Nattens Notiser

Min näsa är ju mer eller mindre fejk.
Jag har knäckt den så mycket så många gånger att till sist så lossna näsbenet från pannbenet och min ”näsa” låg i 3 bitar i min kind formad efter mina fingrar då jag försökte dra min knäckta näsa rätt som jag hade gjort flera gånger tidigare.
Men det gick inte denna gången, näsan var helt krossad.

Det krävdes en lång operation som gick över den planerade tiden nästan dubbelt upp.

Efter det så fick jag gå med gips för ansiktet i x antal månader, jag tror att det var 6 månader, och jag fick sova med gipset i ytterligare 6 månader.
Jag missade nästan hela sista skolåret i Gymnasiet pga detta (och andra skador), vilket drabbade mig mycket, men det är en annan story.

Min näsa hade kunnat vara rak och fin efter den operationen och mer eller mindre ett år med gipsmask, om det inte vore för en sjuksköterska som skulle vara ”rolig” och se om min näsa satt fast på ett återbesök där vi skulle se om jag var redo att sova utan masken eller inte, hennes svar var ”Oj! jag trodde att den satt fast”.

Därför förlängdes hela processen med gipsmasken, därför är min näsa sne, därför sitter mina solglasögon alltid snett.

Att jag bara kan andas till 17% som bäst (säkert sämre idag, jag ska faktiskt på en ny undersökning i slutet av denna månaden) är inte helt och hållet pga hennes ”skämt”, näsan är där mer eller mindre för syns skull, den var så trasig och är så kirurgiskt uppbyggd så den hade aldrig kunnat fungera fullt ut som en vanlig näsa oavsett om den var rak eller sne, därför säger jag att min näsa mer eller mindre är fake.

Detta gör så att alla mina allergier blir extra besvärliga,  och för min sömn, därför vaknar jag av så torr mun och hals att det gör ont i hals och mun, med en tunga som en torr svamp.
Trots luftrenare, luftfuktare, näsutvidgare (näsplåster) osv osv osv.
Och därför så snarkar jag, OM Jag väl kan sova.

Vilket som, min näsa har alltid varit superkänslig efter detta, därför går jag med ansiktsmask / skidluva om det är kallt ute, därför snyter jag mig vart 10e minut mer eller mindre för att jag är så känslig hela tiden så det känns hela tiden som om att det är fel på näsan så att säga, något i näsan, därför är jag hela tiden rädd för att min näsa rinner eller annat, vilket den ofta gör för att den fungerar ju inte som en vanlig näsa, den rinner som en kran av allergierna.

Detta är jag nu van vid, de som inte är vana vid mig tycker kanske att det är konstigt att jag snyter mig hela tiden.

Detta gör att jag inte sjunger längre, eftersom jag enligt mig låter allt för nasal/täppt.

Detta är av anledningarna till att jag inte kysser och att ingen får röra mig i ansiktet.

Till min stora glädje så har jag trots detta fått oväntat många komplimanger för min näsa genom åren, väldigt oväntat, väldigt tacksamt.
Av människor som inte har en aning om min historik och mina tankar kring min näsa.

Detta då jag opererade näsan hände för många år sedan, första gången jag knäckte näsan är nog snart 30 år sedan, och så blev det ett par gånger till efter det,  jag är mer eller mindre van vid att ha en väldigt känslig näsa och är väldigt försiktig kring min näsa/mitt ansikte på alla sätt och vis av flera anledningar.

JAG är det..

Förra veckan (eller när det nu var) när jag var i Stockholm så går jag till hotellet efter ett väldigt missnöjt restaurangbesök, sidan om hotellet så ligger ett uteställe som heter ”Tak”, utanför entrén var där en massa fulla människor som väntade på att få komma in på ”Tak” eller på att få tag på en Taxi då Taxizonen var precis där kön slutade i andra änden.

När jag kommer gåendes förbi denna kö på väg till mitt hotell så kommer en full tjej fram till mig och ska också vara ”rolig” eller kanske ”flörtig”, först hänger hon sig i min nacke när hon försöker krama om mig, mig, en helt främmande kille, som jag själv beskriver gång på gång som ”någon som inte ser trevlig eller vänlig ut”, när jag gör tydligt för henne att sådär gör man inte, men ändå på ett trevligt sätt med ett sammanbitet leende, så tyckte hon ju att det var jätteroligt att jag pratade skånska, jag förklarar för henne lite trevligare att man för vara försiktig med mig, då säger hon ”Du!” Och drar till i min näsa!

Vad hon skulle säga det vet jag inte för att jag skrek till och gick in till mitt hotell för att inte bli vansinnig, hotellvakten kommer fram till mig och jag säger något i förbifarten i stil med ”fulla tjejer som försöker vara roliga”.

Sedan dess så har jag haft ont i näsan, ont i huvudet.
Och nu känner jag att min vägg i mitten av näsan (benet på insidan, skiljeväggen som delar vänster och höger näsborre åt) har knäckts, I brist på bättre medicinskt förklaring.

Mittväggen är helt böjd och har en hård kant som sticker ut på ena sidan, där jag är helt täppt.
När jag ser in så ser denna hårda kant på mittväggen helt vit ut, ungefär som ett benbrott som sticker igenom huden.

Så kan det gå.
Jag har varit försiktig med min näsa i hela mitt vuxna liv efter den operationen, och två ”roliga” kvinnor har gjort min näsa sne på insida och utsida.
Eller ja tre, jag minns så väl på min uppkörningen att den sura kärringen ”snäppte” mig på näsan, bokstavligen, medans hon sa uttrycket.

Så 3 ”roliga” kvinnor.

Där kvittar det alltså hur försiktig man än är.

Detta är sjukt störigt.

Jag har under dessa år bett läkarna göra något åt min näsa och andning, men de har sagt vid 3 olika tillfällen att där är inget att göra för att förbättra näsan eller rättare sagt min andning via näsan.

Så det är som vanligt för mig, jag önskar mig något bättre och får det bara ännu värre.

Så ja, till alla er som så gärna vill klanka ner på mig för att jag är emot all sorts beroende men ändå alltid har en nässpray med mig.
Jag använder den bara i nödfall, ja jag vill gärna alltid ha en nässpray med mig, men jag använder inte nässpray som en beroende person.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x