Mp3-spelare för ofödda bäbisar.

Att spela musik för ofödda bebisar är faktiskt vetenskapligt bevisat bra,

Att redan efter 17 veckor gamla har dom fullt utvecklad hörsel och kan uppfatta ljud,

Därför man säger att man ska prata med barnet så barnet vänjer sej vid mammas och pappas röster.

Sen vad det har för effekt vet jag inte riktigt, Att barnen blir smartare av att få höra Mozart redan i mammas mage eller blir våldsammast på dagis av att lyssna på hårdrock tål väl att diskuteras.

Men jag har iallafall tänkt testa det, jag vet ju själv vilket stort inflytande musik har på mej idag och har haft sedan långt innan jag kan minnas,

Min goda musiksmak idag måste ha o göra med musiken som mina föräldrar spelade när jag var bebis, Vilken annan 5 åring går runt och sjunger Besame Mucho annars? Det är ju inte direkt nån låt man lär sej på dagis.

Men för att återgå till att spela musik för ett spädbarn i magen.

Då har jag undrat lite hur man ska gå tillväga.

Spela högt i hela lägenheten?

Lägga högtalarn på magen?

Lägga frugan på baslådan??

Njae.. min bästa tanke hittils är att sätta mina Bad ass headphones på magen, det borde ju funka bäst.

Men nu (inte förrän nu?) har det då kommit en perfekt lösning för detta

Prylen är en mp3-spelare för ofödda bäbisar. Den heter Ritmo Advanced Sound System och fästs runt den gravida magen, sedan spelas musiken från mp3-spelaren rakt in i magen med hjälp av de fyra inåtvända högtalarna.

Den är inte enbart tillverkad för att ofödda bäbisar skall lyssna på musik, tillverkaren förordar nämligen att man skall spela in sin egen röst och spela upp den så bäbisen känner sig van vid din röst när den föds.

Ritmo ser ut ungefär som ett bälte du placerar runt magen. Fickor på systemet gör att du inte behöver bära omkring på spelaren och du kan själv koppla in ett par hörlurar och lyssna tillsammans med ditt barn. Bältet som sitter kring magen är dessutom tvättbart.

Än sålänge finns ”bältet” bara att köpa i USA och kostar ca 1000kr.

Och som vanligt så ska det väl testas i 25 år innan det blir godkänt i Sverige.

Jag gillar verkligen detta iallafall, Och det kostar bra mycket mindre än mina hörlurar som jag gärna inte vill töja ut, Även om det är för barnets bästa =)

Mer info om MP3 spelarn här

(Visited 43 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x