Kommande Event : The Aurora 5–7 juli 2024 i Båstad

Detta ser jag verkligen fram emot!
Trots att jag dumt nog aldrig har varit på Sofiero Classic...

Men jag vet vilka det är som ligger bakom detta event och då VET jag att det kommer att bli imponerande!

Så ja jag MÅSTE dit, ska ta med mig ett gäng fotografer.
Frågan är vilken bil jag ska köra dit med..
Nästan så man skulle ha satt originalhjul på den svarta SL just för att köra dit med den.

 

Aurora – En svensk Concourseutställning i Båstad!

 

https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20240201/koenigsegg-deltar-i-the-aurora-i-bastad/

 

 

Här är pressmeddelandet

Skandinaviens nya arena för ikoniska bilar, hypercars och innovation

Välkommen till The Aurora

The Aurora kommer under tre dagar att visa upp några av världens mest sällsynta bilar, från ikoniska klassiska bilar till moderna hyperbilar, allt i en av Sveriges vackraste miljöer, den botaniska trädgården på Norrviken, Båstad. The Aurora går av stapeln med tre fartfyllda dagar bestående av bilar, kultur och festligheter och cementerar Skandinaviens plats på den internationella arenan för samlarbilar.

Den första upplagan av The Aurora äger rum den 5–7 juli 2024 på Norrvikens trädgårdar i Båstad. The Aurora ska vara ett årligt återkommande evenemang.

”Skandinavien sitter på en stor, dold bilskatt av både ikoniska klassiker och moderna hypercars som förtjänar att visas upp på den internationella arenan. Vi vill skapa ett livsstilsevent i världsklass som visar på det bästa vi har att erbjuda i regionen och som bjuder på underhållning både på dagarna och kvällarna”, säger Filip Larsson en av initiativtagarna bakom The Aurora.

The Aurora kommer att kombinera motorhistorisk konst i en exklusiv miljö med en distinkt skandinavisk prägel. Evenemanget äger rum mitt under bilvärldens högsäsong, och bjuder in alla som vill njuta av allt Skandinavien har att erbjuda vad gäller, bilar, konst, kulinariska upplevelser, fest och botaniska trädgårdar.

The Aurora kommer att följa ett nyanserat program som tillåter olika motorhistoriska epoker att synas och visa att Skandinavien förtjänar en plats i det internationella rampljuset.

Två historiska inslag – The Aurora Showfield och The Aurora Concours – kommer att samsas med två framtidsbetonade inslag – The Aurora Hypercar och The Aurora Talks, med synergier däremellan.

 

1. The Aurora Concours
En kurerad ”skönhetstävling” där internationella samlare kommer att ställa ut enastående bilar, noga utvalda med hänsyn till historisk signifikans, och höga samlarvärden. Både klassiska bilar och moderna hyperbilar kommer att ställas ut.

En Concours-kommitté kommer att gå igenom varje anmäld bil för att säkerställa ett förstklassigt tävlingsfält. Domare kommer att bedöma och okulärbesiktiga de utställda bilarna som kommer att prisas utefter hur väl de reflekterar det skick och utförande när de lämnade fabriken i.

Aldrig tidigare skådade skandinaviska bilskatter kommer även att visas upp.

2. The Aurora Hypercar Experience

Ett avskilt evenemang för särskilt inbjudna gäster med världens mest banbrytande prestandabilar samt Koenigsegg som partner.

Aurora Hypercar Experience kommer att visa upp en utställning på Norrviken med flera av världens mest anrika och framstående tillverkare av superbilar och hypercars.

3. The Aurora Showfield

En kurerad bilutställning med upp till 300 olika bilar från hela Europa kommer att finnas på plats varje dag tillsammans med sina ägare Entusiaster är välkomna att ansöka om att ställa ut sina ögonstenar – gamla som nya – och mingla med likasinnade.

4. The Aurora Talks

The Aurora Talks är ett forum med noga utvalda talare som djupdyker inom ämnen relaterade till hyperbilar, innovation, framtidens klassiker, och bevarandet av dagens motorhistoriska skatter.

 

I Norrvikens trädgårdar
Aurora äger rum med lummiga Norrvikens trädgårdar som kuliss. Ett botaniskt drömland skapat av Rudolf Abelin, en visionär som inspirerades av olika länder och tidsepoker.

Norrvikens trädgårdar ligger bara 20 minuter från Ängelholms flygplats – och Koenigseggs testbana. Båstad och Bjärehalvön, ”den svenska Rivieran”, har sedan länge varit en populär sommardestination.

Dess närhet till kontinenten och resten av världen – med Kastrups och Landvetters flygplatser bara 90 minuter bort – innebär möjligheten att attrahera internationella gäster.

En skandinavisk Concours: Tävlingsklasser

Concours-tävlingen – en slags skönhetstävling för bilar – kommer att erbjuda en rad noga kurerade tävlingsklasser.

Det kommer även att finnas en rad specialklasser och en Concours-tävling för både moderna och framtida klassiker, samt hypercars från alla epoker:

• ”Cars through the Decades (Pre-1920s, 1920s, 1930s, 1950s, 1960s, 1970s, 1970s).”

Utöver detta kommer det att finnas en rad jubileumsklasser:
• ”65 years of Mini”
• “110 Years of Maserati”,
• “115 Years of Bugatti”,
• “120 Years of Rolls-Royce”.

Det kommer även att finnas en rad specialklasser att tillgå:

• “30 Under 30”,
• “Scandinavian Class”,
• “American Muscle Cars”,
• “Performance Class”

Fortsättningsvis kommer det att erbjudas en rad “Modern and Future Classics” och “Hypercars” från alla epoker.

Med framtiden i fokus

The Aurora är inte bara en nostalgitripp, utan evenemanget blickar även mot framtiden. Hur bilens framtid ser ut inklusive elektrifieringen av klassiska bilar, samt frammarschen av syntetiska bränslen och alternativa drivmedel kommer alla att avhandlas.

The Aurora går av stapeln den 5–7 juli

The Aurora – Scandinavian Concours är glada över att välkomna gäster från hela världen till Båstad för en oförglömlig helg fylld av bilar, konst, botanik, mode, och gemenskap.

Mer information finns tillgänglig på:
www.theaurora.se

 

The Aurora hålls mellan den 5-7 juli.
En dagsbiljett mellan 500 och 750 kronor.
Vill man delta i Aurora Showfield kostar det 3000 kronor för en dag.
Det gäller för två personer och i priset ingår lunch.

feber.se skrev att ”hoppas att de ska kunna ta in 3000 gäster totalt”, då tolkar jag det mer som att det MAX blir 3 000 gäster..
Så man ska nog vara snabb med att köpa en biljett

Biljetterna är inte släppta ännu, jag kommer att uppdatera er om det och uppdatera detta inlägg så fort de släpps.

Så trevligt det ska bli med ett bil-event där man äntligen kan klä upp sig =)

UPDATE 11 April

Jag har sedan den 3 Februari skickat 3 mail till marcus.berggren@theaurora.se som har hand om presspass och 1 gång till jonas@theaurora.se den 9 Mars.
Noll respons ifrån dem båda..

UPDATE 16 April

Efter min uppdatering av inlägget så fick jag till sist ett svar av dem, och nej jag fick inget presspass.

(Visited 452 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x