SLK..Bara en snabb frisörbil?

Jag minns när Brabus visade sin version utav SLK R170, Enligt mej så var detta bilen som satte Brabus på kartan.

På den tiden så var värstingsmotorn i den nya lilla sportiga SLK(SLK står för Sportig-lätt-Kort) den 2.3 liter stora 4an med sina kompressormatade 193hk,

Visst det var kanske inte supermycket hästkrafter men det var ju Kompressor! bara det var coolt nog plus att med den lilla lätta SLK´n så visade Mercedes att dom kunna skapa bilar som var tänkta att skapa körglädje som främsta uppgift.

SLK´n såldes i MASSOR och var riktigt populär, men fick också väldigt snabbt stämplen som tjejbil.. Frugan körde SLK medans maken körde en SL500.

Så vad gjorde Brabus för att dels utnyttja det fina chassit som SLK´n hade och dels för att ta kål på “frisör” stämplen?

Jo.. det dom alltid gör.. gör chassit och bromsarna ÄNNU bättre… och ökar antalet hästar under huven.

Och med en redan överladdad motor så var det ju inte mycket svårare än att få den där kompressor att ladda mer ju för att få lite mer hästkrafter.

Men Brabus nöjer inte sej med lite mer… Brabus nöjer inte sej ens med DUBBELT så mycket hästkrafter..Inte ens Mercedes Benz egna nya,sportiga kompressormatade motor dög.

Utan vad gjorde raketbyggarna hos brabus?
Jo dom tog den största V8an som Mercedes hade att erbjuda.
En 5liter stor välbeprövad V8 med kraftiga 326hk som var mer än tillräckligt för att ge storebror SL en ordentlig skjuts.

Den tog dom och plockade ner i molekyler enbart för att bygga upp den igen på bästa omöjliga otänkbara sätt.

Efter Brabus behandling så var den motorn på hela 6.5 liter!!

Med mycket våld,vilja och perverst mycket vaselin så skohornar dom ner denna mäktiga motor i den lilla lilla lätta SLK……

Resultatet blev hela vansinniga 450hk!! Och en prestanda som idag 13 år senare fortfarande skulle få en Porsche att skämmas!


Nått så här tokigt har världen inte skådat sen AC Cobra!

Kolla här efter 2.20 in i klippet
http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=a7561db9

Efter detta så har vi sett ofantligt många Tuners på Mercedes kartan och alla har dom gett sej på den lilla oskyldiga tösabilen.

Brabus,AMG,Carlsson,Lorinser,KleeMann,RennTech osv osv osv osv

Och en som inte är helt färsk på marknaden är Väth.

Dom leder inte HK kriget på alla modellerna (745hk i CL) men dom är på och pillar på varje Mercedes modell numera och med riktigt bra resultat också.

Senast ut är den nya Versionen av SLK, Som fortfarande är relativt liten och lätt men som har mycket bättre chassi och körglädje, Och som enligt mej absolut inte har nån frisörstämpel längre.

Här har dom tagit den fina AMG V8an och masserat fram hela 565 hästkrafter i stället för ordinarie 360 och ett vrid på 770 Nm. 0 till 100 km/tim lär vara avklarat på 4 sekunder.

Skulle nån dåre där ute inte tycka att Väth imponerar tillräcklig så kan Kleemann med sina 600hk och 770nm avklara 0-100 snabbare än vad du och din passagerare hinner smutsa ner sina underkläder på. Men det är inte dom korta 3.7 sekunderna som är det mest imponerande, utan som vanligt i Autobahn världen så är det motorvägsfarterna som är verkligen ofattbart imponerande.

Detta klassiska klippet är dock inte på en Kleemann eller Väth SLK som spöar Enzo´n gån gpå gång utan detta är en SLK 55 AMG som fått donerat en SLR motor i sej och borde ha likvärdig prestanda som ovannämnda.

Mer nytt ifrån Väth

Väth V63RS

Väth CL

Väth SLK

Lite blandade bilder på nya och gamla SLK ifrån olika Tuners(Visited 165 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.