Statoil milesPLUS® 98

För några år sen så slutade bensinmackarna med 98-oktan.
Kort därefter så erkände Shell att deras 99 Oktan inte var 99 Oktan.. Utan knappt ens 98.. Så därefter kallade dom sitt bränsle bara för V-Power..

Ooooch så spädde alla ut sin bensin med Etanol.. Ja bensinmackarna alltså.. Inte kunderna..

Nu för något år sen (förra bara kanske) så kom Statoil med sin ”miles” bensin… Tankade du med denna bensinen så skulle din bil kunna köra en längre sträcka… På samma mängd bensin som tidigare… Okej?

Jag har testat det någon gång.. Inte märkt NÅGON SKILLNAD ALLS!
Och förstår inte heller hur det skulle funka i varken teori eller i praktiken..

MEN! Nu har dom då precis presenterat milesPLUS 98..

 

10626636_10152438497817523_6267424753733133646_n

milesPLUS 98 bensin är utvecklad för att förbättra din motors prestanda och ge dig mer kraft och acceleration.

milesPLUS 98 bensin innehåller förbättrade funktionsadditiv och en högre mängd additiv än miles 95, vilket minskar friktionen i motorn och hjälper den att jobba ännu effektivare. Kombinerat med rengörande och korrosionsskyddande tillsatser får du med milesPLUS 98 också ett bättre och snabbare skydd mot rost och slitage. Med din renare och effektivare motor kan mer energi användas för att hålla din bil rullande och därmed får du mer kraft och acceleration vid gaspådrag. Samtidigt som bränsleförbrukningen och utsläppen minskar.

milesPLUS 98
• Optimerar motorns prestanda och ger mer kraft och acceleration
• Bränsleförbrukningen minskar och tar dig upp till 2,7% längre
• Är vår bästa bensin för alla bensinmotorer som går på 95 eller 98 oktan

 

 

Hmm.. Så.. Du kommer längre.. Och snabbare dit 😉

Tror inte på det.. Men kommer ju absolut att testa ändå..

Nu ser jag fram emot att se någon tidning verkligen testa detta mot andra bensinmackars bränslen, På riktigt.. I ett labb..

 

http://youtu.be/hoSszk3Qhlo

 

 

ADDITIVETS FÖRDELAR

Funktion
Fördel för dig som tankar milesPLUS 98
Friktionsmodifierare En högre andel additiv (i jämförelse med vår miles95) medför kraftigare friktionsnedsättande egenskaper som startar sin funktion redan efter första tankningen och börjar minska friktionen i motorn. Vid gaspådrag kommer den minskade friktionen att ge ett bidrag till mer kraft ifrån motorn, som på så vis kan producera mer effekt. Detta tillsammans med detergenternas renande verkan ger så nära, som det är möjligt, nyprestanda för motorn.
Friktionsmodifierare Den ackumulerande effekten fungerar på samma sätt med milesPLUS 98 som för miles 95.
Detergenter En hög andel detergenter motverkar beläggningar och avlagringar även när bilen inte används under korta eller långa perioder, vilket medför enkel och lätt uppstart av motorn. Detergenterna håller rent i bränslesystem, insprutare och inte minst i förgasare men också inne i motorn där rena ventilers ovansida är en viktig parameter för motorns funktion för att nå optimal prestanda.
Korrosionsskyddande Det finns många olika metaller i bränslesystemet som bränslet och kondensvatten kan komma i kontakt med. Det är därför viktigt att skydda metallerna för korrosionsangrepp och med en hög andel korrosionsskydd förstärks den effekten så att man minimerar risken för korrosionsrelaterade problem i bränslesystemet. Denna effekt pågår även när bilen används såväl som när den står stilla under kortare eller längre tid.

Lite passande är det.. För jag har sen i våras tänkt testa någon sån här tillsats man häller i tanken för att rensa lite i min gamla V8a..
Som körts allt för mesigt under alla år..

* Jag borde få betalt för detta inlägget… Ren reklam ju..

* Är det någon som har ett vettigt tips ang bränsletillsats / Injector cleaner?