Dagens Notiser : Göra skallen jämn igen?

Jag pratade med min huvudläkare på Neurokirurgen idag, Isabell är också en bra läkare som ska ha mycket cred.
Vi pratade om en del olika saker kring min hälsa nu sedan den senaste justeringen av ventilen i hjärnan, och kortfattat så är det tyvärr samma symptom om ventilen flödar för mycket eller för lite, jag har haft nästan samma besvär oavsett inställning, och mina problem kan ju bero på hjärnskadorna helt enkelt osv osv, så jag är en svår patient helt enkelt, det positiva är att jag har gått från att spy två gånger om dagen till att det har hänt en enda gång nu på flera veckor, så det är det positiva som jag får nöja mig med.

Sen berättade hon att hon ska vara föräldrarledig och att jag inte kommer ha kontakt med henne igen på ett par månader, så jag passade på att ställa en fråga som jag redan har frågat flera olika läkare men som de inte har velat ge mig ett rakt svar på, angående att göra min skalle slät igen, så att jag kan raka av mig håret igen.

Och ja jag hörde att hon var trött på den frågan från mig, och hade redan precis förklarat igen att jag helt enkelt måste vänja mig vid Shunten (ventilen) livet ut, så hon började med ”Du har redan frågat det..”
Men jag har lärt mig att man får göra en läkare lite irriterad för att de ska våga vara ärliga.

Hon sa att ja, det går att justera skallformen lite, men de gör det bara i extremfall, när någon har tagit bort en tumör och har ett stort hål i skallen.
De vill verkligen inte göra det ”i onödan”, det finns risker för att man dör, risker för infektion, risker att det besvärar shunten osv osv osv, så jag får helt enkelt leva med ojämn skalle också.

Nu har jag iallafall fått ett svar.

Så när den läkaren som förra gången fick göra en akut justering av Shunten, som det tog henne en timme att justera shunten när det har tagit de andra någon minut bara, när hon sa svara på samma fråga med ”Jaja men sprutar bara in cement” så blev jag ju lite glad, men jag antog att hon antingen hade helt fel eller var också trött på frågan, jag hoppades bara på att hon kanske hade lite rätt, att man kan spruta in något, silikon eller något, jag vet inte.

Så, frisyr framöver, och jag hatar det.

Jag är tacksam att andra gillar det, jag är tacksam att jag har fylligt hår, bra linjer osv.
Men ja, nu får jag gå till Devoted the Barber en gång i veckan för att fixa håret, och ja skägget också eftersom jag själv inte kan justera linjer osv som jag lätt har gjort förr (pga synen nu då alltså).

Så ja, jag är för gammal och för trasig för att vara ytlig helt enkelt.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x