Helgens Event : Vallåkraträffen 2023

Ja det har var väl så bra som det hade kunnat vara, med tanke på utbudet av bilar.

Jag var väldigt positiv inställd till det innan, såg fram emot det, och ändå så var det snäppet bättre ändå.
Detta säger jag trots nu svullen och allvarligt solbränd panna..

Jag tog väldigt dåligt med bilder, så nu ligger allt hopp på att @SimonHjelm ska leverera bilder 😉

Jag kommer att lägga upp dem i bloggen och kanske uppdatera detta inlägget när han är klar med sina bilder

 

** Ja det är ju väldigt tydligt att vi tar det olika allvarligt att få en plastpokal utnämnd av främmande människor som man inte bryr sig om, eller att få en titel utnämnd av erfarna domare som har gått igenom din bil med flera ögon, det är helt hur man vill se på det, och som ni märker så är det ju alltid ett hett samtalsämne mellan mig och Kooz, och eftersom vi är ”gamla i gamet” och känner de flesta så får man ju se flera olika sidor och tolkningar av det hela.

Det är flera saker som gjorde mig mycket glad idag, självklart då att Magass vann,

men också att alla andra ansåg att han skulle vinna (vi gjorde aldrig en video där vi pratade om The Saint bilen..), så att man blir glad när en självklar vinnare vinner, det säger väl mycket mer än att det inte bara rör sig om ännu en plastpokal från ännu en ”bilträff”.

Och när Michel Silva äntligen vann något med sin RX-7a förvånade mycket tydligt honom mer än någon annan, och han var verkligen rörd, nästan så jag skulle överdriva och säga att ”han fick hopp om livet”.

Nej men detta är något man ser ofta, någon som har byggt en bil själv, som bara ser bilen som ett dyrt objekt som har kostat dem allt mellan pengar och tid, där det har blivit för mycket projekt, delar som inte passar eller som inte kommer alls, för långa väntetider på delar från alla jordens hörn osv osv osv, en massa som gör att man tyvärr inte alls uppskattar bilen som främmande åskådare gör, och ibland så behövs det bara något ”så litet” som ett absolut värdigt pris för att man ska uppskatta sin egna bil.

Dessa välgörenhetsgrejer som jag har gjort där främmande människor får åka med mig i bilen, det har verkligen var sånt som har fått mig att inse ”jag har en rätt cool bil ändå =)”

Och Michel berättade för mig att han har tänkt sälja bilen hundratals gånger, men nu fick en ”nytändning” pga att han skulle få något pris (han visste inte att han skulle få 1a priset även om vi alla andra kunde se det tydligt), nu skulle han njuta av bilen, nu tyckte han om sin bil igen.

För er som inte har något bilintresse eller någonsin har ställt ut sin bil där man kan få ett pris, eller ni som aldrig har fått ett pris, det är jättesvårt för er att förstå vad jag menar här, men ibland så kan en ”plastpokal” verkligen betyda mycket och förändra ”allt”.

Så där har vi en del av det fina jag fick uppleva idag.

Och sen så har vi något som jag inte alls alls alls kan förstå..
Ja att folk lämnar en bilTRÄFF så fort de inser att de inte kommer vinna något pris, det är standard.

Men att RINGA till en domare 5 minuter innan prisutdelningen börjar för att fråga varför man inte kommer att få något pris…..!!!!??
Det var verkligen rekordlågt inom pokaljakt.

 

Jag var tvungen att få det ur mig först…

Nu till helgens notiser i den ordning som jag har skrivit ner dem i min telefon.

LÖRDAG

** Det är dåligt med papperskorgar som vanligt.
Som tur är så håller folk stället rent ändå, men man ska inte behöva gå runt och leta efter en papperskorg i flera minuter tycker jag.

 

** Jag tycker att det är kul att EPA-traktorer har blivit så ”hipp” igen, sen kan jag inte alls förstå allt det där med EPA-Dunk, kläderna osv, men kul ändå, de är ju vår framtid.
Så därför tycker jag att det är lite synd att de ställdes lååååångt ifrån allt annat.

 

** Bra väder. lagom varmt, men det blåser en massa, det blåser en massa pollen..
Om det inte hade blåst så hade det nog varit riktigt varmt, såhär är det skönt.

 

** Det är verkligen så kul att prata med sina bil-vänner, jag har ju missat allt mellan Custom Motor Show och Vallåkra verkar det som, så det är väldigt kul att det kommer hit folk från hela Norden.

** Jag trodde att det skulle vara mer danskar här, men de hade tydligen en stor bilutställning i Danmark samma helg, av alla sommarens helger..

** Antingen så lär folk sig fortfarande mycket nytt, eller så ser de saker med ”nya ögon”, eller så är det bara så enkelt att fler och fler vågar både yttra sig om allt möjligt och vara ärliga, där vill jag faktiskt tro att det är en del tack vare mig och Kooz videos.

Om inte annat så är det ju tydligt att folk tycker att vi är underhållande att se på med våra väldigt skilda och helt ärliga åsikter.

 

** Är loppmarknaden helt borta? Det var ju ett väldigt stort område förr.

** Det är många som hälsar, absolut fler än förr, det är bara trevligt.

** DETTA är verkligen så sommarväder som det kan bli i Sverige!
Det är många som redan är solbrända.

 

** ”Ovanligt bra för en Lördag” är det väldigt många som säger, men jag tycker att så har folk sagt ända sen de började ha det över två dagar, för att jag vill minnas att Vallåkraträffen för bara var över Söndagen.

Vet ni när de började ha det över två dagar?

** Det är många som pratar om Magass vs ”The Saint”..
Jag och Kooz har också pratat mycket om detta, något som borde ha filmats, vilket jag ofta säger till honom…

EDIT: Men hela den storyn behöver jag inte skriva om nu, vi pratade om det med många på plats och det räcker =)

** Jag tror att första gången jag ställde ut var för 20 år sedan,

+/- 1-2 år.

och sen har jag ställt ut varje år sedan dess

(förutom förra året) utan att se det som om att jag har ställt ut.
Jag har helt enkelt kört dit med en bil fin nog att parkera där inne för att slippa betala inträde och för att ha koll på bilen, och sen de åren då Sonax har velat ha min #350ZRS ståendes hos dem så har jag för lathetens skull kört dit den nytvättad på Fredagen eller Lördagen, och sen kört dit och hem med en annan bil, också fin nog för att köras in på området, och ibland så har man även fått en pokal med sig hem, thats about it.

Roligast har varit att jag i flera år har fått köra med min bil på flygrakan, ett par år ensam i bilen och ett par år med passagerare.

 

** Jag gick ett kort och snabbt varv med en tjejkompis och hennes barn, som var helt amazed, och när jag sa att ”Elmia är nog 5 gånger större” så var hennes respons ”Hur är det ens möjligt!?”.

Så ja, för en icke bil-intresserad så är detta väldigt stort.

Bra att underhållningen för barnen (hoppa i strudsmatta osv) var gratis, det var uppskattat.

 

** Jag har aldrig någonsin haft en helt bra restaurangupplevelse i Helsingborg..
Denna gången var iallafall köttet bra, men inget annat… verkligen inget annat.

 

 

SÖNDAG

** Det ÖSREGNADE i Malmö under natten!

** Jag snoozade i 50 minuter.. väldigt väldigt trött… sent på det att köra dit..
Men det gick snabbare att komma in än igår.. Inget köade alls nästan.

** Jag tycker verkligen att det är jättesynd att nästan inga av mina Malmö-bil-vänner orkar ta sig hit… riktigt dåligt..

** Det är flera företag som saknas, MDS, BRL, 59 North Wheels (jag tänkte köpa nya centerkåpor)

** Jag tycker att uppställningen i år är väldigt förvirrande…
”Auction-delen” av flygrakan är mycket högre upp.
Igår var inte lastbilarna i början utan av slutet.
Och idag så ställer folk upp på flygrakan för att besiktigas… ska de resterande som då  inte får lappar på rutan flyttas?

Och var är Show & Shine bilarna?

** Jag rekommenderar fortfarande väldigt starkt QR-koder, detta har jag tjatat om i snart 10 år, det är så enkelt, och du kan koppla det till vad du vill, och jättelätt att skapa, jag använder nog QR-Tiger, men bara googla ”Skapa QR-Kod” eller liknande så hittar ni säkert något.

Jag har bara positivt att säga om mina QR-Koder.

** Jag borde verkligen köra hit med min SL igen..

Det enda(?) året jag körde dit med den så sa domarna till mig att om jag hade anmält bilen så hade jag vunnit Mercedes-klassen, och då tycker ju JAG att om de ser en bil som de verkligen anser är vinnare, så låt den vinna oavsett om den är anmäld eller inte..

Det är en av anledningarna till att jag väldigt sällan har anmält mina bilar, och de åren som jag har anmält min #350ZRS så har det varit en del konstigheter som iallafall har lett till bra stories =)

Men som det året jag inte anmälde den, då hade de bara 2 bilar i Nissan klassen, min var inte ens värd en 3e pokal för att bilen inte var anmäld 😉
Komigen…

Men nu så stod där bara 5 bilar i ”Övriga Japanare” klassen, så jag bestämde mig för att flytta min #RocketBunny86 från den ena våta gräsmattan till den andra våta gräsmattan, så ja där stod bilen smutsig  men anmäld (löstes snabbt på plats) och icke nytvättad.

Den har varit där ”gratis parkerad” två år tidigare, men inte anmäld och har då inte haft en chans till att vinna något i heller.

** Ja som jag sa där, Henrik Elg t.e.x hade folk som satt i hans buss eller stod utanför hela tiden så fort han var där och spelade musik,

så ja bilstereointresset är fortfarande stort, trots att det blir svårare och svårare att byta ut något i moderna bilar.

** ”Action-showen” eller vad det kallades var RIKTIGT tråkig!!
RIKTIGT! Bara slöseri med plats!
Det var absolut bättre förr!

Så detta här tramset var slöseri med allt.

** Här är mycket tydligt många fler white-trash rökare på söndagen än på lördagen…
Det är helt sjukt hur de yngre som VERKLIGEN borde veta hur fel det är att röka, att de röker mer än någon generation någonsin!
Korkat smuts!
Att man inte ens kan gå på en utomhus bilträff på ett stort öppet fält utan att det ska stinka cigarettrök överallt!

** Koenigsegg saknas också verkligen, det var synd, detta är nog första året på länge som de inte är här (jag har ingen koll alls på vad som hände förra året, då Vallåkraträffen firade 40 år).

** Jag tycker absolut att där var både fler bilar och besökare på Lördagen.

 

** Magass vann självklart här också, utan tvekan den rätta vinnaren.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av BilsportMagazine (@bilsportmagazine)


** Nu är vi i Sonax gänget ett väldigt bra och noga utvald gäng folk, och på årets Vallåkra så var vi färre än vanligt,

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir Pierre (@sirpierre.se)

en solklar vinnare, men även en kille som har varit missnöjd med vissa saker av sin bil i flera år, så pass att han mer eller mindre har lagt ner bilträffs-besökandet.
En kille som inte inser bil efter bil efter bil hur omtyckta bilar han bygger.
En kille som tycker att han har en ”gammal bil” för att den sågs av publiken för första gången redan förra året….
Och en kille som kör dit med sin ”vinterbil” för att umgås med sina vänner.

Och vi alla vann priser..
Jag ville att vi skulle ta en gruppbild efteråt, men så blev det inte.

** Nej det är inte iPhone som återger färgerna fel, så blå/röd var min panna!

** Det var nog ovanligt fina/stora pokaler tror jag.
Mitt 3e pris var nog större än vissa 1a pris jag har fått, tror jag..
Det är många år sedan nu 😉

 

** Ja det där med att vara domare är verkligen verkligen inte lätt, men jag skulle ändå vilja försöka mig på det tillsammans med Kooz någon gång.
Vi har erbjudit oss ett par år i rad på både Elmia och Vallåkra, men då ville de inte.

** Jag ska ta en bild i morgon på hur bilen ser ut, efter att jag körde hem med den, och den har stått ett dygn utomhus, så får vi se på ett ungefär vad Kooz anser är för smutsig för att få ett pris 😉

Men ja en utställningsbil SKA ABSOLUT vara ren!
Vilket den var,

tills man kör rätt långt över en lerig gräsmatta med en bil breddad så att hjulen sticker ut och stänker ner bilen totalt.

Men men, jag tycker ju inte heller att en utställningsbil ska ha skrapade fälgar, men jag gjorde ett försök för första gången med ett väldigt lyckat resultat, just för att jag INTE tycker att men enbart ska gå efter bilen yttre!

** Detta är kanske första gången som jag använder dessa mikrofoner utomhus, så ja jag borde ha ställt in ljudet annorlunda, men man får testa sig fram ju =)

Nu är det +2 Db på sändare och +3 Db på mottagare, och ändå blir det oftast för lågt ljud på mina unboxingvideos.

 

** ”Ford-Klassen” var Europaklassen

 

** Nu har jag en illa bränd panna som är helt svullen och bedövad…. jag har aldrig varit såhär solbränd förr..

Armar, axlar och nacke också, men det är inte så konstigt… men min panna!

** Det är många som har frågat på Facebook vilket pris jag vann, och ja min ”vinterbil” vann ett pris, men bilen vann inte klassen! Det vill jag vara tydlig med.

Bilen fick ett 3e pris i ”Övriga Japanare” klassen

Jag kände mig först lite ”dum” och att detta var ett ”Tyck synd om mig pris” tills Kooz förklarade för mig, de båda domarna kom fram vid två olika tillfällen och både förklarade och VISADE vad som gjorde att min bil vann pris istället för andra.

Morgan visade mig en sak som Koos sa var ett standardfel som jag inte hade just för att jag inte har kopiacrap på min bil.

Och när jag frågade om vem som skulle fått 3e priset istället ifall jag inte hade anmält mig så var svaret rätt svårt, de visste inte riktigt, så om det inte vore jag så verkade det vara en handfull andra bilar som skulle fightas om en 3e plats, så min bil var en tydlig 3e platsare, och med den förklaringen och när de visade bra saker med min bil som jag själv aldrig ens har tänkt på så förstår jag det helt och hållet.

Så jag klagar verkligen inte alls på något.


Och som jag sa till Kooz så har jag bara fått #1 priser förr, jag vill minnas att jag fick en 2a någonstans där jag hade med mig ett damsällskap som fick den pokalen av mig istället.

Men denna, som är #RocketBunny86 första och kanske enda pokal, denna kommer jag absolut att ställa i samlingen <3

** Här är vi 1-3 i den klassen

** Så jag ”klagar” över att mina icke anmälda bilar inte har vunnit, men jag tycker att det är helt rätt att den 3e Nissan bilen inte fick något för att bilen inte startade, och att de då inte hade någon ”runner-up” som fick ta det priset istället.
Vi vet inte om den bilen skulle få 1-2-eller 3e pris, men det kvittar helt.

då säger jag ju verkligen emot mig själv.

 

** Vill ni veta mer om vad som ”finns under skalet” på min #RocketBunny86 så har jag ett inlägg med Spec-listan här

#MoreShopping : Årets Vinterbil 2018/2019 = Toyota GT86 / #RocketBunny86

 

** Så det som gjorde att jag vann ett pris var
1: Jag anmälde mig
2: Jag stod vid bilen och presenterade den
3: Jag hade en färdig och tydlig Spec-lista över vad som är gjort med bilen (På Garget.org).

Så väldigt enkla saker som man tar för givet, men som väldigt få ändå gör, trots att de verkligen främst ställer ut sin bil för att vinna pris.

Så som vi tjatade om inför Custom Motor Show, stå vid er bil, presentera er bil själva.

** UPDATE Tisdag 22/8

Ja jag har ju legat hemma med svullen panna, så jag tog inte bilder på bilen förrän idag.
Jag har inte ens orkat tvätta mina skor sedan jag kom hem!!

Men det har varit soligt och torrt hela tiden sedan Söndag eftermiddag, så bilen är absolut inte mer ren nu än innan jag körde hem från Vallåkra.

Och här är bilen som Lukas Kooz tyckte var för smutsig för att få ett pris 😉

MEN! Jag håller med honom helt och hållet ändå, även om det var en utomhus utställning på en lerig gräsmatta där det duggregnade i några timmar.
Och jag frågade Sonax om de hade något sätt att få bilen ren utan vatten, men de avrådde mig helt från det.

Så ja, jag är helt enkelt tacksam att jag vann ett pris för bilen pga det som inte syns under skalet =)

UPDATE

11 dagar senare och fortfarande inga bilder från Simon.

Men jag blev taggad här i ett album med en massa bilder från

Josefin Dagmyr Photography

 

 

(Visited 253 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x