till och med i en större stad, men nej Folket Hus i Trollhättan är bra och mycket billigare än en större lokal i t.e.x Göteborg, så vi har stannat kvar där.

Man får helt enkelt vara snabb med att köpa biljetterna när de släpps, som vid ett Supreme släpp 😉

I år var enda skillnaden att de INTE sparade biljetter för de nominerade, utan alla biljetter släpptes direkt, vilket vi gamlingar tycker är bra för att vi har alltid sett detta som ett socialt event, som råkar dela ut priser, och tycker att det är väldigt dåligt av de som köper biljetter och kommer dig ENBART om de är nominerade och KANSKE kan vinna pris….

Så bra att alla biljetter släpptes samtidigt.

Men i år så sålde inte biljetterna slut direkt..
En vecka innan galan så fanns det biljetter kvar att köpa..

Konstigt, men ja folk rent allmänt har det ju mycket tuffare ekonomiskt nu än förr, men två biljetter kostar som en tank bensin..

Men vilket som, synd såklart, för att vi vill ju verkligen att Greenlight kommer att fortsätta med galan.

Så nu till det ”roliga” och anledningen till denna notisen.

Greenlight och flera av oss som ska dit har frågat om vilka som ska dit, gjort inlägg i stil med ”Ses vi på galan?” osv.

Och då känns det som om att det är fler som skriver att de INTE ska än som kommenterar att de ska…

Jag poängterade detta och fick svaret ”Men de frågade ju OM vi skulle dit och mitt svar är att jag inte ska”..

Och då vill jag dra en jämförelse som vanligt.

Om jag skriver frågan ”Fyller du år idag?” offentligt, ska alla som INTE fyller år den dagen skriva då att de inte fyller år?

Eller för att dra en lite mer okej jämförelse.
Låt säga att jag har en fråga om Toyota, och skriver då ”Vem här kör en Toyota?”, ska alla då som INTE kör en Toyota svara ”Nej jag kör inte Toyota”….?

Så ja, jag tror att alla de som kommenterar detta, dessutom på flera ställen, om att de inte ska dit, de är som vanligt bara ute efter uppmärksamhet och sympati. de vill att folk ska fråga varför de inte ska dit och ge responsen

”ååååh vad synd att du inte ska du, du gör ju hela galan, det är inte värt att åka dit om inte du ska dit, nu ska jag inte heller dit och ska ta livet av mig”

Ja ungefär så vill de väl ha för respons antar jag.

Det är allt för ofta som jag ser tydliga bevis på att folk tror att jorden enbart snurrar kring dem, speciellt inom bilhobbyn.

** Här är ett av många samtal som jag och Lukas Koos hade inför årets Greenlight Gala

 

Nu till Galan!

** Folk frågar om biljetter dagen innan, trots att de tydligt gick ut med sista datumet för att köpa biljetter. 

** Folk tror att det enbart är för inbjudna. Det är det inte, vilket vi tydligt försöker få fram varje år.

Här är bara två av många exempel som vi stötte på bara timmar innan galan började

** Här är mycket nytt folk, jag skulle gissa på minst 1/3 nytt folk.
Jag skulle faktiskt vilja få en siffra på det bara för att.
Kan det ha varit 50% nya besökare?

Och nästan alla är bra klädda.
Speciellt tjejerna är bättre klädda än tidigare år.

Härligt att se tjejer bära annat än bara svart.
Jag hoppas kunna visa er flera bra exempel när bilderna kommer.

 

** Daniel pratar bra och tydligt.
De är båda bra konferencier, och ingen hade kunnat gissa att de två var HELT olika nervösa/spända inför detta, på scenen så funkar de lika bra båda två och toppen ihop. 

** Det var lite väl mörkt ljud, man hörde knappt vad de sa.
Bara bas och mellanregister. (Inte bara jag som klagade över detta)

** Trevligt att någon från Trollhättan kommunen  äntligen kom till Galan och var på scenen.

Det var först då det slog mig att varje helg galan är så är det ju över 300 besökare som lägger pengar på hotell och restauranger i stan.
Ja och i butiker osv.
Så galan med 300++ personer drar ju absolut lätt in 1 miljon kronor extra åt Trollhättan bara den helgen. 

** Riktigt kul när vinnarna verkligen blir riktigt glada och tacksamma.

Långe-Micke och hans kompanjon var helt rörda så glada och tacksamma de var. Jag tror att jag hörde att de båda hade kunnat gråta glädjetårar om de hade stått kvar på scen 2 sekunder till.

Kan vara en bild av 2 personer och text

 

** Killen som vann bästa Volvo bokstavligen hoppade av glädje.

** Trollkarlen var bra och underhållande.

Bäst var att Emma asgarva för att han nämnde en stad, så hon fick gå upp på scen sen och assistera honom =)

** Daniel sa att han noga hade placerat vart alla skulle sitta.
De väluppfostrade satt nära scenen och de mindre bra satt långt ifrån, och det blev ju tydligt att han gjorde helt rätt där.

Ja det var bara ett bord som störde, ”DMEC OGs”..  de där fyllona som störde alla och för mycket (relativt lite jämfört med tidigare är ändå) kunde ha suttit längst bak.

** Maten var värre än någonsin.
OBS! Inte mina ord.
Mitt råd är att ge folk Pizza istället bara.
Alla klagade över maten… Ja Förutom Kooz.. vars favoritmat är Jensens Böfhus.. så det säger väl en hel del.

 

** Kvällens bästa komplimang var ”Magiskt bra”.
Jag minns inte vem som sa det, men i samma ögonblick som galan var avslutad så var det någon som bara utbrast det, och det var en perfekt summering som avslut. 

** Det var verkligen stor glädje bland både vinnare  och publik.
Som Lukas sa innan galan så handlar det mest om besökarna, hur de är osv, och denna kväll var ju ett perfekt bevis på att en bra publik / besökare gjorde galan bättre än någonsin.

 

** Vissa blev verkligen jätte tacksamma för mitt pris som de delade ut åt mig.
Det kändes jättebra. genuint rörda och verkligen tacksamma <3

 

Sen var det vissa som frågade hur de funkar men inte sa tack, men men.
Och vissa sa inget alls.

Men låt mig summera det såhär så ni förstår att det inte bara gäller galan.
De FOBO TPMS som delades ut åt mig på galan har jag gett bort nästan 30 st set utav.

EN ENDA kille har tackat mig offentligt, en kille skrev tack i PM, två andra skrev tack när jag frågade ifall de hade fått dem levererade till sig.. Thats it..

Så jag blir nästan dagligen förvånad över att det allra första ordet man lär ett barn, har vuxna människor så svårt med…

Tack.. Det är inte svårare än så..

** Efter vi försökte äta oss mätta någonstans (jag kastade min kebab direkt) så gjorde vi en ”eftersnack” video, lite dåligt ljud men jag gillar när vi inte alls hinner snacka om ämnet innan vi sätter på kameran, såhär ska det vara.

 

** Jag försökte verkligen vara med på efterfesten, jag tjatade med mig sällskap tillbaka dit efter de andra hade ätit icke God kebab, men jag klarade verkligen inte av att vara där länge, främst pga musiken.

Under stunden som vi var på efterfesten så var det många som kom fram till oss för att säga vad de tyckte om galan, kanske för att de förstod att vi skulle göra en video om det, vilket vi då redan hade gjort.

Men alla som kom fram till oss eller mig sa samma saker.

1: Maten var dålig och för lite, alla var hungriga

2: Musiken var för dålig och för högljudd på efterfesten, det hade varit mycket trevligare om vi kunde sitta och prata någonstans istället, vi är ju här för att vara sociala, inte festa i en allt för högljudd miljö med dålig musik.

3: ALLA klagade på att de enda störiga på galan var ”DMEC OGs” vilka pajasar det nu än är.

De var högljudda, störde med falska bud under välgörenhetsauktionen, bankade i borden och förde bara en massa oväsen.

Men de var också de enda, så det var mycket mindre jobbiga fyllon i år än t.e.x förra året.

Annars så var alla nöjda, tacksamma, genuint glada för vinnarna.

Jag brukar ju klaga över vilka som vunnit osv och därför säger jag varje år att det a är främst en social gala där vissa råkar få ett pris med sig hem.

Men i år var allt verkligen helt rätt, förutom mat, vissa fyllon och dålig musik, men annars så 🙂

** När vi gick därifrån så var det ett fyllo som drog Kooz i håret, och det slutade med att jag höll på att bli utkastad.

Men vi var ändå på väg ut därifrån ändå så 🙂

** Och till sist men verkligen inte minst, jag är oerhört rörd, glad, stolt och tacksam för alla som nominerade mig till Greenlight Award oavsett anledning.

Priset gick ännu en gång till en värdig vinnare, vi är många som står i kö för att få det pris 🙂

** Jag kommer att skapa ett album med samlade bilder som alltid.

Jag tänkte ta emot folks bilder på plats för att kvalitén blir mycket bättre via Airdrop än messenger, men ni får jättegärna skicka era bilder till mig hur ni vill så samlar jag våra bilder och bilderna från Kim Jarl i ett samlat album.

 

** Jag kollade på våra videos igen, och ja jag tjatar ju om att detta är vårt enda sociala event på hela året eftersom vi inte har bilarna med oss osv osv, men det är väldigt lite vi är sociala här ändå, under själva galan så sitter man vid bordet och lyssnar, på pauserna så väljer man EN person att hälsa på eller gå på toa, gärna hinna ta bilder också, vilket jag nu inser att det glömde vi nog.
Och sen då på efterfesten så är det allt för högljutt.

Så jag skulle jättegärna vilja nästa år att vi gamlingar som inte vill festa utan vill vara sociala och prata, låt oss få sitta kvar i stora salen, det hade många av oss hellre velat.

 

**  Här är Teasern om Kooz kommande bil, ett bygge som han håller på med just nu.

 

** Jag vann pris för bäst klädd på denna gala

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir Pierre (@sirpierre.se)

Och ja de som vinner detta pris som bedömdes samma kväll får ingen lapp där juryn motivering står, ännu bättre så fick jag det personligen förklarat av både Daniel och en från Juryn, det var bland kvällens höjdpunkter att få prata om min vinst, priset allmänt, klädsel allmänt, tidigare år osv osv med henne, jag hade gärna snackat med alla 3(?) tjejer som tydligen har valt ut vinnaren för detta pris flera år.

UPDATE

Jag vill faktiskt lägga till en till sak, det är verkligen inte alls skryt utan ödmjukhet och tacksamhet.
Under kvällen så var det flera som sa till mig att de tyckte att jag borde vinna et priset, att jag var snyggast klädd osv osv, en massa komplimanger, men jag sa till dem precis som jag sa på scenen, prisat är skapat efter mitt förslag och därför har jag sagt att jag inte är ”med i tävlingen”, för det vore ju väldigt patetiskt att föreslå ett pris som man tydligt själv skulle vinna 😉

Och sen då under de första året när priset gill till ”roligast” klädd så sa jag ifrån, lite onödigt taskigt kanske, flera gånger, år efter år..
Till sist så sa jag att jag skulle välja vem som skulle vinna det priset istället.
Och det året så tyckte jag att det skulle gå till en tjej för första gången, så när jag stod på scenen så valde jag den enda tjej jag kunde se som inte bar svart, ”Du där i rött kan komma upp och hämta priset, ni andra ser ut som om ni ska gå på begravning”… Så ja inte så charmigt utdelat kanske hehe

Och så råkade det vara så att den tjejen var ju skitsnygg!! Så då fick jag i ett par år efter det höra att jag gav det priset till henne bara för att ragga på henne..
Och då la jag ner det helt igen.

Men jag har många år haft en kille i tankarna som är värd priset, som inte var där i år.
Och killen som vann priset förra året när jag inte var där, en blå smoking, han var absolut värd priset, eller om det var 2019… men det var iallafall ett par galor tillbaka som det började bli seriöst det priset och inget ”clownpris”, och nu förstår jag varför, nu som först så fick jag veta att juryn numera är de tjejer som jobbar på galan, tjejer med mycket tydligt mycket bättre smak än herrarna som har valt ut vinnarna tidigare år 😉

Men ja kortfattat så ville jag bara visa tacksamhet för alla som sa till mig att jag borde vinna det priset, och känner nu i efterhand att jag kanske var lite onödigt sådär ”Kooz-ödmjuk” när jag sa att jag inte alls är med i den tävlingen.

Stort tack för priset, det betyder mer än ni tror i dessa tider <3

 

** Självklart ett stort tack till Christoffer Talvis & Daniel Serénus som är ansiktena utåt för Greenlight och allt som Greenlight gör och har gjort, men även och denna gången framförallt ett stort tack till alla ”funktionärer” som gör mer än vi anar, och där flera av dem har varit med i flera år, jag har bett om namnet på dem alla, men tills dess så ett stort tack till alla ”funktionärer” som gjorde ett jättebra jobb även detta år.

UPDATE

Ett extra stort tack till de som jobbar ”bakom scenen” med precis allt annat som behövs utöver att prata på scen

Johan Selvén
Jennifer Lidberg
Rebecka Holmgren
Natalie Jansson
Fredrik Berglund
Susanna Edström
Kim Jarl
Mikael Henning
Zoe Wang
Christian

Här är albumet där jag kommer att samla bilder ifrån de som vill dela med sig och de som jag kan sno 😉
Och så ser vi fram emot Jarls bilder =)

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.667709148678555&type=3

** Här är alla vinnarna från årets Greenlight Gala

Här i detta inlägget så har ni listan över alla som var nominerade, för att vi ska verkligen inte underskatta att ens få vara nominerad till ett Greenlight pris!

GreenLight Galan 2023 – De Nominerade

UPDATE

Här är Kim Jarls bilder från #GLG2023

(Visited 260 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Helgens Event : Greenlight Galan 2023 #GLG2023 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x