Dagens Notiser

** Jag är verkligen full av råd, tips, guidlines osv.
Jag har en massa erfarenhet och har alltid tänkt rakt, klart och logiskt.

Numera så är ju minnet tyvärr jobbigt dåligt, så jag gör det bästa av det för dagen.

Men….
Jag har börjat med en sak som jag själv HATAR när andra gör det.

Jag har börjat avbryta folk när de pratar, inte allmänt, absolut inte helt i onödan, utan när jag märker att någon pratar ren goja, något helt ovettigt, något som inte alls tillför det minsta lilla till den diskussion vi hade tidigare, så avbryter jag och säger ifrån, och säger det jag vill ha sagt, som absolut är vettigt.

Förr så lät jag folk prata till punkt, dels för att det är det artiga, dels för att jag sen skulle säga det vettiga så de skulle själva inse hur korkade de nyss lät, nu menar jag alltså i liknande situationer som jag tänker på ovan, när folk säger helt ovettiga saker.

Och ja det är pga olyckan och min numera ÄNNU mindre tolerans för idioter.

Som det senaste exemplet, där en idiotläkare pratade om hur ”systemet” funkar i 25 minuter istället för att lyssna på mig, hans patient!
När han efter 3 avbrytningar sa ”låt mig få prata till punkt” så förklarade jag väldigt rakt och tydligt varför jag avbröt honom och varför jag fullt medvetet inte slösare mer tid på att låta honom prata till punkt.

Inom ett par minuter så hade jag fått säga mitt och fått en remiss för röntgen.

Jag sa till om detta sen till någon annan på Vårdcentralen, hon sa att han var en duktig läkare, vilket han absolut kanske är, men han hade ABSOLUT kunnat hjälpa dubbelt så många patienter varje dag om han slutade snacka en massa onödigt skit.

Detta är utan tvekan en man som inte får yttra ett ord hemma av sin fru eller som är jävligt ensam.

Jag har förut avbrutit folk så få gånger att jag kan minnas exakt när (tror jag).
Och den senaste gången jag minns var när en ex-vän som är totalt mytoman, en ensam patetisk människa som jag bara har tyckt synd om, försökte ljuga för vänner till mig som var helt främmande för honom, då sa jag till sist rakt ut högt ”Håll nu käften, du har inget vettigt eller viktigt att säga, jag pratar har vettiga saker att säga så nu pratar jag”.

Otrevligt ja, men vissa människor behöver verkligen sägas till.

Mitt tidigare sätt att låta folk prata tills de själva inser att de har gjort bort sig, det var verkligen inte alltid det funkade.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x