Unboxing & Review : Logitech MX Keys Keyboard & MX Master 3 Wireless Mouse

 

 

** Det var inte lätt att koppla tangentbordet till min iPhone.
Jag har för mig att det var strul med de andra tangentborden med.
Jag har ännu inte klurat ut hur jag ska få dem att koppla samman.
I min iphone så står det att jag ska knappa in en kod på tangentbordet för att de ska connecta, jag gör detta, men det händer inget ändå.

EDIT: Man ska bara trycka på ”enter” efter man har knappat in koden.

** Visst det är nice att kunna skriva med tangenbordet på sin iPhone, men mina meddelanden skickas inte när jag trycker på ”enter” på tangentbordet.

** Jag skriver inte riktigt som med det andra, jag hamnar på fel bokstav ibland, jag kan inte riktigt säga varför.

** Tangentbordet släcks kanske lite väl snabbt så fort jag tar bort händerna, vilket säkert är en inställning bara, och det lyser ju upp direkt igen så fort jag närmar mig med händerna, men det blir en massa blinkande fram och tillbaka tycker jag om man sitter och skriver mycket.

** Man ska tydligen kunna koppla musen till iPhone med, jag vet inte riktigt när jag skulle ha behov för det dock.
Det står på telefonen att musen är connectad, men jag ser ingen rörelse alls på telefonen.

** Precis som på MX 1 så tycker jag att knappen för att backa (tummknappen) sitter lite för långt bak.

** Knapparna på tangentbordet är väldigt sköna att trycka på.

** Ljudet är alldeles lagom.
Jag hör mer ljud från tangentbordet mot bordet än från knapparna.
Det är ännu en orsak till att jag vill ha ett tangentbord som ligger platt mot bordet.

** Som sagt, musen är nice, men jag upplever inte alls den där WOW känslan som alla andra verkar göra.
MX 2S är också riktigt bra, så har du en sådan så har du ingen anledning till att köpa MX 3

** Vart 10e dag behövs tangentbordet laddas.
Det är väl helt okej, man ska bara komma ihåg att koppla in kabeln en natt i veckan typ.
Om du inte använder bakgrundsbelysingen så håller en laddning i 5 månader.

 

** Logitech skryter om sin miljövänliga förpackning, men jag är inte särskilt imponerad över det.

ANSVARSFULL PAKETERING

Alla pappersbaserade förpackningar för MX Keys är FSC®-certifierade och tillverkade av en blandning av material från FSC-certifierade skogar, återvunna material och andra kontrollerade källor. Vi använde 97 % mindre plast vilket resulterade i att paketeringens koldioxidavtryck minskade med 64 % jämfört med föregående modell

 

 

Logitechs möss i MX Master-serien har hunnit komma upp i två upplagor, som båda är populära hos datorentusiaster som sätter ergonomi i första rummet. SweClockers tilldelade den första MX Master-musen utmärkelsen Utmärkt när det begav sig under 2015. Nu presenterar Logitech MX Master 3 som dessutom får sällskap av det nya tangentbordet MX Keys.

Logitech MX Master 3 behåller samma goda formfaktor och konstruktion som tidigare utgåvor men får några uppgraderingar. De två skrollhjulen bygger nu på aluminium och istället för mekanisk registrering av skrollhjulen används här istället magneter för att läsa av användarens skrollhastighet.

1 av 4

Bildspel

Den magnetiska avläsningen ska vara anpassningsbar och användaren ska exempelvis kunna låsa bläddringen så att skrollhjulet hoppar fram i en video bildruta för bildruta. Om användaren istället snabbt sveper till med fingret över skrollhjulet dras magneternas polaritet isär, vilket ska göra det möjligt att snabbt hoppa 1 000 rader ned på en webbsida eller i ett dokument.

De båda knapparna på musens sida anpassar nu också sig efter vilken applikation användaren befinner sig i. I en webbläsare agerar de fortsatt navigationsknappar, men om användaren växlar till en annan applikation växlar också knapparnas funktion. Detsamma gäller skrollhjulet på sidan, som i Excel bläddrar upp och ned medan den zoomar in och ut i Powerpoint.

Sett till sensorn används fortsatt samma Darkfield-sensor på 4 000 DPI som i MX Master 2S. Musen ansluts precis som tidigare via Bluetooth eller via Logitechs USB-mottagare som kan ansluta flera av företagets trådlösa tillbehör. MX Master 3 har ett uppladdningsbart batteri som laddas via USB Type-C och en full laddning ska ge 70 dagars användning.

1 av 3

Bildspel

Sällskapet MX Keys är ett tangentbord med stålram och bakgrundsbelysta tangenter av lågprofiltyp. En intressant egenskap här är att tangenternas bakgrundsbelysning aktiveras först när användarens händer registreras i närheten av tangentbordet. Tangentbordet laddas också via USB Type-C och ska få tio dagars användning på en laddning, eller fem månader utan bakgrundsbelysning.

Logitech MX Master 3 och MX Keys ska bli tillgängliga på Logitechs webbutik under september och i utvalda butiker i oktober 2019. MX Master 3 och MX Keys har båda ett rekommenderat pris på 1 299 kronor, medan MX Keys Plus med inkluderat handlovsstöd går på 1 399 kronor.

 

Läs mer här

https://www.logitech.com/sv-se/product/mx-keys-wireless-keyboard

https://www.logitech.com/sv-se/product/mx-master-3

** De kostar 1 300 kr styck.
I USA kostar de 99 usd styck, så vi betalar överpris som vanligt.

(Visited 211 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x