Dagens App : Plex

Jag älskar Air Video HD, jag har använt den appen dagligen i säkert minst 10 år.
Den appen är enskilt anledningen till att jag inte har lämnat Apple för längesen.

Jag har inga klagomål alls över den appen.
Men, nu när jag var lite shoppingsugen och tänkte köpa en Apple TV bara för att jämföra med Google Chromecast, som jag också är väldigt nöjd med, så sökte jag runt för att se om jag kunde installera Air Video HD direkt på Apple TV, jag vet ju faktiskt inte alls vad en Apple TV kan tillföra mig som redan har en toppmodern Smart TV, förutom just att kunna streama från mobilen, där ligger TV-tillverkarna inte riktigt in the friendzone med Apple verkar det som, Android telefoner kan du streama och spegla osv osv utan besvär, men från Apple, nej, då behöver du Apple TV eller en Chromecast (eller liknande)

Men så i min jakt på svar om jag kommer ha någon nytta av en Apple TV och om det går att installera Air Video HD direkt på burken, så hittade jag en massa om en annan streaming app som alla andra verkar älska, och där jag inte ens behöver Apple TV eller Chromecast, utan jag kan ladda ner appen direkt i min Smart TV.

Plex heter den appen, eller det programmet.

 

** Plex verkar inte ha några problem alls med att streama 4K material.
Där kan Air Video HD lagga lite eftersom den får videon från datorn, till telefonen, till Chromecast och sen visas det på TVn.
Låter jag telefonen ligga och jobba ostört så är det inga problem, men pillar jag på telefonen samtidigt, som jag alltid gör, så kan det lagga.
Men jag tror att det beror på mitt Google WiFi också, som blir sämre och sämre.

 

** Det verkar som om Plex inte uppdaterar mediamappen av sig själv.
Om jag laddar ner något så syns det direkt i Air Video HD appen.
Om jag har förstått det rätt, så måste jag gå in på Plex via datorn och be programmet att söka igenom mappen för nya filer, om jag vill  att appen i telefonen eller TVn ska visa det senaste tillagda i mappen.

 

** I Air Video HD så kan jag ladda ner videos direkt i appen, som jag sedan kan se utan internetuppkoppling.
Det var en av de främsta födelarna med appen förr, innan Netflix osv erbjöd samma sak.
Men för rätt så nyligen så var det enbart iTunes och videos KÖPTA i iTunes som du kunde synka och ladda ner till telefonen.

Plex erbjuder samma sak, men om du betalar för tjänsten.
De erbjuder några få extra saker till dig som betalar från 50 kr i månaden upp till 1 500 kr för livstidsmedlemskap, extra funktioner som absolut borde vara gratis.

** Det är riktigt bra bild med Plex, och det laggar inte alls.
Men det är nog same same med Air Video HD om man har appen installerad på Apple TV och inte alls behöver blanda in telefonen.

 

** Nu har jag ju precis börjat med Plex, och jag har mååååånga filer, men det känns som om Plex jobbar väldigt hårt på min dator, både programmet och webläsaren.

** Om det bara vore så att Plex uppdaterar om innehållet i mapparna automatiskt, hela tiden, som Air Video HD gör, så hade jag nog varit rätt nöjd med Plex, för just det ändamålet.

Men Air Video HD är bara så bra, så enkelt, och att man kan ladda ner videos till sin telefon, iPad osv så lätt är också guld värt.

** UPDATE
Det gick att ändra i inställningarna så att Plex själva uppdaterar mapparna.

 

 

https://youtu.be/hsavNR-OiaM

 

 

(Visited 58 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x