Bugatti är åter igen världens snabbaste bil!

YES!!!

Jag älskar att Bugatti visar åter igen vem som är snabbast!

Trots att jag är jättestolt över Koenigsegg, och imponerad över vad amerikanarna lyckas med, så är det absolut Bugatti som tillverkar mina favorit-hyperbilar!

När Bugatti släppte Chiron så sa de att de skulle sluta jaga toppfart, nu skulle den nya modellen vara mer duglig till bankörning och allmänt bus.

Och Koenigsegg visade då vem som var snabbast rakt fram, och ja även på bana.

Och Bugatti har lagt de senaste åren på att bygga astronomiskt dyra redesignade version av Chiron istället för att slåss om att vara världens snabbaste bil.

Tills nu..

Idag så bevisar Bugatti att de är inte bara är snabbast i världen, utan också först i världen att bygga en serieproducerad, gatulaglig bil som är snabbare än 300 mph.

Det är ingen “vanlig” Chiron, utan en rätt mycket vackrare Chiron Sport som nu har toppat över 304 mph, det är alltså över 490 kilometer i timmen…

Du kan alltså, bara du har pengarna, köpa en bil som du kan använda till vardags, lagligt, varsomhelst, och sen på rätt väg köra i 490.484 km/h, eller kanske lite mer.

Jag är rätt säker på att detta är snitthastigheten från två körningar, det är så man ska göra för att det ska vara officiellt, köra i båda riktningarna på samma väg, och sen så tar man snitthastigheten ifrån de båda toppfarterna.

Det är min absoluta drömbil, inte enbart pga skrytstatusen och toppfarten, utan att den är fullt användbar till vardags och lyxig OCKSÅ.

 

Vad som gör denna Chiron vackrare enligt mig är att man tydligt kan se att den är formad för toppfart, den är 25 cm längre och är helt enkelt både vackrare och råare.


Den vingen som vi annars ser på Chiron, som även fungerar som broms-vinge, är nu ersatt med en fast “svans-vinge”, som på de gamla Le-Mans bilarna som jag älskar så mycket.


En cool sak är att bilen har laser-kontrollerade stötdämpare som hela tiden mäter av asfalten och gör så att bilen alltid är i perfekt höjd för farten.

Annars så är där inte så jättemycket gjort med bilen, motorn lämnar strax under 1 600 hk, typ 79 hk mer än en vanlig Chiron, och lite mindre än EB110 hyllningen som de nyligen visade.

Passagerarsätet är ute ur bilen och där sitter en bur för förarens skull såklart.

EDIT
Det är nog bara åt ena hållet, jag är rätt säker på att de inte kör i motsatt riktning på Ehra-Lessien banan.

(Visited 183 times, 6 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.