Dagens Fråga : ”Varför har du så få likes?” Del 3

Nu får det faktiskt räcka..
Nu är jag trött på detta.

Det är tydligt att mina följare blir hemligare och hemligare, det är nästan dagligen nu som jag kan få ett PM om något som jag har lagt upp, där personen inte ens har gillat min bild.

Folk verkar inte alls förstå att om ni inte gillar mina bilder så kommer inte mina bilder dyka upp i ert flöde.

Och att jag gång på gång blir beskylld för att vara fejk, fuska, köpa följare osv osv.
Nu räcker det.
Hädanefter så ska jag försöka komma ihåg att välja alternativet att mina Likes inte ska synas.

Det är bara störigt att de verkligen har gömt det alternativet, och att man måste aktivera det på varje uppladdning, bara idag så har jag glömt det på hälften av det som jag har lagt upp.

 

Det som blev droppen denna gången var denna kommentaren ifrån ett uppenbart fake-konto

Fortsätt läsa ”Dagens Fråga : ”Varför har du så få likes?” Del 3”

Dagens Råd : Håll din bil ren!

Nu är jag som nykär igen! =)
Solen skiner, jag har precis hämtat ut min bil nyrekondad, polerad (3 gånger!) behandlad osv osv och totalt genomgången av Sonax Syd, det där är verkligen kärlek och vårkänslor =)

Nu när MT Auto tillfälligt är klar med den bilen inför våren (det är bara några småsaker kvar, typ byta grenrör osv 😉 ) så vill jag ha bilen ren och fin inför Elmia.
http://www.custommotorshow.se/

Nej jag ska inte ställa ut, men jag ska köra långt, bilen ska synas, och framförallt så vill jag ju ALLTID ha min bil ren.

Det är bara att denna vintern har varit tuff, dels för allas humör och välmående, men utöver det vanliga jobbiga för alla denna vinter så har min vanligtvis bråkiga rygg varit riktigt bråkig sedan cirka 3 månader tillbaka, eller lite mer, jag har bokstavligen inte kunnat stå rakt, absolut inte bära något och då tyvärr inte heller tvätta min bil själv.

Så därför har ni inte sett mig lägga upp bilder eller videos på Instagram när jag tvättar bilen.

Jaja givetvis så har jag åkt och tvättat den på sådan vanlig utomhus-tvätt, men att tvätta den för hand i några timmar, ja det har inte blivit av på MINST 3 månader… Jag skulle nästan kunna säga dubbelt upp, det känns som det iallafall.

Så min brukis har varit smutsig.. Ovanligt smutsig..
Visst, folk brukar skämta om att jag behöver tvätta min bil oavsett om den är nytvättad eller inte, för att de vet hur nördig jag är som helst tvättar min bil varje dag, men när folk har sagt det till mig nuförtiden så har det verkligen känts i hjärtat hehe, för att det har varit sant ju.

Så även om jag tvättar mina bilar för hand i flera timmar ett par gånger i månaden så brukar jag ändå lämna in dem till Sonax Syd för en total genomgång + besiktning av lackskyddet.

Och senast jag hade en bil inne hos Sonax Syd tror jag var när jag hämtade min Gröna Corvette bara för att åka och ställa av den, även om det tog ett tag innan jag tog tag i att ställa av den.

Så, bara för att poängtera, oavsett hur ren min bil är så VILL jag lämna dem till Sonax Syd två gånger om året eller minst en gång per säsong bara för att, bara för exakt denna känslan man får när man hämtar ut sin bil och den ser ut som ny =)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

Som vanligt när jag lämnade bilen till Sonax så sa jag ”NU är den smutsig”, men Latif tog inte mig på allvar, ”Jaja, och så hittar jag väl två gruskorn”, ”Nej, den är verkligen smutsig denna gången, jag skäms”, men han bara skrattade och trodde att jag överdrev som vanligt bara.

Det kanske hör till saken att jag också lämnade en ”VEIDIC Alco Spray Pro Disinfect” till honom och bad honom spraya ner hela inredningen, ALLT!

Unboxing : VEIDEC COVID-19 Produkter för Desinficering

Latif sa då att det vill han inte göra för att alkohol torkar ut gummi och kan lämna märken på plast, men jag envisades om att han skulle totalt sanera hela inredningen som om han ska få bort allt bevis om att någon någonsin har suttit i bilen hehe, så ja, Latif tyckte att jag var knäpp och överdriven som vanligt =)

Jag lämnade bilen igår på morgonen, kring lunch så ringde jag för att fråga vad han tyckte om bilens skick.

För första gången så sa han att han aldrig har sett någon av mina bilar så smutsig någonsin, han trodde först att det inte var min bil (inte bokstavligen), så det om något säger väldigt mycket om hur jag har mått.

Idag när jag hämtade bilen så sa Latif att han fick polera bilen 3 gånger bara för att den var så repig, och jag blev helt förskräckt! Jag vet att folk är på mina bilar hela tiden ju! Men vad har jag nu missat?!

Nej, då förklarade Latif för mig att detta är fullt normala repor som det blir på en bil när den är smutsig..
Och eftersom detta är första gången som jag har låtit en av mina bilar bli smutsig mer än i något dygn som mest.. så har jag nu fått uppleva detta för första gången.
Och blir absolut påmind om hur viktigt det är att hålla sin bil ren!

Det finns INGA nackdelar med att ha en ren bil, och bara en massa nackdelar med att ha en smutsig bil.

Om din bil är smutsig så räcker det med vind, att någon går förbi med sin jacka, ja ALLT kommer att orsaka repor på bilen lack eftersom det redan ligger smuts på den som är mer eller mindre små gruskorn, så självklart kommer det att bli repor på lacken!

Jag förstår att 99,99% av alla bilägare där ute varken har tid eller lust att tvätta sin bil för hand i 6 timmar varje helg, därför tycker jag absolut att ni ska unna er bil och er själva att låta proffsen ta hand om din bil åt dig, minst en gång om året iallafall.

Jag har i bokstavligen 20 år rekommenderat Latif på Sonax Syd till allt och alla, och alla har varit nöjda med hans jobb.

Latif / Sonax Syd i Malmö når ni lättast via telefonnummer 040-93 27 00
Hälsa ifrån mig =)

https://www.sonaxsyd.se/

Om ni själva vill tvätta er bil, vilket jag absolut tycker att ni borde göra då och då för att ge er bil lite kärlek och för att lära känna er bil, så är här en kort guide som laddades upp idag.

HOW TO SUPER CLEAN THE EXTERIOR OF YOUR CAR | Lexus Detail with Sonax

Har ni frågor kring bilvård så fråga mig mer än gärna, det är ännu ett ämne som jag är proffs inom 😉

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)