Så mycket kostar det att äga en Bugatti Veyron / Bugatti Chiron



Jaså du har vunnit på lotto?

Gratulerar!

Så du har vunnit 15 miljoner och tycker du ska köpa dej en supersportbil för större delen och sen leva för resten.

För 15 miljoner så har du råd med både en veyron, en Porsche GT3 och Vilken vardagslyxbil som du nu behagar.

Om du nu inte tycker att du vill slösa dom resterande 3 miljonerna på huslån och annat trams som resor osv när du har din drömbil som vardagsbil .

Men som du säkert själv kunde räkna ut så kostar det pengar att äga en Veyron

Precis som med alla andra bilar så har du försäkring,skatt,bensinkostnader och inte minst värdemiskning ( eller att du får betala för varje gång du njuter av din bil så som jag ser det)

Bara för att man har köpt världens dyraste sportbil för runt 12 miljoner kronor så betyder det inte att resten av attraktionerna är gratis. Långt ifrån…

– Mellanservice? Det blir 147.000 kronor, tack.
Volkswagenkoncernen går back på varje såld Veyron,riktigt mycket dessutom, trots priser så skyhöga att det finns få andra bilar med lika höga ägarkostnader.
En vanlig rutinservice på en Veyron kostar alltså 147.000 kronor, att jämföra med 19.000 för en Ferrari Enzo, På din Honda Civic kostar det ca 1800kr


Fyra nya däck går loss på – hör och häpna – 268.000 kronor. Och det är bara gummit! Men det här supergummit är specialtillverkat för att klara drygt 400 km/h utan att smulas sönder, och då kostar det pengar. Vart fjärde däckbyte krävs ett konditionstest av fälgarna, där det noga kontrolleras att det inte finns några sprickor som kan ge ödesdigra konsekvenser i överljudsfart. En ny fälg kostar 80.000 kronor! Smidda fälgar givetvis framtagna ur ett solit block

Det tål att nämnas att dessa svindyra däck som klarar 400+km/h gör det bara i ca 15minuter, Men som säkerhetsåtgärd så räcker bara tanken med bensin i ca 7 minuter i den hastigheten

Ska vi jämnföra igen så kostar mina dyraste däck ca 8000kr styck och för dom 80.000 kronorna så får jag 4st Smidda fälgar av samma fabrikat som till Veyron ( Volk/Rays)

Och på standardbilen så räknar vi ca 1000kr per däck och en flashig eftermarknadsfälg har du för ca 2000kr

Sen är det ju bra att ha en försäkring också, man ställer sig nämligen inte i garaget och snickrar en ny kolfiberdörr om den har blivit bucklig.
Det är smått omöjligt att få fram några siffror på hur mycket den skulle kosta att försäkra i Sverige, men en 44-årig engelsk man betalar drygt 260.000 kronor om året i helförsäkring. Självrisken är bara lite högre – 285.000 kronor. En man i Dubai uppger att han betalar 560.000 kronor om året för sin försäkring, och att det är värt varenda spänn.
De flesta försäkringsbolag i Sverige vill inte försäkra en så här dyr bil.

Så ev så får du i värsta fall både köra olagligt och väldigt försikigt med din 12miljoners bil.

Jag betalar precis 10% av den summan om året för min bil och för vardagsbilen så betalar man 10% utav min summa.

Utan försäkring blir det dyrt om den 7-växlade automatlådan rasar – det kostar nämligen 840.000 kronor att få den trasiga utbytt. Det finns några kylare som kan gå sönder också, faktiskt hela tio stycken.

När det kommer till att tanka så drar bilen i snitt 2,35 liter milen(fiskörning). Inte så konstigt kanske när det är en 8-liters W16-motor (två V8:or monterade i vinkel mot varandra) med fyrdubbla turbo som tillsammans ger 1.001 hästkrafter. Som tur var har bilen en tank på 100 liter!
Kör man i toppfarten över 400 km/h drar den 7,8 liter milen, eller översatt 3,78 liter i minuten.

Vill ni räkna vidare på det om vad det innebär om hur ofta du får tanka och vad det kostar dej att köra Malmö-Stockholm så varsegod och räkna själv




UPDATE————-

Jag började skriva ett inlägg om just detta.. Men vid första Google sökningen så insåg jag att jag redan hade ett inlägg om ämnet.

SÅ jag bara klistrar in det nedan som jag redan har hunnit skriva.

Lite nya prisuppgifter bara mer eller mindre.

Vi vet alla att Bugatti Veyron är en väldigt dyr bil.

Men vad många inte förstår är att det inte bara räcker att spara till bilen, Lägga varenda krona åt att köpa den. Och sen knappt ha råd att tanka den.

Nu tror jag inte att nån kommer ”spara” ihop till en Veyron, Eller skulle lägga hela sin 15 miljoners lottovinst på en enda bil.

Så för att du ska förstå just hur rik du måste vara för att äga en Veyron så är här lite siffror du bör ha koll på.

För det första så ska bilen försäkras.
När bilen var ny så ryktades om att inget bolag ville försäkra bilen, Och sen snackades nånting om en årskostnad på 1 miljon och en självrisk på 100.000kr.

Och sen hörde jag nått om en årskostnad på 350.000kr, Men fortfarande en självrisk på 100.000kr.

i England där dessa uppgifter kommer ifrån så kostar bilen 30.000kr i månaden att försäkra.

Men med tanke på vad saker och ting kostar på bilen så är det förståeligt.

Eftersom det inte finns nån Veyron verkstad (eller bil) i Sverige så kommer dessa prisuppgifter ifrån England.

En Service kostar 160.000kr.

Eller inte Service direkt utan en årlig koll som alla måste göra på sina Veyron.
Sen tillkommer det garanterat ytterligare en kostnad om nått ska bytas eller fixas.

För att ha nått att jämföra med så kan du serva en Ferrari Enzo 8 gånger för samma kostnad.

Sen behövs det däck.

Senast vid varje 4.000km ( Ja kilometer.. Inte mil) så ska du byta ut alla 4 däcken.

Det kostar dej ca 260.000kr…..

För gummit alltså..

Skulle det var att du har toppat bilen, Eller iallafall kört 400+ så ska dom bytas direkt, Dom håller faktiskt bara i 15 minuter i dom farterna..

Men det är inget du behöver hålla koll på med din svindyra klocka, För att tanken räcker bara till 7 minuters körning om du tänker köra så snabbt.

Vid varje 4e däckombyte så görs det ett grundligt konditionstest utav fälgarna, För att se att där inte finns några sprickor eller liknande.

I dom nya uppgifterna jag har så sägs det att fälgarna ska bytas oavsett vid varje 16.000km.

Dom fälgarna som är gjorda utav Volk/Rays kostar 385.000kr

OBS! Alla prisuppgifter är utan moms!

 

UPDATE

En ny prisuppgift ifrån Manny Khoshbin är att han (som äger en handfull Bugattis) fick betala 66 000 usd för oljebyte och nya däck på en av hans Veyron.

100,000£ A YEAR?! Bugatti Veyron running costs
https://youtu.be/qaa7iZFIv3Y

The ENTIRE Cost of Owning a BUGATTI CHIRON.. ($44,000 Fuel Tank)

Bugatti Chiron Shocking 10 Year Ownership Cost!