Gårdagens Konsert : Wu-Tang Clan & Nas – A N.Y State Of Mind

Jag tror att den sista konserten jag var på innan pandemin var just där jag såg Wu-Tang Clan som sist på scen, så att vara nu bland de första konserterna jag går på efter pandemin känns helt rätt, och att se dem tillsammans med Nas (som jag inte har sett live innan), tillsammans med min gamle gode vän Ajfa kändes riktigt bra.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

Så lite kortfattat innan jag börjar med allt mitt klagande.

** Jag har sett Wu-Tang Clan flera gånger, hela gruppen kanske 5 gånger och jag har sett enskilda konserter där en eller flera av dem har uppträtt massor av gånger, och ja jag kan säga att detta var den bästa konserten med dem utan Method Man, så det är ju ett bra betyg.

MEN!! Det är heeeeeelt helt annorlunda när Method Man är med!
Och ja jag visste att han inte skulle vara med här trots alla rykten om att han skulle vara med.

Method Man och ODB är utan tvekan de starkaste karaktärerna i denna grupp, och att Dirtys son tog hans roll förra konserten tyckte jag faktiskt var rätt bra, fejkat, överdrivet osv ja, men bättre än inget, så pass bra ändå att jag antog att han skulle vara med i gruppen nu för alltid, och jag är rätt säker på att han hade den rollen under hela USA turnen.

Men här var han inte, och de låtar där U-God tog ODBs roll var väldigt bra faktiskt, alltså riktigt bra, för att han tog OBDs texter och framförde som sig själv, riktigt bra.

Och under hela konserten så var det utan tvekan U-God och Cappadonna som hade mest energi, mycket också! Bättre än de tidigare gångerna jag har sett dem..

RZA försökte väldigt mycket, det var iallafall tydligt att han tyckte att han var den största stjärnan där.

Masta Killa var så tyst att jag bokstavligen blev förvånad över att se honom där.
Raekwon gjorde ett bra jobb, Ghostface Killah var allt för tråkig.
Inspectah Deck gör ALLTID ett bra jobb och är en av de mest underskattade rapparna genom tiderna.

Och sen stackars GZA, som det aldrig har varit någon fart i, som jag tyckte på hans egna senaste konsert var så dålig att man VERKLIGEN kände att han inte ville vara där och göra sånt längre.
Och senast jag såg honom med Wu-Tang Clan så var han så äckligt full att jag bara blev irriterad.
Och igår så tyckte jag synd om stackaren som bara verkade senil och helt helt taktlös.. Jag tror att han hade uppträtt bättre om han hade pratat i sömnen..

Vi har mååånga artister som har gjort riktigt bra ifrån sig trots att de har varit äldre än GZAs snart 57 år, men han vill inte göra detta, det är väl det tydligaste.

Nas har jag aldrig sett live förr men jag är helt säker på att han var EXAKT lika bra som han var för 20 år sedan och sedan dess!
INGET att klaga på alls!

Bara synd att han inte var på scen med Wu-Tang Clan, han körde ett par låtar med Raekwon och någon annan som han har släppt låtar med genom åren, men det vore kul att se dem alla på scenen förutom i slutet då han körde någon dålig låt som avslutning.

 

** De körde med DJ och liveband, vilket var lite coolt till en viss gräns.. men där det absolut bara blev för mycket ”Hård Rock” än HipHop under 2.5 timme… Detta var ju utan tvekan RZAs val..
Lite kul med något ”nytt” till en början.. men det kändes absolut mer som en Hård Rock konsert än HipHop..

** Vi hade utan tvekan de absolut bästa sittplatserna, detta tack vare Ajfas fru,

och det var verkligen extra kul att gå på konserten med just honom, vi har verkligen gjort mycket kul genom åren men ses allt för sällan.

** Under förra årets turne´ i USA så firade de främst sina 30 år, här var det absolut mycket hyllning till att HipHopen firar 50 år, så det gjorde de bra med att visa upp andra artister på skärmarna osv.

** Scen-producenten eller vad man ska kalla det gjorde ett väldigt bra jobb, mycket coola och oväntat avancerade skärmar och bra saker som visades på skärmarna, bra jobbat.
De visade andra artister, deras musikvideos, klipp från filmer osv, bra grejer, det kändes helt rätt.

** Kul att publiken var så mixad som det kan bli (tror jag), där var folk i alla åldrar och rätt bra mix mellan könen.

Så det är nog med det positiva..
Nu till det största intrycket av konserten

VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK!?!?!?

Först och främst detta jävla rökandet hela jävla tiden!!! INOMHUS!!!

Men jag ska börja innan dess.
Jag bor precis vid sista tågstationen i Sverige, nästa station är Köpenhamns flygplats, för att vara lite vettiga så struntar vi i att ta bilen, vi tar tåget istället, det är så lätt ju.

När vi kommer till tågstationen där alla tåg kör förbi på väg till Danmark, då går inte tåget till Danmark därifrån..
Så vi måste ta tåget till Malmö Centralstation för att sen åka förbi Hyllie igen till Danmark…..!?

Tåget från Malmö C till Köpenhamn är så fullt så vi får flytta på oss flera gånger, för att vi fick absolut inte stå vid dörrarna…. i den ena vagnen… men i den andra vagnen var det okej…

Allt för nära oss så står där två tjejer där den ena väljer att äta något stinkande mat på ett fullsatt tåg!

Till vår stora förvåning så är nu biljettkontrollanter tydligen civilklädda…. Jag åker helst aldrig tåg men det var fler än jag som blev förvånade över detta.

Den ena tjejen av de två stinkande idioterna påstod att hon skulle köpa biljett på Hyllie, där man inte kan hoppa av, så därför hade hon ingen biljett.. som man köper via telefonen..
Så hon får böter, och kör världens snyftstory att hon har precis blivit dumpad och hon ska flytta till en egen lägenhet i morgon osv osv.
Och inte för att jag känner henne, men jag VET att man får inte tag på lägenhet i Malmö så snabbt om man precis har blivit dumpad, men saksamma, höjdpunkten på hela detta var att hennes respons på detta sen när andra frågade om hon fick böter var ”Rösta rätt”…………..

Och OH MY vad hon fick höra pikar om det av mig sen när jag blev irriterad över den stinkande maten!
Ska ”Rösta rätt” hindra henne från att bli dumpad?? Hindra henne från att få böter för att hon själv medvetet inte har köpt biljett?!
Shit vilka äckligt korkade brudar!

Jag pikade dem så mycket om detta under resten av resan där tåget körde i 5 km/h så de bytte vagn, och när jag sen såg dem utanför tåget igen så fortsatte jag att mobba dem. Med all rätt.

Nu tillbaka till konserten.

JAG HATAR MÄNNISKOR!!!

Detta äckliga jävla rökandet hela jävla tiden!!!
Och om man nu har betalat för dyra sittplatser, varför står man upp då?!
Killen sidan om mig hade sin äckliga jacka knuten runt midjan så hans jävla dansande gjorde att jackan drog över min arm och dricka hela jävla tiden!!

Och den feta tjejen sidan om Ajfa trodde att vi hade betalat för att se hennes feta röv och inte konserten!

Och tjejen som satt bakom mig gnugga in i mitt huvud flera gånger OCH TOG PÅ MITT HÅR!?
WTF!!?!

Så när folk frågar mig idag om hur konserten var så är mitt svar tyvärr ett framtvingat ”det var okej” just för att mitt främsta minne om denna konsert kommer att vara dessa äckliga människor som bara tänker på sig själva och tror att allt kretsar kring dem!!!

Så nej, jag vill VERKLIGEN inte gå på konserter mer! iallafall inte i Köpenhamn.

** Jag dricker inte medvetet Pepsi, men ibland så måste man i brist på Coca-Cola, och här drack jag min dyraste Pepsi hittills, 2 st små pepsi i plastmuggar kostade 126 kr!

(Visited 62 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina Miechowicz

Då återstår Stockholm och då blir det helt plötsligt mycket dyrare men kanske värt det ändå?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x