#2021counted – Min Musik-Statistik från 2021 av @Last.FM

Jag trodde att jag redan hade gjort ett inlägg om mitt musiklyssnande förra året enligt Spotify, men jag hade bara gjort det lite halft.

#SPOTIFYWRAPPED 2021

Och ja, #SPOTIFYWRAPPED stämde mycket bättre denna gången än tidigare år,

Men jag föredrar ändå Last.FM som är MYCKET mer detaljerat!

Tyvärr så kan jag inte bädda in det här, men ni kan se all info på länken.

 

https://www.last.fm/user/SIR_Pierre/listening-report/year?utm_source=mailchimp&utm_medium=lfmuseremail&utm_campaign=Lastyear

 

Utöver det som Spotify visar så ser jag här hos LastFM att jag under 2021 lyssnade på musik varje dag, det gillar jag att se =)

Och under dessa 365 dagar så spelade jag 11 459 låtar tillräckligt länge för att de ska ”Scrobblas”, det krävs ju 20 sekunder eller något för att den ska räkna med låten, annars så hade den ju räknat med alla låtar du bara bläddrar förbi.

Så som Spotify verkar göra.

I snitt så lyssnar jag på 31 låtar per dag, och det låter jättelite, men alla som har åkt med mig i bil vet att det enda jag gör när jag ”lyssnar på musik” är att bläddra till nästa låt, jag lyssnar några sekunder på låten för att få ”känslan” av låten och sen klickar jag vidare.

Så därför får den inte med alla låtar som jag enligt mig har lyssnat på.
Men 31 låtar om dagen räcker ändå för 33 dagar och 14 timmars lyssnade (806 timmar) på ett helt år.

Det innebär att jag lyssnar på mer musik än 75% av Last.FM användarna, nu är det så få som använder Last.FM idag, och jag känner mig dum som betalar för även den tjänsten, speciellt när 99% av funktionerna är gratis ändå..

Jag tycker att jag lyssnar på samma låtar år efter år, och enligt listorna så stämmer det ju till 80%.
Mina topp-artister har nog varit detsamma under alla år som jag har haft Last.FM, till större del iallafall, J Dilla, Kaah osv.

Men tydligen så lyssnade jag på 63% nya låtar, det förvånar mig, och 54% nya artister..
Mycket oväntat.

Det är totalt 3 455 olika artister/band.

Jag tycker att jag lyssnar främst på musik i bilen, för att när jag sitter hemma så kollar jag ju på Youtube främst, men enligt statistiken så är min mest aktiva tidpunkt kl 20:00 och min mest aktiva musiklyssnardag på Söndagar, och då är  jag ju oftast hemma.

Min mest aktiva dag är Nyårsafton, och det är rätt självklart, då är det musik konstant i ett helt dygn ju =)

 

jag rekommenderar Last.FM scrobbling (gratisversionen)

Lägg gärna till mig =)

https://www.last.fm/user/SIR_Pierre

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x