Porsche hyllar klassisk 911 med ”Ducktail”

Detta är egentligen ett gammalt inlägg från den andra bloggen som jag hjälpte till med.

Så jag bara kopierar rakt in, Inlägget skrevs 2 sep.

En 911 som för tankarna till 1970-talets Carrera RS 2,7 med vinge i form av en ankstjärt, är Porsches fjärde världsnyhet på Frankfurtsalongen. Den kallas 911 Sport Classic och ska byggas i 250 exemplar.

Med den enkla beteckningen 911 Sport Classic lanserar Porsche sin fjärde världsnyhet på den stundande Frankfurtsalongen, vid sidan om 911 GT3 RS, GT3 Cup och 911 Turbo.

Utmärkande för ”klassikern” är den fasta vingen som i hög grad påminner om den på Carrera RS 2,7 från 1973, men även fronten har fått en lätt modifierad men tydlig personlig touch. Bakom den exklusiva modellen som vänder sig till de allra mest hängivna 911-entusiasterna, står specialavdelningen Porsche Exclusive som normalt sysslar med individualisering av seriebilar åt de kunder som har extraordinära krav.

Förutom ankstjärten utmärks 911 Sport Classic av breddad akter (+ 44 mm) som påminner om formen på den fyrhjulsdrivna 911 Carrera 4S. Sport Classic är dock bara bakhjulsdriven – av den bekanta 3,8-litersboxern, som här fått effekten höjd med 23 hästkrafter till 408. Det har gjorts bland annat med hjälp av ett nytt resonans-insugssystem. Därmed ger den här sugmotorn samma effekt som 1990-talets uppskattade 911 Turbo i 993-serien.

Kraften överförs via sexväxlad manuell låda, bromsarna har keramikskivor och 19-tumsfälgarna är specialdesignade för modellen. Porsches adaptiva PASM-chassi som sänker bilen med 20 mm ingår också i Classic-utrustningen.

Invändigt markeras exklusiviteten bland annat av en helt ny typ av stolsklädsel i form av ett ”tyg” som består av fint sammanvävda tunna remsor av skinn. Instrumentpanelen är klädd med ett ”espressofärgat” skinn som kontrasterar mot bilens karossfärg Sport Classic Grey.

De första leveranserna i serien om 250 exemplar börjar i januari nästa år, och den som vill höra till den exklusiva ägarskaran måste vara beredd att lägga upp 201.682 euro. Det är priset i Tyskland.

Porsches nya sportsedan Panamera finns givetvis också i Frankfurtmontern. Den begår sin Europapremiär, eftersom den hade världspremiär i Shanghai tidigare i år

Detta är en bil jag verkligen hade velat äga. Men jag hade mycket hellre sett den i en RS version precis som originalet


http://www.qv500.com/porsche91124p3.php

2.7 RS

(Visited 284 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x