5 Things To Know Before Buying A GOLD WATCH!! – Rolex, Audemars, Patek & More!

** Här är mina egna punkter

1: Förstå att klockan kommer att få MYCKET uppmärksamhet av allt och alla.
Även om du tror att du gömmer klockan under tröjan (vilket du aldrig ska ha i åtanke när du köper en klocka) så LYSER en guldklocka upp och syns!
Det räcker att jag ska blippa i kassan och håller upp telefonen så syns en guldklocka för alla inne på ICA typ.

2: Köp en klocka som du tycker är snygg först och främst, eller ett märke som du tycker om rättare sagt.
Jag vet MÅNGA som har köpt en guldklocka ENBART för att ha en guldklocka, oavsett märke eller utseende.
Det är många som letar efter den billigaste guldklockan de kan hitta, och kan köpa en (dålig) Quartz-klocka bara den är av guld, och det behöver inte ens vara gedigen guld.

Så mitt råd är väl att köpa en klocka som du verkligen tycker är snygg, en klocka som du hade köpt även om det var en stålversion, de flesta herr-guldklockor finns ju även i stålutförande (Ja ja förutom President, men ni fattar min poäng).
Själva guld-biten ska bara vara en bonus, som att köpa en SL 600 istället för en SL 500, du gör det bara för att du kan och vill flasha extra utöver alla andra.

3: Var beredd på den extra vikten.
Jag kan föredra den extra vikten många gånger, speciellt om det är en klocka som har en stor boett/tungt urverk, då blir hela klockan mer jämntung och balanserad när materialet är av guld.
Men om klockan inte sitter helt rätt på dig så kommer du att tröttna rätt snabbt på att ha 300+ gram som glider på din handled och SLÅR mot din hand när du rör armen hastigt.

4: Nu i dessa tider när sport-stålmodeller är så hypade och dyra på resellmarknaden så är en guld eller guld/stål modell mer prisvärd, och du får den mycket snabbare.
En Guld/stål Rolex GMT får du efter kanske 3 månader om inte klockan finns hemma i lager, inget trams med flera års väntetid.
Och efter du har köpt en guld-Rolex så har du plötsligt kortare väntetid till en Stål-Sub också 😉

5: Jag tycker verkligen att Rose-gold är snyggt, framför allt Rolex egna Everose.
Men om du ska köpa din första guldklocka så välj absolut gult-guld.
Du vill uppleva allt som en guldklocka kan ge dig, du vill inte tröttna på den snabbt i heller, du vill synas osv osv, välj gulguld.

6: Ja en guldklocka är mycket mjukare och repas/skadas mycket lättare.
Därför rekommenderar jag inte att använda en guldklocka som brukis, men jag vet flera som använder sina guldklockor dagligen, med både bra och dåliga resultat.
Han som köpte min Yatch-Master II använder den tillsammans med ett armband på samma handled.. den klockan är inte så snygg idag..

7: Anledningen till att jag sålde min YM II (en av) var att jag bar den en kväll när jag bara snabbt skulle säga hej till en vän som var ute “på krogen” (Lilla torg i Malmö, uteservering), och jag funderade på att lägga min klocka i bilen, men det kändes bättre att bära den.
Som vanligt så försökte jag gömma den under tröjärmen, min vän såg klockan och fick boner direkt! Och sa något (jag minns inte vad) rätt högt, och direkt så var det som i en Vampyrfilm när det kommer en droppa blod bland 400 vampyrer…

Jag körde hem efter det, orolig att jag inte skulle ha två händer när jag hade kommit hem, och efter det så bar jag nog inte den klockan alls.

Denna punkten har jag tagit upp om och om igen.
Det är kul när man får extra service pga en dyr klocka, det är kul när man blir löjligt, överdrivet vänligt bemött i affärer pga en guldklocka.
Det är inte alls kul när läkaren anser att du kan ju inte ha ont någonstans alls för att du har ju en guldklocka, eller när du går i stan och känner dig som om du bar en kostym gjort av kött bland en massa lejon.

Till alla som har ett säljyrke där ni träffar kunder face-to-face så säger jag bestämt att ni kommer att förlora många gånger ifall ni bär en guldklocka på jobb.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.