Försäkringsbolag = Sveriges största tjuvar.

Jag har under mina år som bilägare haft så mycket problem med försäkringsbolag så jag börjar undra om man skulle ta o köra helt oförsäkrat, Eller med enbart trafikförsäkring.

När jag hade min Mercedes CLK så stal dom min Stereo i bilen.
Jag hade kvitto på strax över 100.000kr och ett kvitto på att Mercedes i Lund hade installerat den till mej för ett saftigt pris på 17.000kr.

Jag hade nästintill oändligt med bilder och även filmklipp där anläggningen syntes och hördes.

Efter 6 månaders bråkande då dom inte trodde överhuvudtaget att jag haft en sådan anläggning i bilen så skickade dom ut 3st biltekniker/besiktningsmän för att kolla på kablarna osv som satt kvar.

Då var deras svar ”Oj, det måste suttit en grym stereo i denna”

Är det inte det jag försökt säga i ett halvår???!

Så då gav dom med sej och insåg att jag hade haft en sådan stereo, Och så säger dom att deras Maxersättning på eftermonterad stereo är 10.000kr och så drog dom självrisken på det, Så jag fick ut 8500kr….

Förra året så körde en taxi på min bil, Ordentligt!

Försäkringsbolaget ville lösa ut bilen och ge mej 180.000kr… För det var vad dom ansåg en 350Z kostade på blocket..

Givetvis gick jag inte med på det och krävde att den skulle repareras.
Då säger dom att min bil är försäkrad för en vanligt 350Z, Så då betalar dom bara rep kostnader upp till halva bilens värde.

dvs 90.000kr…
Trots att jag under 5 års tid betalat ca 2500kr i månaden i försäkring, Och trots att jag ringt dom specefikt och fälgarna och frågat hur dom ställer sej till dom, ifall dom skulle bli skadade osv. Då var svaret att så länge bilen är godkänd i svensk bilbesiktning så täcker dom allt jag har på bilen och så länge jag har låsmuttrar så täcker dom allt gällande fälgarna, Och när jag sa att dom bara fanns i 10 upplagor så var svaret ” det får vi ta då”.

Ett helt år senare fick jag tillbaka bilen och det kostade mej strax under en halv miljon…

Under alla dessa år så har jag haft en Mercedes 320 CE, Som vardagsbil och som en blivande samlarbil.

Nu precis när det har uppnått den status, Eller att den iallafall fått en officiell stämpel som blivande samlarbil så backar en lastbil på bilen när den står parkerad….

Mercedes säger att det är OMÖJLIGT att få tag på en sådan SEC huv som jag hade och därför ville dom lösa ut bilen istället.

Vilket känns jävligt tungt eftersom vi har haft denna bilen i familjen snart 10 år tror jag.

Så den enda bilen som finns på blocket som är i närheten av det skick jag har på min begär dom 75.000kr för, Den har inte heller någon SEC huv vilket kostar minst 20.000kr till och jag måste helt enkelt ha bilen vit, Så då var det frågan om en omlackeringskostnad med.

I 4 veckor så har jag väntat på ett svar ifrån försäkringsbolaget, har ringt dom ett flertal gånger och frågat vad som händer och att jag givetvis inte mår bra över detta.

Idag får jag hem ett brev där det står att dom ger mej 25.000kr för bilen…..

När jag precis servat den för 19.000kr.. Precis bytt skivor och bromsar och satt på helt nya däck, Vilket kostade nästan lika mycket. Och när jag utan tvekan hade Sveriges Finaste Mercedes CE..

Och sen ang min nacke och axel som har varit katastrof sen krocken, Och den försäkringsbiten orkar jag inte ens gå in på….

Så folk.. Kör med enbart trafikförsäkring eftersom lagen kräver det.

Skänk inte era pengar till denna Svenska Maffia.

Slösa era pengar på roligare saker än så, För ni får ändå inte ut ett skit när ni väl behöver deras hjälp.

Sen är det värt att nämna att jag alltid har varit kund Länsförsäkringar under alla år med över ett 20 tal bilar, Har mitt lägenhetslån där, hem försäkringen, ja you name it.

Och ändå blir man behandlad såhär.

Min Mercedes 320 CE var FLÄCKFRI!

Och just det, För nån vinter sen så lyckades jag hitta en Ford Sierra 91a med 5600 mil på mätaren, 1 ägare och det hade varit skydd på klädseln sen den kom ifrån  bilhandlaren.

Den bilen luktade fortfarande nybil inuti.

Mamma lånade bilen till Bauhaus, Kommer ut och någon har backat på bilen, Måste varit med en slags lastbil eller så för att hela naken på bilen hängde.

Den var inte heller värt att reparera ansåg dom och erbjöd mej 3500kr….

Och för en massa år sedan så hade jag en BMW M5 försäkrad hos IF/BMW, Bilen blev stulen, Bilen stod på Pappas namn, Eftersom jag nog inte ens var fyllda 21 år.

Försäkringsbolaget sa att vi hade stulit bilen själva, och ville inte betala ut ett skit.

Pappa gick till domstolen osv osv osv, Dom hade typ 8 advokater med sej som enbart jobbar med såna här saker. Och i slutändan så skulle det kostat oss lika mycket i rättegångs och advokatkostnader som vi kunde vinna tillbaka ifrån försäkringsbolaget.

Då var frågan om man skulle göra det bara för att visa sin rätt eller skita i att projektera….

(Visited 35 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pikkos

Nu är inte jag kristen, men försäkringsbolag är djävulens påfund.
Dom lever på folks rädsla! Händer nått utgår dom från att du är en skurk och det är upp till dig att motbevisa dom, vilket är åt h****te!

Nej nu vart jag upprörd här, dags att lugna ner sig med lite fredags-glögg och pepparkakor.

//Pikkos

SIR_Pierre

Ne men du har helt rätt. Därför jag kallar dom för maffia

Martins Color

Det låter riktigt risigt av dom. Jag har oxå länsförsäkringar, både hem och allt. Man blir ju lite mörkrädd alltså. Tråkigt för dig som samlar på bilar. Hemskt 🙁

Anonymous

Om det kostade dig 500000 att reparera bilen, hur mycket är då hela bilen värd, och vad har den kostat dig utan kostnaden för reparationen.

SIR_Pierre

Många gånger mer än så. på tok för mycket

Fredrik

Ang försäkringsbolag: Syrran hade en hund försäkrad, blir skjuk och behandlas på djurskjukhuset, när de hämtar hunden säger de i receptionen att försäkringen inte täcker pga att det ska vara 20 dagars karens, i syrrans papper står 02 dagar….
Fick inte ut pengar förräns min advokat sa betala idag anars skickar jag in papperna till rätten….
Utbetalt då, vad ska folk utan en advokat som kompis göra?????

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x