The Cartier Pasha Is A Surprisingly Quirky Watch | Watchfinder & Co.

Featured Watches:
Cartier Pasha de Cartier W2PA0009
Cartier Pasha de Cartier Chronograph WSPA0018

** Det finns många olika Pasha De Cartier versioner, och det är en modell som har funnits länge, som dag inte får någon uppmärksamhet alls tycker jag.

** Jag gillar verkligen hur kronskyddet skruvas av och hänger kvar när man ska ställa klockan.

** I äldre tonåren så bar jag en Pasha som daily beater, en klocka som har kvar än idag, men som jag inte har burit på 20 år.
Detta är av en enkel men löjlig anledning.
Jag bar den klockan under många år, ja jag hade flera klockor redan då, men jag tyckte om den väldigt mycket, så pass att jag flera gånger tänkte köpa en Pasha i guld, helst med gallret över, och jag var nära att köpa en med läderrem och med diamanter på gallret (som  jag flera år senare förstod var en damklocka), men jag gillade min i stål bäst.

På den tiden så var jag bästa vän med en kille som jag behandlade som min egna bror, mina pengar var hans pengar, mer eller mindre (killen som fick en Panerai av mig).
En kille som än idag är bittert avundsjuk på mig helt i onödan.

Samma dag som han sa till mig ”Den klockan skulle jag vilja ha” om min Pasha, samma dag så slog jag näven i bordet, bokstavligen då alltså, vi hamnade på en fest på natten och något satt och spelade tuff, bla bla bla, jag satt och lyssnade tills jag fick nog och bokstavligen slog näven i bordet och sen reste mig och höjde rösten.
Då när jag slog näven i bordet så skadade jag det väldigt simpla låset på klockan, och efter det så har den öppnat sig lite för lätt.
Någon gång senare så trampade någon på mina skor, det blev bråk och jag tappade klockan och fick fokusera på det samtidigt som jag bråkade med 3 killar.

Så det slutade med att jag slutade bära klockan.
Ja givetvis så tänkte jag skicka klockan på lagning då för 20 år sedan, men då sa de att jag skulle räkna med att vara av med klockan i 6 månader, och det ville jag ju inte.
Istället så slutade med att klockan har legat oälskad i 20 år.

** Jag trodde att han skulle visa fler versioner i videon.

** På denna tiden då jag bar min Pasha så träffade jag på TVÅ helt olika personer i två helt olika städer (Malmö och Göteborg) som var falska Pasha klockor i vad som skulle se ut som guld, när jag sen som tonåring sa till dessa vuxna män att de bar falska klockor så sa de BÅDA att detta var klockor som man fick av Cartier när man köpte en Pasha De Cartier, så man kunde använda en fake-klocka som slit och släng för att inte slita på den äkta klockan man hade köpt…

En pinsamt jävla bullshit story såklart, men det konstiga var att de båda, som inte alls känner varandra, körde med samma dåliga ursäkt.

** Jag har otippat svårt för att hitta de modeller med ”gallret” över, som ska se ut som en gammal dykarhjälm, men jag har nog egna gamla bilder i mitt arkiv tror jag.

 

 

Modern Classic: The Pasha De Cartier | MR PORTER

 

 

https://www.rescapement.com/blog/cartier-pasha-a-brief-history-of-the-modern-icon

 

https://italianwatchspotter.com/cartier-pasha/?lang=en

 

The Past and Present of Cartier’s iconic Pasha de Cartier

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x