Operera diskbråck i nacken eller inte?

Jag har ju tänkt att hålla bloggen så opersonlig som det går.
Iallafall när det kommer till riktigt personliga saker.. Och inte prylar, grejer, smak och tycke.

Men jag har ovanligt stor beslutsångest över en sak.. Och eftersom jag har rätt så många läsare så är ju chansen att någon av er har erfarenhet, Jobbar inom området eller..Ja.. Nått..

Det är så att läkaren ringde till mej i förra veckan och sa att jag har ett diskbråck i nacken mellan kotorna C5-C6 som han ville operera akut.. Gärna dagen efter..

Men jag ville inte inte inte alls.. Och ville knappt lyssna på honom.. Jag har ju dålig erfarenhet utav diskbråksoperation sen tidigare.

Men vi kom överens om att jag skulle få en veckas betänketid.. Dvs jag ska till honom i morgon med ett svar.

Jag har totalt ignorerat detta så gott jag kan.. Inte läst om det.. Inte skrivit ner dom frågor jag tänkt på under veckan… Bara helt o hållet låtsas som det regnar..

Men… Nu ska jag ge ett svar i morgon..

Har precis satt mej för att läsa om detta problemet.. Och jag har liksom alla symtom jättetydligt som man kan ha utav att den disken trycker på dessa nerver som sitter där..

Så det är det ingen tvekan om.

Men… Jag är van vid smärta.. Levt med daglig smärta i typ 10 år..
Men.. Jag undrar lite.. Vilka av mina problem nu är pga hjärnskakningen och vilka är pga nackgrejset?

Och… Ja jag vet inte.. Man vill ju slippa vara invalid om 10 år.. Vill gärna kunna bära sina egna barn när man får den lyckan nån dag..

Ja lite sånt..

Plus att leva på smärtstillande har en massa massa bieffekter förutom det som står på Fass.se…

Så…. Operera eller inte?

Mest att jag rädd att det ska bli sämre.. Som det blev med ryggoperationen… Det blev MYCKET sämre..
Men var också tvunget att göras akut när det plötsligt tillkom ett 3e diskbråk efter 4 års väntan på op på dom andra två..

Aja det är en annan story..

Men…

Åsikter?

(Visited 1 650 times, 7 visits today)

25 svar på ”Operera diskbråck i nacken eller inte?”

 1. Säg till läkaren att om det blir värre efter operationen så då kommer du tillbaka och går Ghetto-Rosengård payback på honom 😉

  Skämt åt sido så tycker jag att du skall satsa på en operation så du iallafall har en chans att bli bättre…

 2. Tycker de personliga bitarna är intressantare än bilar och klockor, brudar vet i fan om det övervinner dock. 😉

  Personligen har jag ingen erfarenhet, men min bror har och han fick schysta resultat av operationen. Och för egen del hade jag nog trots att jag har lite svårt för läkare också underkastat mig kniven så att säga. Jag tar hellre den risken än ett liv av mediciner tror jag.

  Lycka till i ditt beslut!

 3. Ja det är många som säger det.. Men det blir ett sånt himla ståhej varje gång det är något personligt och jag jag bara en massa kommentarer om att en brud hade löst alla mina problem i världen.. Men just detta problemet tror jag verkligen inte att en brud hade hjälpt.

  Hade din bror också i nacken alltså?

 4. Min åsikt är att du bör operera dig.
  Jag har jobbat några år inom psykiatrin och då främst med psykospatienter som har, trotts att man tror att diskbråck kan vara ärftligt en mycket hög procentuell risk för just denna åkomma/skada. (Vilket enligt min åsikt beror på deras medicinering och deras passivitet)

  Många av de patienter jag skött om efter op har kännt en direkt förbättring eller blivit helt återställda efter operation.

  Nu vet jag inte hur mycket du vet om diskbråck, men du vill inte ha inflammerade nerver!! Tänk på vad konsekvenserna blir av att du låter detta vara, blundar för det.

  Känns ovanligt dock om läkaren vill operera dig akut och med den erfarenhet jag har av det så har man väldigt allvarlig problematik med sitt diskbråck och du bör opereras!!

  (Oftast är symptom för en akut op exempelvis urinretention, känselbortfall och försvagad/förslappad ändtarmsmuskel.

 5. Dom symtomen är för ryggen, Inte nacken.
  been there dun that.

  Men visst det e inga kul symtomer för nacken i heller.

  min ryggop blev skit.. gjordes skit.. men var akut akut.. nu har jag ärrvävnad som trycker mer än diskbråk

 6. Äsch lite ståhej är bara nyttigt. Låt folk ha sina åsikter du vet väl själv vad som är rätt och inte och hit och dit. Hade bruden varit kirurg hade hon kanske fixat det. 😉 Dock inte hemma på soffan hoppas jag…

  Bror hade problemen i nacken med jam och han har inget att ångra med operationen säger han. Fast visst, allt kan alltid gå åt helvete på olika vis och det är saker som ska vägas in.
  Men för egen del hade jag kört på och opererat för problematiken med att låta ett diskbråck vara i nacken med allt vad det kan innebära är jag inte helt sugen på.

  Lägg dig under kniven Pierre! (Dock ej smörkniven!)

  /Anonym 1

 7. En människa till här som fått besked om diskbråck (i halsryggen)….sitter & googlar på det mesta inom ämnet o hamnade på din blogg…Mkt nyfiken på vilket beslut du tog & hur det gick?? :O

 8. Jag fick ju sagt till mej att jag skulle opereras akut. Vilket dom tog för givet att jag skulle nappa på.
  När jag inte gjorde det efter ett par förslag om operation ifrån läkarna så sa dom att det KAN bli som så att kroppen kan vänja sej vid det/ta hand om det lite själv osv osv efter ca 1 år..

  Men nu.. 1.5 år senare… Så.. Alltså jag vet inte om jag skulle mått bättre av en operation.. Men jag skulle nog ändå ha chansat..

  jag har det SKIT:.

 9. Fasen va trist att höra :(( !! Är det försent för dig att opereras nu då? Jag menar, om du fortfarande har ont…?

  Jag väntar än så länge på besked (om op el inte) från ortopeden som ska få min remiss från husläkaren jag varit hos.

  Jag vet inte riktigt…..helst vill jag undvika att bli skuren i än en gång (vänster knä har jag opererat både korsband & menisk för ngt år sedan).

  Samtidigt vill jag INTE ha ont (rörligt arbete samt tränar ca 10 h/vecka)….

 10. Nu säger dom att det är mer risky när saker och ting satt sej på sin plats och torkat ut osv osv.

  Så var det med min rygg (har 3 diskbråck i ländryggen) där fick dom göra en STOR operation och plocka ut småbitar typ.

  Ja.. Hur pass ont har du? det jag lider mest av är huvudvärken och att det strålar ut i armarna.. Spänd och ont i själva nacken det är också jävligt, Men det kan man droga ner sej för.. skallen och armarna hjälper inget mot.

 11. Hej!

  Min mamma hade samma problem. Smärta hela tiden och läkarna ville operera, farsan var rädd eftersom läkaren sade att det kan gå fel och hon kan bli förlamad så han gjorde allt för att hitta alternativa lösningar. Min mamma fick prova på allt, hon gick bland annat till fem olika akupunktur kliniker och betalade massor men fick inget resultat.

  Vi hörde sedan om en kinesisk doktor som ansågs vara bäst. En liten proppfull klinik i Stockholm. Jag trodde inte att det skulle ge resultat men nu har min mamma varit smärtfri i nästan åtta år. Doktorn är helt otrolig, problemet i ryggen finns med stor sannolikhet kvar men INGEN smärta och INGA problem.

  08 – 657 88 87 , Dr Nie Jin Hua.

 12. Äkta kinesisk akupunktur. Läkaren är någon sorts supermänniska, använder ingen dator utan har allt i huvudet.

  Hon kör TT och har roligt på Casino Cosmopol.

 13. Tycker absolut du ska åka, men ring och berätta hon säger antingen nej eller "Jag laga den". Boka tid också, för det är oftast fullt i flera timmar.

 14. Lider mest av att inte kunna träna hårt, armhävningar & chins är inte att tänka på, vilket är SKIT i min värld :((

  Mest ont i nacke/skuldra & strålningar ut i arm/hand. Ingen huv-värk tack o lov.

 15. Nyfiken på vad du gjorde Ang operationen? Ser inlägget är må6år sedan. Ligger själv och är oprerad i nacken c5-c6 borttagen disk ersätter med implantat bur, samma på c7-th 1
  Samt mikroskop slippning c5 till c7 ben på växt. Gick du till dockor Nie?
  Var där 10 gånger ej bättre. Operstion krävdes. Fortfarande kraftigt med nervsmärta efter 4 dagar. Betala min operation privat 130 tusen då på grund av CV19 skulle få vänta flera månader

 16. Jag skulle operera, det blev uppskjutet, och sen så har jag fått ytterligare ett nytt diskbråck i nacken sedan dess.

  Doktor Nie känner jag inte till.
  Gjorde du detta i Sverige?

 17. Har oxå diskbråck i nacken o proppar i mig medicin o har ont,jävligt lättirriterad m.m
  Tips på vad man kan göra,stå på sig på vårdcentralen som bara skriver ut starka tabletter… hjälp sökes

 18. Har också diskbråck i nacken. Mellan 6 och 7 halskotan. Vansinnigt ont och krävde då något starkare än bara Alvedon och Ibumetin. Fick då Oxynorm som jag tar 1 tablett 10 mg. Har även börjat med Gababentin som är mot nervsmärta. Har haft mitt diskbråck i snart 2 år och tänkt att börja behandling hos kiropraktor men så kom Coronan . Kommer inte att operera mig..

 19. Ja tyvärr så behövs det allt för ofta Kodein eller Morfin, men för mig så är det som att välja mellan pest eller kolera då min mage inte alls klarar av Morfin.

  Gababentin har jag hört är effektivt, men också med jobbiga biverkningar, så det har jag inte vågat mig på.

  Kiropraktor, akupunktur och massage kan jag varmt rekommendera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.