Världens snabbaste kontor!

Det är precis vad Brabus säger sig kunna erbjuda i form av SV12 R.
Som bas står Mercedes senaste S600, men mycket av motorns innandöme är helt nytt. Vad sägs om en volymökning från 5,5 till 6,3 liter? Det innebär inte bara nya kolvar och stakar, utan kraftigare turboaggregat och mycket annat. Att tala om trim är därmed i underkant, då det i princip handlar om en helt ny motor.

Den jäktade affärsmannen – eller kvinnan – kan med fördel sjunka ner i de handsydda, läderklädda stolarna i Brabus senaste modell: SV12 R. Den 6,3 liter stora V12-motorn levererar 750 hk och hela 1.350 Nm – tillräckligt för snabba transporter och en toppfart på 340 km/h.

Nya SV12 R baseras på nyligen ansiktslyfta Mercedes S 600 men det är inte många skruvar eller komponenter som lämnas orörda när Brabus konverterar bilen. V12:an växer till exempel i storlek från 5,5 till 6,3 liter med hjälp av en ny vevaxel som förlänger slaglängden och de smidda kolvarna jobbar i uppborrade cylindrar. Topplocken portas och andningen förbättras också med hjälp av fyra nya kamaxlar.

Motortrimningen resulterar i hisnande höga effektsiffror. Toppeffekten anges till 750 hk vid 5.500 rpm och maxvridet 1.350 Nm (!) uppnås redan vid 2.100 rpm. För att skona den femstegade automatlådan är dock vridmomentet elektroniskt begränsat till 1.100 Nm. Även toppfarten är elektroniskt begränsad (på grund av däcken) men bör nog räcka till ändå för de flesta: 340 km/h. Sprinten 0 – 100 km/h klaras av på endast 4,0 sekunder och 200 km/h nås efter 11,9 sekunder.

Exteriört har Brabus gjort en hel del modifieringar på SV12 R, jämfört med en standard S 600. Fronten är ändrad och tester i vindtunnel visar att lyftkrafterna i fronten minskar, samtidigt som kylluften till motorn och bromsarna förbättras. Framskärmarna är helt nya och tillverkade i aluminium. Till detta läggs nya trösklar, en diskret bakvinge och sportavgassystem med fyra utblås.

Med den enorma effekten kommer förstås också ett behov av att få stopp på bilen och det sker med hjälp av 380×36 mm skivor fram som kramas av tolvkolvsok, samt 355×28 mm skivor bak med sexkolvsok. Stora bromsar kräver stora fälgar och fram sitter det 9,5×21 tums fälgar och bak 10,5×21 tum, skodda med Pirellis eller Yokohama däck som mäter 265/30ZR21 och 295/30ZR21. S-klass med kort hjulbas kan även utrustas med 22-tums fälgar.

Mer bilder och info

The Black Baron
Brabus E V12, Ett nytt svart monster ifrån Brabus som fått namnet The Black Baron.

Jag älskar när Brabus visar gång på gång vad dom kan få ur en Mercedes motor.

Detta är nått helt extremt.

Med grunden från en 600 motor så har dom borrat upp den ytterligare till 6.3 liter,
ur det så krämar dom ut 800hk och 1420 Nm!!!

Sen givetivs så är allt annat på bilen utbytt och förbättrat också. och nu menar jag ALLT. brabus är inte bara en Mercedes Tuner utan dom ändrar om bilen såpass mycket så det räknas som en helt egen bilmodell.

Jag gillar verkligen inte hur dom döljer bakfälgarna. men det tyder ju bara på en sak,
Höga farter =) och med en hastighetsmätare som slutar på 400km/h och med tanke på att lillebrorsan ( Rocket) som har mindre hk och väger mer inte slutar förräns den blir elektroniskt tvingad vid nära 370m/h så kan vi räkna med väldigt korta pendlingstider till jobb på Autobahn.

Massa bilder

En liten sak till bara… den kommer bara i 10ex och priserna börjar på 6.5 miljoner

Dagens Bil : Mercedes-Benz CLK GTR 1997-1998

Det kommer att vara mycket upprepande i detta inlägg för att det är en massa gamla inlägg som jag klistrar ihop till ett, jag tyckte bara att det var på tiden att jag gjorde ett samlat inlägg om detta kära ämne också, Mercedes-Benz CLK GTR

 

Publicerat den: 14 apr 2010

Köpsugen?
Den 28:e oktober på RM Auction’s Automobiles i London ska nu två stycken CLK GTR auktioneras ut till högstbjudande, en coupé och en roadster. Nuvarande ägaren är sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah.

Bägge bilarna anses vara splitternya, då de är oregistrerade och enbart har leveransmilen på mätaren. Auktionsfirman tror att coupén kan bli såld för mellan 370 000 och 390 000 pund, medan roadstern väntas gå för hela 430 000 till 500 000 pund.

När den första CLK GTR:en såldes hamnade den i Guinness Rekordbok som den dyraste serieproducerade bilen någonsin, med sitt pris på 1,5 miljoner dollar.

Detta är alltså nått av det mest extrema som har rullat på vägarna i vår värld nånsin.

Mercedes gick 1996 över till FIA GT Championship som startade 1997. Reglerna var ganska tama och man fick modifiera bilarna ordentligt. Mercedes beordrade då sitt dotterbolag AMG att bygga en extrem prestandamaskin för GT1-klassen, och det var så CLK GTR föddes.

AMG tog på sig arbetshandskarna och började riva ner den annars ganska blygsamma CLK. Att AMG visste vad de sysslade med var inget tvivel om och bilen fick kolfiberchassi, rejäl racefjädring, keramiska bromsar och den gigantiska V12:an från S-klass.

FIA hade ett krav, och det var att AMG byggde 25 stycken bilar för landsvägsbruk för att visa att GT1-bilarna verkligen var gran turismo-bilar. Under vintern 98-99 byggdes det således exemplar för gatan med minst sagt sparsmakad inredning, lite mer ljudisolering och antispinnsystem. Totalt blev det 26 stycken, 20 som coupémodell och sex stycken roadsters.

Fem av dessa bilar fick namnet CLK GTR Super Sport och en 7,3-liters V12:a placerad i mitten av bilen. Denna motor kom från den nu ganska sällsynta SL73 AMG och sitter även i en utav dagens häftigaste superbilar, Pagani Zonda. De resterande 21 bilarna fick en 6,9-liters V12:a med 612 hästar kopplat till en sexväxlad sekventiell växellåda med växelpaddlar på ratten, något som numera känns som vardagsmat men som då var ultra-hightech.

Många minns säkert den flygande mercan som ofrivilligt lyfte från racerbanan och voltade in i skogen. Även om likheter finns är detta dock inte CLK GTR som många tror utan efterträdaren CLR.

Mer info

 

Jag minns än idag ögonblicket när jag satt på fritidsgården och såg Tiff Needell provköra den i snön.

Detta klippet alltså… Jag minns första gången jag såg det.. Jag fick hela fritidsgården att hålla käften för att jag skulle kolla på detta..
Och sen dess så har man sett det om och om igen… Den VHS kassetten fick verkligen göra sitt 😉

** Det har jag aldrig tänkt på att man alltid måste gå ut på vänster sida trots att man sitter i mitten.

Vilket mästerverk…en bil som verkligen kräver sin man

Jag minns när den kom till Sverige för första gången.

Det var nån oljeshejk som hade beställt bilen men som var alldeles för fet för att ens komma ner i den, Denna fete miljadär hade en Svensk (förmodligen också ganska tät) vän som fick köpa den utav honom istället.

Det stog i tidningar osv osv att detta vrålåk skulle stå på motormässan i malmö brevid ingen mindre än McLaren f1.

Samma natt som bilen kom till Mercedes i malmö så körde jag med min väldigt uttråkade flickvän och stog väldigt länge denna sommarnatt och bara stog och beundrade bilen som stog innanför dessa enorma glasrutor.

Sen dess så har jag jagat fatt på varje version av denna vagn som kom ut i modellbil storlek 1:18

En riktig drömbil och ett minne för livet.The Full Story – Mercedes-Benz CLK GTR & CLK LM & CLR – Race & Street Versions

** Detta var min absoluta drömbil en gång i tiden, långt innan jag ens förstod hur speciellt det var med en gatulaglig LeMans bil.

** Helt sjukt att bilen totalt dödade en hel klass.

 

** Drömbilen…
Så mycket känslor jag har haft för denna bilen som ung.

** Den bilen som hamnade i Sverige gjorde det för att Oljeshejken som hade beställt den var för tjock för att komma in i bilen, så han sålde den vidare till svensken.

** När denna bilen blev officiell 1997 så hade en E50 AMG 347 hk, E55 AMG som kom strax efter hade 354 hk, och man tyckte att det var väldigt väldigt mycket hästkrafter i en bil då.
Så när CLK-GTR hade 612 hk så tyckte man att det bara var overkligt.

Så när du mindre än 8 år senare kunde ha nästan lika mycket i en Valfri 65 AMG, då var det både en milstolpe och helt galet..
De första 65orna hade 603, men den blev snabbt mycket mer än så.
Idag så har en 65 AMG 621 blygsamma hästar som lätt går att trimma.

** Jag har sedan dag 1 varit så nyfiken på hur den växellådan känns.
Om jag minns rätt så är det en paddellåda med koppling, så du kan växla utan att koppla, men då får du serva lådan (eller byta koppling eller hur det nu var) varje 100 mil eller så.
Något sådant extremt som gör att du vill använda kopplingen =)

** Första superbilen med Airbag i ratten, och en avtagbar sådan också!

** Detta är verkligen en så extremt homologation bil som det kan bli.
De byggde en LeMans bil, och för att få tävla i GT1 klassen så var de tvungna att bygga minst 25 st gatubilar, så då mer eller mindre satte de regskyltar på racingbilarna och kallade dem för gatubilar 😉

** Åh vilken underbar bil… en sådan tillsammans med en Zonda R EVO i garaget… (som är en modern version av CLK-GTR skulle man kunna påstå) vore en sån underbar dröm.

 

** Men så vacker den är!

** Bilen som var för snabb, och dödade en hel klass..

** Det blev inte 25 st bilar utan 26 st, 6 av dem Roadster.


5 av dem är Super Sport versioner med 7.3 liters V12an ifrån SL 73 AMG, istället för den 6,9 liters motorn på 612 hk som de andra icke Super Sport har.
Och det är just en sådan 7.3 liters AMG V12a som det sitter i Pagani Zonda.

Så ja, Zonda R EVO är en modern CLK GTR.

UPDATE

Konstigt nog trots så få bilar så är det så osäkra siffror fortfarande efter alla dessa år.

Vad vi VET så är det 2 bilar som är Super Sport, Bil #01 och bil #017.
Bil nr 17 är den röda (som sedan lackades om till silver)

Det sägs att dessa 7.3 liters Super Sport har hela 720 hk istället.
Dessa Super Sport ska tydligen ha en toppfart på 375 km/h

** 7.3 liters V12an är den största motorn som Mercedes har satt i någon gatubil.

 

** CLR  är inte alls lika snygg

200 Mile Per Hour Acrobatics: 1999 Mercedes-Benz CLRMercedes-Benz CLR – Wikipedia

CLK LM är helt okej dock

Mercedes-Benz CLK LM ( UNIQUE ) - YouTube

Även om den bara ser ut som en ful CLK GTR wannabe-kitcar

Men CLK GTR är absolut bäst

Mercedes-Benz AMG CLK GTR might sell for more than $5 millionMercedes CLK GTR track day · Sir Pierre's GodispåseHämta bilder Mercedes-Benz CLK GTR, AMG, Coupe, Superbil, sportbil, Tyska bilar, Mercedes fri. Bilder gratis skrivbordsunderlägg

 

** Tänk att de till och med byggde 6 roadster, och bara två av dem är Super Sport versioner..

2002 Mercedes-Benz CLK GTR AMG Roadster - price and specifications

** Den enda bil som jag har trånat över så hos en bilhandlare är den CLK-GTR som stod i Malmö.

CLK-GTR är så extremt cool!:
Just att där är ”off the shelf” Mercedes grejer i inredningen så man verkligen känner att det är en Mercedes.

Åh så vacker..
Det måste vara en av världens vackraste racingbilar.

Mercedes CLK GTR Rally Stage and CRAZY Powerslides!!

The Forgotten £2Million Unicorn!!! The Only RHD Mercedes-Benz CLK GTR Roadster

** McLaren ser ju jättemesig ut jämfört med CLK GTR

** En Roadster dessutom… Oh my..

CLK GTR // CLK LM // CLR : A Tribute to the 1997-1999 Silver Arrows (GT1 and Le Mans)

 

Mercedes-Benz CLK GTR User’s Guide

 

Oh äntligen, detta behöver vi alla, en videomanual till CLK GTR..

** Väldigt tung Snap-Off ratt, men detta var också den första hyperbilen med Airbag.
Så en Snap-Off ratt med Airbag, det är väldigt unikt än idag.

** På tal om lätta dörrar, jag har PRECIS fått monterat en ny elhiss på passagerardörren på min #350ZRS av MT Auto, och så slår min polare igen dörren HÅRT 5 gånger trots att jag sa till honom 4 gånger..

** Så vacker, så cool…
Detta är absolut en drömbil.

The CLK GTR explained by James Cottingham

** Detta måste vara den mest moderna och vardagsvänliga Homologation gatulagliga-LeMans bil.

 

McLaren F1, Porsche 911 GT1 & Mercedes CLK GTR: NEW 2022 EXTENDED EDIT

 

BONUS EPISODE: McLaren F1, Porsche 911 GT1, Mercedes CLK GTR Group Test | Carfection 4K

 

Dagens Bilsamling : The Ultimate Collection – F1 – 911 GT1 – CLK GTR – MC12 – Enzo

 

McLaren F1, CLK GTR, & 993 GT1 in a once in a lifetime track event

 

ENOUGH WITH FAKE AMG CARS…Meet the $4.5 Million CLK GTR

 

Insanely loud blue chrome Mercedes CLK-GTR in Tokyo (Turn volume MAX!!)

Mercedes CLK GTR – burn-out and hot lap around Hockenheim – AMG V12 sound

Mercedes CLK GTR AMG Acceleration Sound & Drag Race with 911 GT1!

Mercedes Benz CLK GTR [DOCUMENTARY]

Picking Up A Mercedes CLK-GTR

CLK GTR N° 8 acceleration

Mercedes-AMG Milestones | 1997

https://youtu.be/5dthq4erRTU

Mercedes CLK GTR track day

** Den är så SNYGG!!!
Jag ÄLSKAR denna bilen!!
En Gatulaglig Le-Mans bil med kanske världens bästa motor!

Why the Mercedes CLRs kept taking off at Le Mans 1999 – Chain Bear explains

Mercedes CLK GTR AMG & CLK DTM together on the Road in Stuttgart 2016

https://youtu.be/SDpRvBNw6sE

Mercedes CLK GTR late night blast

Insane CLK GTR Ride!!!

Mercedes CLK GTR in Paris

Ultra-rare : Mercedes CLK-GTR Roadster – 1 of 5 Ever made!

1 OF 1! Mercedes-Benz CLK LM StrassenVersion! : Start up and reving SOUNDS!

Mercedes CLK GTR AMG Super Sport

The $4,000,000 1998 Mercedes AMG CLK GTR (Monterey Car Week)

134612 / 2002 Mercedes-Benz CLK GTR

Mercedes-Benz CLK GTR V12 Black by Mechatronik @ Retro Classics 2016

 

The CLK GTR – A LEGENDARY Mercedes RACING ICON for the STREET!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Mechatronik (@mechatronik_official)

McLaren F1, Porsche 911 GT1, Mercedes CLK GTR: The ULTIMATE Group Test, Part 1 | Carfection 4K

APOLLO IE DRIFTING! w/ McLaren F1, Mercedes-AMG CLK GTR, Porsche 993 GT1, Maserati MC12.

The Story Of Mercedes-Benz M120 – The Best V12

Mercedes’ Championship Winner Was Actually a MCLAREN?

The Mercedes that ended a racing series