Unboxing : Genelec ”The Ones” 8351 SAM

Ja jag blev ju mäkta imponerad av mina nya datorhögtalare, speciellt G Three.
Och ju mer jag satte mig in i Genelec som företag (Jag brukar ju vilja plugga på mig inför ett köp annars) så kände jag att detta är ett superseriöst företag helt i min smak.
So give me the best you got!

Svaret blev då den multiprisvinnande serien ”The Ones”, som har slagit världen med häpnad och lämnat allt annat waaayyy back.
Ge mig de största ”The Ones” sa jag.
Och ja det blev ju lite annorlunda som ni nu kanske vet.

Men dessa ska då alltså användas till min ”stora anläggning” som jag kallar det, men det stämmer inte. för att dessa kommer faktiskt inte alls ha med min Mission anläggning att göra, det är bara att de kommer stå på piedestalerna vid min ”stora anläggning”

Dessa kommer att köras helt fristående med en Matrix X-Sabre Pro.
Så dessa kommer då att användas till att lyssna på musik, och min Mission anläggning kommer att användas till film, eller ja det enda jag egentligen ser där är ju Top Gear/The Grand Tour.

Nog om det, här är min unboxingvideo och mina notiser om Genelec 8351

 

  • För att inte göra samma misstag som med mina Mission högtalare, så ställde jag dessa tillfälligt på skrivbordet också för att spela in dem, så att när jag väl ska använda dem, så vet jag att de är så bra som de kan bli.
    Och där märktes det ännu tydligare att dessa är MYCKET större än 8341.

    Dessa 8351 är på inget sätt några dator/skrivbords-högtalare, du ska absolut inte sitta så nära dessa.
    Och då menar jag inte att ljudet blir för högt osv osv, du kan ju givetvis spela lågt med dessa också, men du går miste om nästan allt om du sitter så nära, scenen är liten, basen är inte alls lika kraftig som när du lyssnar på avstånd.
    Se det som såhär, om du ska beundra en vacker tjej, så gör du det hellre på lagom avstånd så du ser hela henne, än att sitta så nära så du bara stirrar in i hennes navel.. ja du förstår säkert min dåliga jämförelse.

 

  • Ja, Jag trodde att detta skulle bli mycket svårare..
    Men så fort jag spelade upp en låt i 8351, utan att de var inställda, utan kalibrering för varken där de ska stå på piedestalerna eller vid datorn, så visste förstod jag direkt.
    Är detta värda de där 12 000 kronorna extra?
    UTAN TVEKAN!
    Man kan inte gå tillbaka till 8341 efter ha lyssnat på dessa, så jag är mycket glad över att jag köpte baslådan till dem.MEN! 8241 är fortfarande mycket prisvärda, så hela poängen som jag förstod här, är att du jämför inte dessa två helt olika högtalare med varandra, det handlar inte alls om du ska ”snåla” och köpa 8341 för 60 000 kr eller lägga till och köpa 8351 för 72 000 kr, det handlar inte alls om priset här, utan det handlar om din smak, hur mycket utrymme du för högtalare, hur stort rum du har.
    Det är två helt olika högtalare, för helt olika behov och smak.
    Det är bara att priserna råkar vara väldigt nära varandra, thats it.

 

  • Och när de var kalibrerade…
    FYFAN vilken PERFEKT bas!!!
    Ur dessa relativt små högtalare! Med så små element!
    Helt helt perfekt! Både djup och ”snärtgihet!”
    Man behöver verkligen inget mer än detta!
    Tänk så ultimat ”Minimalism” man kan ha det hemma med dessa två, snygga, vita högtalare på stativ eller piedestaler, en Matrix X-Sabre Pro, and thats it.. Verkligen.. Ingen baslåda, ingen stor förstärkare, inga supergrova kablar.
    Ett lagom stort vitt rum, en vit lädersoffa, vitt golv.. Allt vitt!
    Så snyggt det hade varit!
    Och så detta magiskt, oförklarligt perfekta ljud!!

 

  • De har, lite sådär skrämmande klart ljud..
    Jag kan absolut jämföra det med när man köper en Ultra HD/4K TV med superbra bild, där det blir lite jobbigt att kolla på filmer, för att allt ser så verkligt ut…
    Och att se på sänd TV är bara till att glömma för att då inser man hur totalt värdelös antennsignalen är.
    Så, för min smak, lite för klart ljud.
    Men jag pillade lite på inställningarna på baksidan, sänkte diskanten, lite mer mellanregister, och så lät det mycket bättre för MINA öron =)

 

  • Basen.. basen är så skönt.. så djup..
    Jag ÄLSKAR att jag kan sitta mitt i natten med volymen väldigt låg, och fortfarande KÄNNA basen i kroppen.
    Det är en känsla som jag inte ens visste att jag hade saknat, detta är helt perfekt för det sättet som jag oftast lyssnar på musik, det är väldigt väldigt sällan som jag spelar högt, utan det är oftast bara bakgrundsmusik medans jag bloggar.
    Eller vid vissa få tillfällen när jag försöker koppla av och vila, så det är nästan enbart låg volym när jag lyssnar på musik.
    Förutom i bilen kanske.

 

  • En av anledningarna till att jag föredrar STORA hörlurar med mycket bas, är att man ibland med dessa hörlurar kan höra en väldigt djup bas i vissa låtar som man absolut inte ALLS hör annars med vanliga högtalare.Här gör man det, här träder den ”hemliga” superdjupa basen fram mycket klart och tydligt!

 

  • De är TUNGA!
    20 Kilo låter kanske inte så mycket, men dessa små klumpar, 20 kg.. det är tungt!

 

  • Det är verkligen JÄTTEKUL med alla som har kommenterat mina bilder och videos om dessa köp, det är många som har efterfrågat en video om hur det låter, men det går verkligen verkligen inte att återspela den minsta lilla rätta känsla av hur dessa låter, genom en Instagramvideo.
    Verkligen inte.
    Det är som att få känslan av att köra en bil genom att titta på en bild..
    Men vem som helst är hjärtligt välkommen att komma hem till mig och lyssna på en HiFi upplevelse som jag lovar att ni aldrig har varit med om tidigare!

 

  • Men ja, det är svårt att INTE vilja spela högt med dem =)

 

  • Så behagligt det är att lyssna på ett par högtalare med helt rent ljud..
    Det är som massage för öronen..

 

  • Jag märker på många låtar att där är mycket som har gömt sig i mellanregistret med, många detaljer som jag inte har lagt märke till tidigare.
    Jag brukar bara snacka om basen och gnälla på diskanten, men här får mellanregistret mycket uppmärksamhet, det ger ett varmt ljud liksom.
    Röster låter bättre, varmare, mysigare på något sätt.

 

  • Dessa högtalarna ger mig allt som fördelarna med stora hörlurar ger mig, den där nära känslan, extra basen, extra djupa basen, den stora ”scenen” och surroundkänslan.Och jag slipper helt nackdelarna som hörlurar ger mig, Som trötta öron, den där smått förvirringen i hjärnan som man kan få när man får ljudet IN I öronen istället för framför sig som är det naturliga, och den instängda känslan.

 

  • Jag fick frågan ”Varför köper man så dyra högtalare”.
    Och jag hade väldigt svårt för att inte bli irriterad där…
    Varför köper man ett par sköna skor?
    Eller en snabb bil?
    Varför köper man en dyr klocka?Ja du kan ta bussen, ja du kan kolla tiden på din sketna Nokia telefon, ja du kan gå i sandaler och lyssna på musik via din mobiltelefons högtalare..
    Men det är inte jag..
    Jag är kräsen, jag tycker om det bästa, inom allt.
    Och ja många gånger så är det dyrare än vad andra liknande men crap saker är, och så fungerar världen..Så varför köper man ett par dyra högtalare? Jo för att man uppskattar ett bra ljud.

 

  • Det där GLM-Kalibreringskittet är värd varenda en krona..
    Jag har nu haft högtalarna vid datorn och vid TVn, okalibrerat och kalibrerat, och även om det absolut är bra högtalare i grunden, så är ju inte mitt rum ultimat på något sätt alls, men oavsett var du skulle ställa dessa, så gör kalibreringen verkligen en stor skillnad.
  • Det är tydligt att 8351 inte behöver ha lika mycket effekt för att driva elementen som 8341.8341 har ju sammanlagt 550 W medans 8351 ”bara” har 360 W.
    Och det märks, på ett positivt sätt, dessa jobbar så mycket lättare, elementen rör sig lättare och friare liksom, och ännu en gång, basen är så naturlig, och den verkar klara av precis allt.

 

  • Ja de är relativt stora tycker jag, men de är fortfarande väldigt små med tanke på ljudet som kommer ifrån dem, och att ett par typ 8 tums ovala basar skulle kunna leverera så djup bas, det borde vara fysiskt omöjligt.

 

  • Trots att de ändå står rätt nära varandra,

    så är stereobilden mycket tydlig, och hela ljudbilden är mycket stor.
    Jag trodde på något sätt att mina pelare inte skulle vara stabila nog, men högtalarna vibrerar ju inte (chassit), så detta funkade perfekt, perfekt färgmatchat med.


    Dessa högtalare började en ny era inom musikåtergivning!  * Det var inte bara en försiktig evolution av befintlig teknik, det var ett nytt tänk på alla plan, materialval, custom/icke runda element, akustisk design, DSP, kalibrering, ja allt var en helt ny nivå, det man började med var ett vitt ark, och ställde frågan ”Vad kan vi åstadkomma om vi inte  behöver följa gamla normer och konventionellt tänk?”Varför göra som alla andra? Varför försäkra förbättra det som alla andra gör?Vad sägs om att göra något helt annorlunda?Och så blev det utan tvekan bäst…Riktigt bra jobbat.

 

Läs mer om Genelec 8351 SAM Studio Monitor här

Och här nedan finner ni länkar till fler reviews och till sist videos.

Genelec 8351A Acoustically Coaxial Smart Active Monitor

Genelec 8351A SAM – Monitorer på steroider

Genelec take an unusual approach to speaker design for this distinctive three–way monitor.

6Moons.com

Review: Genelec 8351A SAM Studio Monitors

R&D Stories: Genelec 8351 Acoustically Coaxial SAM System

 

BONUS

Genelec har 50/50 uppdelning mellan män och kvinnor bland sina anställda.

(Visited 842 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x