Dutch & Dutch 8C finns nu hos Undentia

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dessa högtalare ännu, så därför ska jag tillbaka till Undentia snart för att lyssna mer, och längre.

Första gången jag lyssnade på dessa Dutch & Dutch 8C var i höstas, och då var första intrycket bara ”VART kommer den basen ifrån!?”, för det är verkligen inga stora högtalare, djupare än motsvarande Genelec ja men det räknas absolut inte som stora högtalare, det är fortfarande stativ-högtalare.

Och de är absolut inte så stora som de låter.
Då i höstas så var de varken inspelade eller kalibrerade.

Andra gången jag lyssnade på dem så förstod jag direkt deras plats i HiFi världen och framförallt för vilka kunder de kommer att falla i smaken.
Då förstod jag helt varför Undentia har valt att bli återförsäljare för dem.

Då insåg jag att dessa högtalare passar perfekt till mina vänner som tyckte att Genelec högtalarna var för klinisk rena.

Genelec låter rätt, som det ska, men de flesta av musikälskarna där ute är vana att lyssna på musik med ”loudness knappen intryckt”.
Inget fel i det, absolut inte, vi alla tycker om mycket bas, och det är inte alla som kan ha flera olika lyssnings-stationer och flera olika högtalare beroende på vad de vill lyssna på och hur.

Jag t.e.x har ju min stora anläggning i vardagsrummet, högtalare i sovrummet, badrummet, köket, vid datorn, hörlurar, i bilarna osv osv och alla dessa olika ställen och sätt att lyssna på låter ju helt olika, helt olika.

Och ju större och finare högtalare jag lyssnar via, ju lägre spelar jag (more or less så ni förstår min poäng bara), och sen i bilen där jag har en baslåda i ryggen så spelar jag som högst..

För att i en liten bil så kan man få den där ”tryck i brösten basen”, sparken i ryggen, där hela kroppen vibrerar, för att det är ett litet utrymme som lätt fylls med mycket bas när man vill ha överdriven bas.

Det är så de flesta vill uppleva musik, det är så de flesta lyssnar på mestadels av sitt musiklyssnande.

Det är inte rätt, absolut inte, men det är trevligt, skönt, mysigt, varmt, omfångande, som att ligga i en varm Jacuzzi med en massa masserande bubblor över hela kroppen eller med en riktigt mysig och tung filt.

Dutch & Dutch 8C gav mig just den känslan.

Åter igen så blev jag påmind om att lyssna på musik handlar kanske inte alltid om att lyssna på musik så rent som möjligt, så perfekt som möjligt, utan ibland vill man ha den där känslan som man kanske bara kan få i bilen eller på konsert.

När jag senast var med mina vänner hos Undentia så demonstrerade Patrik hur det lät med och utan rumskalibrering, och när vi fick lyssna på hur det lät utan kalibreringen, med överdriven bas där allt i rummet vibrerade, så sa mina vänner att så låter det hemma hos dem, det är vad de är vana vid, det är deras referens, om allt vibrerar då är det bra bas.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)


Och det är vad de gillar, inget fel i det, inget att skämmas över.
Jag vet att Mattias kommer att älska dessa t.e.x då han har ett STORT rum som han vill fylla med bas.

Om man inte hade olika smak inom högtalare så hade alla haft studiohögtalare enbart.

Det är helt helt fel, egentligen, enligt en ljudtekniker,  men ja allt är relativt, allt handlar om vad vi har för referens och är vana vid.

Du kan köra en 911 Turbo jättesnabbt och det ger dig ingen känsla alls, och du kan köra en Miata i laglig hastighet och det ger dig oändligt mycket mer glädje än i den perfekta Porschen.

Jag har ett perfekt exempel, de som inte är vana vid dyr och fin Champagne utan är van vid sockrat, mousserat vin, de tycker att riktig Champagne är äckligt!

Lite så kan det vara här.
Är du van vid det som tilltalar de flesta, ja då kan det bli fel med det bästa.

Så nu till min poäng med denna långa förklaring som inte är en recension.

Patrik visade mig att Dutch & Dutch 8C kunde ge mig både det där perfekta och hemtrevliga soundet, Studio-soundet,  och det där ”XTREME Loudness” soundet som fyller hela rummet med perfekt och lite överdriven bas precis som i en bil.

OBS!! Jag har ännu inte hört dem inspelade och kalibrerade!
Så detta är absolut inte en recension!

Bara en lång beskrivning av mitt första-intryck av dem.

När Niclas har tid att följa med och ta bilder eller filma så ska jag tillbaka till Undentia för att själva göra kalibreringen och för att via text eller video ge mina tankar och åsikter om Dutch & Dutch 8C.

Mest för att Patrik säger att rums-kalibreringen av dessa görs på ett helt annat sätt än vad jag är van vid, så det ska bli kul att få göra själv.

Men tills dess så kan jag slänga in en massa andra recensioner av högtalarna, recensioner som jag själv inte kommer ta del av förrän jag själv har gett dem en ärlig chans att visa hur de låter när de är inspelade och kalibrerade.
Så jag vet inte ens om recensionerna är bra eller dåliga.

Men än så länge så summerar jag det med ”Var fan kommer den fylliga basen ifrån!?”.

Vill ni själva lyssna på dem så står de nu redo hos Undentia, kalibrerade och inspelade.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Undentia AB (@undentia_ab)

https://www.undentia.se/

En kul notis bara innan jag lämnar över till de andra.
Dutch & Dutch kontaktade Undentia, inte tvärtom.
Dutch & Dutch ville att just Undentia skulle bli återförsäljare för deras högtalare eftersom det är känt världen över med vilken perfektionist Patrik är.

Så Patrik har tagit ett bra tag på sig och verkligen testade dem allt vad det går innan han bestämde sig för att bli återförsäljare för Dutch & Dutch 8C.

Det säger rätt mycket =)

Åter igen, detta är ingen recension, inte det minsta, det kommer inom snart hoppas jag.

Will these make EVERY STUDIO sound GREAT? || Dutch&Dutch 8C REVIEW

A brief overview of the Dutch & Dutch 8c active loudspeaker
https://youtu.be/fygm3iV_odA

Going deeper on the Dutch & Dutch 8c

Dutch & Dutch 8c Active Loudspeaker in Detail – SoundStage! InSight

Dutch & Dutch 8c Bookshelf Speaker Review

Before the Review: Dutch & Dutch 8c Bookshelf Speaker

SMALL BOX, BIG SOUND – Dutch & Dutch 8c Monitor Review

Dutch & Dutch 8c | Studio Monitors | Vintage King

(Visited 110 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x