Dagens App-tips : Waze

  • Jag har alltid min navigator på mobilen igång, Och nästan varje gång jag har en passagerare med mig i bilen så frågar de vilken app det är jag använder, Well först och främst så frågar de VARFÖR jag har navigatorn igång ”Hittar du inte i Malmö?”.
    Så appen jag använder, Och som jag redan har tipsat om vid flera tillfällen eftersom jag har använt denna appen nu sen 2010, heter Waze.
    Och varför jag alltid har den igång även om jag hittar i Malmö och även om jag hittar hem till mig själv, Är för att denna appen visar inte bara den snabbaste vägen till ditt mål, Eller vilken hastighet det är som gäller på den vägen du kör, Fartkameror och Poliskontroller, Utan främsta anledningen till att jag alltid har den igång är för att den visar trafik.

    Appen grundar allt på sina användare, Har du sett en olycka eller om det är trafikstopp så knappar du enkelt in det i appen, Så får alla andra användare reda på det när de ska köra samma väg.
    Är det mycket trafik så räknar din app automatiskt om snabbt och enkel till vilken annan väg som blir den snabbaste genom att undvika trafiken.
    Är det så att du inte tänker på att knappa in att det är trafik så märker Waze av att du har stått stilla eller kör väldigt långsamt på en väg där det inte ska gå så långsamt, Och frågar då om du fortfarande är kvar i trafik.. Om det är trafikstopp eller olycka osv.

    Jag tycker att appen är bra av flera anledningar, Men det är främsta anledningen till att jag alltid har appen igång.
    Men det är också en gammal vana jag har sen min första navigator jag hade för 17 år sedan, Jag tycker om att se beräknad tid för resan, Beräknad tid för när jag ska vara framme osv osv.

  • Waze är gratis.
    Det är säkert inte den bästa appen, Men utav de jag har testat så gillar jag denna bäst, Och den är gratis.

 

  • Waze lär sig dina rutiner, Sätter du igång appen efter din arbetsdags så frågar den dig om du ska hem.
    Synkar du med din Kalender och Facebook så ger den din en påminnelse om när du behöver köra för att hinna till ett event du har tackat Ja till eller till det du har uppskrivet i din kalender.
    Det är ännu en anledning till att jag tycker om Facebookevents till allt, Jag får det automatiskt i min kalender och i Waze, Oftast så finns adressen även där med.

    Av någon konstig anledning så brukar Waze fråga mig på kvällarna om jag är på väg till Jalla Jalla 😉

  • Sen har du då givetvis din telefonbok synkad är också osv osv.
    Har din vän som du ska hämta upp eller möta också Waze så kan du enkelt dela din rutt så att din vän ser när du beräknas vara framme i realtid,
    Dvs det dyker upp notiser ifall din ETA blir förändrad, Detta tycker jag är mycket användbart.

    Jag har iallafall de senaste 6 åren inte känt att jag har behövt använda någon annan navigator app.
    Anledningen till att jag vill ha Apple Play (eller vad det nu heter) i bilen är just för att kunna ha Waze som navigator på den stora displayen på stereon i bilen.
    Jag har två andra ”riktiga” GPS, En Garmin och en TomTom, Och jag använder aldrig de numera.

  • Waze är gratis som sagt både till iOS och Android.
    Deras hemsida har ni här.

 

(Visited 163 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x