Nattens Film : Fast X

Ja jag har ju sett de andra filmerna på förpremiär så denna fick jag väl också se på premiären iallafall.

Jag förväntade mig en överdriven, löjlig och dålig film… och jag skrev ett par notiser medans jag såg denna GirlPower Fightingfilm.

** Ja så det är ju nästan officiellt att denna ”sista film” är uppdelad på 2 filmer.
Vin Diesel som inte har setts nykter en enda gång utanför en film de senaste 20 åren har sagt att finalen skulle vara två filmer, men filmbolaget som självklart vill tjäna pengar bad honom att dela upp det på 3 filmer istället.

Så ja denna filmen slutar som en cliffhanger såklart, men vi vet alla hur det kommer att sluta i slutet, och nästa slut, och det tredje slutet, av slutet.. ändå.

 

** Jag vet inte om jag ska sätta detta klagomål på biografen eller filmen, men ljudet var helt fel, surroundljudet var MYCKET högre än ”huvudljudet”!
Om huvudljudet var inställt på 4/10 så var surroundljudet verkligen en skrikande 10a! Så pass att jag fick hålla för öronen ett par gånger!

Så man fick fokusera på att höra vad de sa, och sen kanske de körde iväg (ja de körde lite bil i filmen ändå) och sen när bilen är utanför scenen och kör vidare i bakgrunden så SKREK det i öronen!

** Jag vet inte om det var dåligt filmat eller sminkat, men de alla ser ut att vara filmade med något slags TikTok-filter, där de ska se yngre ut än för 20 år sedan..

** Dom ser ut som om han ska börja gråta vilken sekund som helst i hela filmen..
Jag vet inte om det är hans ”mad-face”, men han ser verkligen bara gråtfärdig ut.

** Där var ju såklart en massa ”familje-budskap” och hintar konstant genom hela filmen, men ”Brian” nämns bara en enda gång, att han och Mia var i säkerhet, och sen när de filmar Mia så är där ändå noll tecken på att han är där.

Och där var någon tant med i en scen som snackade en massa familjebudskap om någon död, som jag tolkade som Doms farmor…?
Men ja hon pratade ju som om hon pratade om Paul Walker.

** RIKTIGT jobbigt ljud!
Detta är absolut en anledning till att jag hellre ser film hemma!

 

** Jag skulle jättegärna vilja se lite nördiga statistiksiffror över denna filmen, t.e.x hur många gånger de säger ”family” och hur mycket tid kvinnorna syns jämfört med männen, jag vill tro att det är 70/30.
Så ja, det är mycket girlpower här på alla sätt, mestadels fighting, och sen lite gamla gubbar som försöker vara roliga.

** Det är verkligen minimalt med bilar i denna film..
Det MÅSTE vara den Fast-filmen med minst ”bilporr”..

Där är en replik där Turbo nämns och en replik där motorer nämns, givetvis av tjejer.. men thats it..

** Dom´s bilar är utan tvekan tåligare än någon tanks någonsin i någon film..
Hans Chargers är VERKLIGEN oförstörbara!

** Kortfattat så är det bara fighting i filmen, de åker jorden runt och slåss… thats it..

** Jason Momoa / Dante var verkligen bara en löjlig wannabe-Joker… verkligen..
Han försöker vara löjligt rolig och ond… Han försöker verkligen vara som Joker i Batman.

** Jag satt alltså och skakade på huvudet flera gånger….

** Så…. hela världen vill döda varandra och varandras familjer,,, men man ska ändå lägga allt och sidan för att köra ett streetrace…

** Och det där fula halsbandet som ska betyda SÅ mycket i varje film är INTE samma halsband genom åren! Vilket jag har sagt förr! Detta korset var t.e.x stelt till skillnad från de andra.
Och när han ger halsbandet till en helt ny karaktär, en tjej som har NOLL aning om vad det halsbandet ”betyder” och direkt så fattar hon allt och allt löser sig….

** Riktigt löjliga repliker….
Det är verkligen som om de har tagit white trash jänkare och låtit dem rösta fram vilka repliker som låter coolast..

** John Cena var bäst för att han var sig själv, men ja hans sista scen var tyvärr också löjlig.

** Och The Rock som officiellt HATAR Vin Diesel är med i slutet och kommer att vara med i nästa slut, och förmodligen i slutet efter det slutet också.

 

Så några klagomål över biografbesöket.

** Malmöfolk alltså…
Jag som håller mig ifrån dem hade helt glömt vad för folk vi har här..

** Där var flera på biografen som satt och hostade rakt ut vid varje andetag nästan, bland annat killen som satt sidan om mig.

** När jag skulle gå på toaletten så märkte jag att ALLA på min rad hade tagit av sig skorna och flyttade inte på dem utan bad mig bara ”äh bara trampa på dem mannen”….

** Den Biografen på Mobilia som jag var jättenöjd med tidigare har varit allt för varm de senaste två gångerna, alltså svettigt varmt där… jag förstår inte alls det..

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x