Porsche hyllar klassisk 911 med ”Ducktail”

Detta är egentligen ett gammalt inlägg från den andra bloggen som jag hjälpte till med.

Så jag bara kopierar rakt in, Inlägget skrevs 2 sep.

En 911 som för tankarna till 1970-talets Carrera RS 2,7 med vinge i form av en ankstjärt, är Porsches fjärde världsnyhet på Frankfurtsalongen. Den kallas 911 Sport Classic och ska byggas i 250 exemplar.

Med den enkla beteckningen 911 Sport Classic lanserar Porsche sin fjärde världsnyhet på den stundande Frankfurtsalongen, vid sidan om 911 GT3 RS, GT3 Cup och 911 Turbo.

Utmärkande för ”klassikern” är den fasta vingen som i hög grad påminner om den på Carrera RS 2,7 från 1973, men även fronten har fått en lätt modifierad men tydlig personlig touch. Bakom den exklusiva modellen som vänder sig till de allra mest hängivna 911-entusiasterna, står specialavdelningen Porsche Exclusive som normalt sysslar med individualisering av seriebilar åt de kunder som har extraordinära krav.

Förutom ankstjärten utmärks 911 Sport Classic av breddad akter (+ 44 mm) som påminner om formen på den fyrhjulsdrivna 911 Carrera 4S. Sport Classic är dock bara bakhjulsdriven – av den bekanta 3,8-litersboxern, som här fått effekten höjd med 23 hästkrafter till 408. Det har gjorts bland annat med hjälp av ett nytt resonans-insugssystem. Därmed ger den här sugmotorn samma effekt som 1990-talets uppskattade 911 Turbo i 993-serien.

Kraften överförs via sexväxlad manuell låda, bromsarna har keramikskivor och 19-tumsfälgarna är specialdesignade för modellen. Porsches adaptiva PASM-chassi som sänker bilen med 20 mm ingår också i Classic-utrustningen.

Invändigt markeras exklusiviteten bland annat av en helt ny typ av stolsklädsel i form av ett ”tyg” som består av fint sammanvävda tunna remsor av skinn. Instrumentpanelen är klädd med ett ”espressofärgat” skinn som kontrasterar mot bilens karossfärg Sport Classic Grey.

De första leveranserna i serien om 250 exemplar börjar i januari nästa år, och den som vill höra till den exklusiva ägarskaran måste vara beredd att lägga upp 201.682 euro. Det är priset i Tyskland.

Porsches nya sportsedan Panamera finns givetvis också i Frankfurtmontern. Den begår sin Europapremiär, eftersom den hade världspremiär i Shanghai tidigare i år

Detta är en bil jag verkligen hade velat äga. Men jag hade mycket hellre sett den i en RS version precis som originalet


http://www.qv500.com/porsche91124p3.php

2.7 RS

Ruf CTR2 SportÄnnu en av mina drömbilar som jag inte har kommit närmre än i ett TV-Spel är Ruf´s CTR2.

Den vassaste 993an nånsin.Detta var världens snabbaste produktionsbil(Endast 27ex, 16 för gata och dom andra för bana, banbilarna hade 580hk) när den kom 1995.
Med 520hk ut boxermotorn på 3.6 liter så gjorde den 0-100 UNDER 3.5sek och toppade 350km/h.

Med tanke på att den prestandan är extremt imponerande även idag 15 år senare så behöver jag väl inte förklara hur tokigt det var på den tiden.

Den spöade allt annat som fanns på då, Jaguar XJ220, Ferrari F50 osv osv.

Men trots detta så fick inte folk upp ögonen för bilen förrän 2005 då den dök upp i Gran Turismo 4.

Och varför Ruf fanns med i det spelet var egentligen bara för att Porsche vägrade ge tillståndet för deras bilar skulle vara med i spelet.

Därför fick Ruf vara med istället, Vilket Ruf absolut har tjänat på.

Det var även 2 modifierade bilar som tävlade i Pikes Peak, Dessa två som slutade 2a och 4a var dom enda bilarna som körde till och från banan utan att åka på släp utav alla som tävlade.

Näst snyggaste Porsche häcken efter Ducktail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna drömbil i färgen ”Speedyellow” har jag redan skrivit lite om.