CSL=GTS?

Eftersom BMW beslutade sej att inte göra en ny version av sin värstings M3a CSL så har ju folk undrat vad det var för bevingad 3 serier som testades på ringen

Nu har BMW släppt de första officiella bilderna på den mystiska bilen som visar sig ha lite fina siffror, och kanske till och med är bättre än M3 CSL? Trots att den grundas på en tyngre och mjukare Modell.

BMW:s M-division har skapat den hårdaste och starkaste M3:an hittills. Komplett med bur, brandsläckare, huvudströmbrytare, fullt inställningsbar frontsplitter och stötdämpare lär den bli trevlig på banträffarna.

V8:an har borrats upp från 4,0 liter till 4,4 liter och ger nu 450 hästar, 30 hästar mer än vanliga M3. Allt onödigt krafs har plockats ut och ingenjörerna har jagat kilon på alla möjliga ställen. Bland annat har lättare stolar monterats, bakrutorna består nu av makrolon-glas och ljuddämparen, som tydligen ska ge ett helt nytt karaktäristisk ljud, är tillverkad i titan. Nästan 200 kilo lättare är GTS:en efter dieten och nålen stannar nu på 1 490 kilo. Alla dessa modifieringar bådar gott och även om BMW inte har släppt några prestandasiffror än lär bilen bli kvick.

Pris i Tyskland blir runt 1,2 miljoner kronor och sommaren 2010 släpps bilen utanför landets gränser.

Bilder och video