Can a Pro Driver BEAT Launch Control?

 

** För en massa år sedan så var det en korkad vuxen man som slog vad 15 000 kr med mig om att han skulle vara snabbare än mig i min #350ZRS de första 10 meterna, jag kanske minns fel, det måste iallafall ha varit 3 billängder, det var en stoplinje och lite längre fram så var det en grind (längst med vägen, inte mitt i vägen) som vi hade som ”mål”.
Ja han studsade iväg snabbt den första metern med sin FWD Golf GTI, och ja han hade rätt att min bil bara skulle spinna.
Vad han inte räknade med var att min bil skulle ändå ha grepp nog för att köra ifrån honom spinnandes.

Jag minns inte om jag hade TT då, jag borde ha haft det, men det var väldigt längesen iallafall, jag tror att jag inte ens bodde här då.

Aja, den mannen som då var nästan dubbla min ålder skämdes när han sen stod och kedjerökte och funderade hur han skulle betala till mig, men det gjorde han =)

 

MEN! Idag så skulle jag inte våga göra samma vad mot vilken AWD bil som helst (sportbilar då, inte SUVar med 130 hk osv).

Ja jag har kört ifrån en massa AWD bilar, rejält trimmade AWD bilar, men jag är inte 15 000 kronor säker på att jag skulle vara snabbast de första 3 billängderna.

Detta skriver jag samtidigt som jag blir riktigt irriterad när folk blir JÄTTEFÖRVÅNADE när jag drar ifrån en R35 GT-R eller dessa älskade AWD VAG bilarna.

Jag har ett perfekt exempel på video, där folk var helt säkra på att den andra bilen skulle vinna, ska bara leta upp den.

 

Jag minns inte exakt vad det var för bil, jag tror att det var en Cupra, med påstådda 650 hk och steg 28 i motorn och steg 7 på växellådan och steg 3 på diffen och steg 118 på stereon osv osv osv osv

Min bil spinner heeeela vägen och jag drar honom ändå.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sir_Pierre (@sirpierre.se)

Ja just det, jag glömde, där är ju någon hemlig expert i Malmö som säger att min #350ZRS inte har mer än 300 hk eller något för att den kan inte spinna….

UPDATE: Den experten har tagit bort sina expert-kommentarer från youtube mesigt nog.

 

Så tillbaka till ämnet, kan en proffs-förare vara snabbare än en launch control.
allt äldre än 4-5 år? Ja absolut.

Toppmodern AWD Launch Control från 2022?
Ja, men inte 10 gånger i sträck, som du kan göra när du låter den moderna tekniken göra allt åt dig förutom att hålla foten på bromsen.

Jag själv i min egna bil skulle kanske få 2 st nämnvärda tider på 10 försök.

Men att göra en ”manuell/analog” launch control är inte svårt alls.
Problemet är att de flesta tror att man ska hålla full gas konstant eller trampa på gasen som om man pumpar upp en luftmadrass.

Och ja, om du inte känner bilen, en överladdad bil med liten motor, där du inte vet vart den ligger bäst i varv utan att tappa orken och ladd när du sticker iväg. då är det självklart att du inte är snabbare än datorn.

Men om du kan din bil då är det inga problem.

Om du kör en automatare så är du riktigt korkad om du inte kan göra en bra launch control själv.

(Visited 7 times, 2 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x