Guide : Hur du ställer datum på en klocka

How To Set The Date On A Watch | Watchfinder & Co.

 

Detta skiljer sig också väldigt mycket från klocka till klocka.
Men på de flesta så skruvar du ut kronan till steg 1, skruvar där och så ändras datumet.
Men jag har klockor där du ändrar datum genom att flytta timvisaren, jag har klockor där du ändrar datumet genom att trycka på en knapp ute på boetten osv osv osv.

 

 

Det är mycket viktigt att inte ställa datumet när klockan står mellan 9-3.
Det kan göra så att hela urverket kommer av sig, och att din klocka hädanefter kommer att ändra datum vid helt fel läge.
Detta har hänt mig många gånger i livet.
Enda sättet att få detta fixat är att lämna in klockan på en dyr service.

Sen är detta kanske bara jag som är Old School i onödan fortfarande, men jag ställer alltid klockan framåt, Ja om det rör sig om 20 minuter så kan jag vrida tillbaka minutvisaren, men annars så ställer jag alltid klockan framåt, Har min klocka stannat på 16:20 och jag ska ställa den på 15:00, ja då får jag helt enkelt vrida fram den ett dygn (två varv) och sen ställa datumet.

Likaså så ändrar jag inte datumet ”dagtid”, utan bara mellan 15:00-21:00.
Så om klockan har legat länge och jag inte vet om den visar dag eller natt så skruvar jag först fram timvisaren tills den ändrar datum pga det, och sen där då efter 03:00 så kan du ändra datumet genom att vrida kronan för att enbart ändra datumet.

JAG är själv så petig att jag skruvar fram timvisaren tills jag vet att den är cirka 18:00, sen ändrar jag datumet för sig tills dagen innan jag behöver ha klockan inställt på, som om jag ska ha den 5e så ställer jag in allt redo den 4, och sen för att få exakt rätt datum och tid så skruvar jag fram minutvisaren tills den visar rätt.

DET är verkligen onödig nördig överkurs, men jag vill tro att detta håller livslängden / Serviceintervallen på klockan lite längre.

Men det du främst INTE ska göra då är alltså att ändra datumet när klockan visar nära midnatt och själv är redo att byta datum.

Därför säger vi att du ska bara ändra datumet när klockan/timvisaren är på undre halvan, dvs mellan 3-9, och INTE när timvisaren är på övre halvan, dvs mellan 9-3.

Klockmanualer : Hur ställer man en klocka?

UPDATE

Hur ställer man in en klocka?

How To Set The Time, Day, & Date | Crown & Caliber How To

 

(Visited 6 352 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x