Unboxing : ALF LIE AL01 Chrono Flying Tourbillon + Other Alf Lie Watches for 1 375 000 Euro!

Efter allt för många och långa månader med extremt torka bland mina intressen så har jag haft super-intensiva 12 timmar nu i början av veckan med en så stor dos klock-kärlek att jag är verkligen nöjd och känner att jag fick ta igen allt som jag har missat detta inställda år.

Som ni förhoppningsvis vet så är jag en av de få kontaktpersoner i världen som du kan köpa en Alf-Lie klocka via.
På grund av detta och för min kunskap kring klockor allmänt så blev jag bjuden till ett väldigt privat kundmöte och premiär av en väldigt speciell 1 of 1 Alf Lie klocka.

Med på denna privata premiärvisning var ägaren av Alf-Lie, en av deras urmakare (som imponerade på mig MYCKET med sin historik! Hela hans liv har gått ut på att vara urmakare, han började hos Rolex som 15 år gammal!), 3 potentiella kunder och sen jag.

Vilka de nyblivna och stolta Alf Lie bärarna är det tänker jag inte nämna såklart, men det var 3 personer som bevisade för mig att även i dagens samhälle där alla tror att man är framgångsrik bara om man är känd och att man är rik om man är känd, (vilket är helt fel såklart) så kan man alltså vara otroligt framgångsrik, man kan njuta av sitt liv och göra precis det man vill i livet, utan att vara det minsta lilla kändis.
Det har alltid varit min dröm i livet.

Det var så pass att istället för att jag skulle känna mig malplacerad i detta sällskap, så kände jag mig faktiskt stolt över mig själv att jag även om för bara en liten stund kunde vara delaktigt i en mycket trevlig diskussion med dessa herrar, oavsett om där låg klockor på bordet för 14 miljoner kronor eller ett fat med ”köbekagor”.

Stämningen var aldrig stel, det var aldrig något säljs-snack, utan vi hade helt enkelt bara jättetrevligt från första sekund, vi snackade klockor, lärde känna varandra och hade det jättetrevligt.
Och sen precis innan den ena killen bjöd på lunch så blev det ett par impulsköp, för några miljoner kronor..

Jag hade det så trevligt att jag glömde bort att ta bilder och filma,

jag la upp två stories på Instagram bara.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

Men….
Jag umgicks med urmakaren sen resten av dagen och hade gott om tid att verkligen inspektera klockorna i lugn och ro för mig själv utan att störa de som faktiskt har råd att köpa en Alf Lie klocka hehe.

Innan ni kollar på videon så vill jag visa er en jättetråkig bild på den klockan som jag bara blev mer och mer kär i för varje ögonblick jag la på den.

Efter denna videon så hade jag en väldigt intim stund med den 1 of 1 klockan.
Och den fick mig att helt bestämt vilja ha en ”Tribute to the Past” modell istället för de ”sportigare” och större modellerna som jag har trånat efter i 6-7 år.

Redan för 4 år sedan när jag var i Geneve för att se och LYSSNA på ”Alf Lie 180 Year Anniversary” klockorna så har jag varit nytänd på att ha en Minute Repeater,

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

igen, trots min enorma besvikelse på min fd Jaeger-LeCoultre Master Memovox Alarm.
Ja det var absolut ingen Minute Repeater, men den hade ett analogt alarm med en fysisk klocka som ringde, vilket jag först tyckte var coolt, men hela den klockan var en sån besvikelse att jag helt släppte det där med ”ringande klockor” ett tag.

Tills då för 4 år sedan i Geneve.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

Men… Den klockan tillverkades i 4 exemplar, och prislappen på en sådan… Hade jag haft dem pengarna idag så hade jag haft väldigt många problem färre, så kan jag säga..

Så jag släppte det där dagdrömmandet lika snabbt igen.

Tills nu…
När jag då istället blev kär i en 6 miljoner kronors klocka…..

Denna ”Blåa klocka” blev som sagt bara vackrare och vackrare för varje detalj man såg på de…
Vilket mästerverk.. både naturligt och horologiskt.

Grand Nor modellerna i all ära, de är supersnygga och coola, verkligen speciella.

Men min drömklocka ifrån Alf Lie är en sån här till synes tråkig klocka som ser ut som vilken gammal kostymklocka som helst.

Har man fått känna, bära, inspektera och lyssna på en sådan klocka, så inser man att en sådan klocka får kosta vad den vill, man frågar inte ens om priset..
Om man nu är förmögen.

Man behöver verkligen få lägga personlig tid på en sådan klocka för att inse att ALLT på klockan är genomtänkta detaljer, där är design och hantverk på bokstavligen varje mikrometer på denna klockan.

Och sen efter man har dräglat färdigt över det yttre så kommer man till det absolut viktigaste med klockan, urverket..

Ett urverk mer rogivande att kolla på än ett akvarium.
Då inser man att hela klockan är ju egentligen bara ett skal för att hålla i urverket..
DÄRFÖR behöver man inte ett mer spännande skal.
Visst det är absolut inget fel i att vilja ha en klocka med ett unikt utseende, det är egentligen det absolut smartaste valet, självklart skulle jag råda dig att köpa en Lamborghini Aventador med en riktigt Lamborghini V12a, istället för att råda dig köpa en alldaglig Audi kombi med en wannabe-Lamborghini motor.

Men ibland så är en ”sleeper” så otroligt härligt att ha.
Du VET att du bräcker alla andra, oavsett hur flashiga klockor de har, du har en Alf Lie, det säger allt.

Att ägaren till Alf Lie själv bär en Alf Lie Patek Philippe som det bara finns två av i världen, och där han har blivit erbjuden pengar nog för att kunna köpa 2 st Lamborghinis, det blir man kanske inte jätteförvånad över, självklart ska ägaren bära något unikt.

Men nu ska jag beskriva en sak för er.

Ni vet en sådan klocka som man får ifrån jobbet efter ett visst antal år, 25 år på samma arbetsplats tror jag att det är, då får vissa en Certina guldklocka med läderrem som påstås kosta 10 000 kr.
En sådan Certina guldklocka med en tunn svart läderrem som man ser gång på gång säljas för småpengar på blocket eftersom ingen vill bära dessa klockor som de har fått i gåva.

Ungefär så såg ägarens klocka ut på avstånd.
Sen på nära håll så var det ju en helt annan sak såklart.

Vilken härlig känsla!
Där är ingen tjuv i hela världen som skulle bry sig om att råna dig för en sådan klocka!
Där är ingen plastig Instagram”modell” som skulle försöka locka med dig för att sno dig på både pengar och njure för att du bär en sådan klocka.

Men DU vet att du har en klocka som du bokstavligen inte kan köpa för pengar, oavsett hur rik han är som vill ha den.
DU har denna unika klocka och du vill ha den som din vardagsklocka mer än vad du vill ha några miljoner till på kontot.
En riktig anti-jantelag klocka som du kan få njuta av själv.

 

Ja jag skulle JÄTTEGÄRNA vara den unika ägaren till ”den blåa klockan”, Den var enligt mig en perfekt mix av stilig, stilren, klassisk och flashig, men det är bara att glömma, så lyckligt lottad är jag inte.

Men en 180 Year Anniversary  modell i något utförande, det ska jag försöka köpa mig.

 

Alf Lie har gjort en till unik 1 of 1 klocka, som jag o-charmigt kallar för ”den bruna klockan”

 

** Jag hoppas verkligen att jag någon dag kommer att stöta på en bärare av en Alf Lie Grand Nor, då kommer jag direkt förstå att det där är en människa i min stil.
Så som det var med Panerai för 20 år sedan, det var en mycket ovanlig klocka med ett unikt utseende, något som de flesta inte alls förstod vad det var även om de var imponerande när de fick se den, men de som visste var det var, de var VERKLIGEN imponerade!

Därför glädje det mig att höra att ägaren till Alf Lie har nekat en del kunder till att få köpa deras klockor.
Detta är ingen ”fotbollspelar-klocka”, ingen ”Stekar-klocka”, ingen klocka man köper för att flasha på Instagram och sen resella för överpris.

Hur pass speciellt det är att få köpa en Alf Lie klocka kommer du bara att förstå den dagen du verkligen kan köpa en Alf Lie klocka.

** Mitt råd till dig som är sugen på en Alf Lie är absolut att börja med en Grand Nor, så du får hela Alf Lie känslan med unik design och speciella urverk.

Men jag, just idag, som känner mig äldre än vad jag är och som försöker vara lite mer diskret i dessa tider, jag dagdrömmer om en klassisk ”platt” herrklocka.

 

** Kolla in deras hemsida för lite mer information.
Där är medvetet inte mycket information och absolut inga priser.

https://alflie1836.com/

Vill ni veta mer så är det mig ni får fråga, eller någon annan Alf Lie Ambassadör.

 

** I modern tid (sedan nya ägaren träde till kraft 2013) så har ingen sålt sin Alf Lie klocka i andrahand.
Det har aldrig funnits någon annons på en Alf Lie klocka på chrono24.
Så tro inte att du kan smyga dig in i Alf Lie världen genom att köpa en begagnad klocka.
Något andrahandsvärde finns det alltså inte ens att prata om eftersom det FINNS inga Alf Lie ägare som vill sälja sina klockor.

 

** Förra gången jag var på ett Alf Lie privat-event så kom jag hem till Malmö med en ny Panerai guldklocka, som kändes jättemesig, där jag inte alls hade samma glädje för klockan som jag hade haft annars utan Alf Lie som referens.

Denna gången kom jag hem till Malmö med en annan guldklocka (video kommer) med precis samma känsla..
En supersnygg klocka, men det är ändå ”bara en klocka i mängden”.
Men den glädjen där försvann lite pga hur jag blev bemött av säljarna, åter igen där så hade jag ju ett möte med Alf Lie som referens.

 

** Samma dag så var jag hos LuxuryWatches för att köpa en klocka (video kommer), två gånger faktiskt pga att de gjorde två fel.
Och det var en HELT annan upplevelse!
Dit kommer jag absolut inte att vända mig igen, jag försöker att inte vara så negativ här i bloggen så därför yttrar jag mig inte om det.
Men där fick jag verkligen ett supertydligt bevis på vilken skillnad det är bland de två olika världarna i denna klock-värld.
De som tror att de är rika och bara köper Rolex eller Patek Philippe eftersom de vet att de kan sälja klockorna och tjäna pengar, eller minst få igen sina pengar.
Och hur det är bland folk som verkligen är trött på allt det där som alla andra går och dagdrömmer om, det som alla skryter om, hur de ser på livet, vad de bär till vardags, hur de köper klockor för flera miljoner utan att blinka, hur de verkligen förstår sig på och uppskattar att hantverk ska belönas och en klocka ska inte bara visa tiden eller visa andra att du är rik.

Och framförallt hur oändligt många gånger trevligare de var och hur avspänt och trevligt det mötet var.

 

** Se mina tidigare #AlfLie inlägg här. 

 

 

Tourbillon Urverk, Vad är det?

 

(Visited 353 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x