Spelkonsolen i fickan

Standard brukade vara att man tog med sig några pocketböcker eller kanske en korsordstidning. För vi kan nog alla hålla med om att själva transporten till ett resmål sällan är den roliga biten. En bok kan vara trevligt att ha på stranden medan man skaffar den där perfekta solbrännan. Men på flyget? På tåget eller i bilen? Det går bara att roas av en bok så länge. Vilken tur att det idag finns smidigare alternativ.

pixabay

Bärbara spelkonsoler

En av de första portabla spelkonsolerna var GameBoy från Nintendo. Med tiden kom fler varianter, som Playstation Vita, Nintendo DS och 3DS. Den senaste var givetvis Nintendo Switch som kom för bara några år sedan. Konsolen kan kopplas till TV:n och du kan ta den med dig. Med tiden kom också en variant som var enbart bärbar. De flesta skulle nog vara tveksamma till att ta med sig teknik som kostar flera tusen på solsemestern. Att ta med konsolen till stugan under sommaren är en sak men hela vägen till Thailand? Inte den bästa lösningen.

Dator, kamera och spelkonsol

Den är liten och lätt. Den är platt och den kan göra allt från att spela musik till att ta bilder och skicka meddelanden. Vad är den för något? Nåväl, det var nog inte svårt att gissa. Givetvis är det en smart telefon. Smartphones är en ganska fascinerande uppfinning. Idag är det många saker du inte kan göra utan att ha tillgång till en smart telefon. Du kan beställa middag, fota din mat och dela med alla dina vänner. Och din telefon är också en spelkonsol. Oavsett om du har en Iphone eller en Android kan du hitta en uppsjö av spel. Matcha tre i Candy Crush, bygga hus och akta sig för creepers i Minecraft eller jagas av zombies när du springer. En del spel använder annonser och mikrotransaktioner för att få in intäkter. Andra tar betalt direkt och då du köper appen. Oavsett finns det spel för alla smaker, direkt i din telefon.

Spel för resan

Det är dags att åka. Resväskan är packad. Alla blommor är vattnade och grannen har fått nyckel så att de kan mata katten. Du kommer fram till flygplatsen i god tid, och nu är det dags att vänta vid gaten före flygresan som kommer ta sex timmar innan du är framme. Plattan är laddad med ett antal böcker men du känner för att göra något annat. Därför tar du upp din mobil och öppnar ett spel. Men vilket spel är bäst?

 

Detta beror givetvis helt och hållet på vilken typ av spel du gillar. Idag finns det ofta Wi-Fi på planet även om mobilen fortfarande behöver vara avstängd när planet lyfter och landar. Du kanske känner för lite nostalgi och laddar appversionen av Lemmings. Eller varför inte pussla med Dr. Mario World? Väl framme vid destinationen kan du plocka fram Pokémon Go, ett spel som har kommit långt sedan sin lansering. Med AR-teknik kan du hitta spännande platser samtidigt som du blir en Pokémon-tränare.

pixabay

Dags att slappna av

Sol, värme och blått hav. Snöiga backar och vassa åk på skidorna. Oavsett var du väljer att åka kommer det alltid en punkt när allt vi behöver är att bara ta det lugnt. Varva ner och bara vara. Kanske är det timmarna innan du går och lägger dig. Medan du väntar på lunch eller framför gaten på flygplatsen. Du kanske vill läsa en liten stund. Eller spela ett spel. Är du lite våghalsig kanske du testar ett casino på nätet för att hålla adrenalinet uppe. Det viktiga är det blir en semester som passar dig.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.