Dagens Notiser

En massa hemska dygn senare och jag mår fortfarande inte bättre..
Istället mer ont i rygg och nacke av att ligga så mycket och i magen av tabletterna.. Igen..

 

Så, varför jag inte blir bättre är dels för att jag först och främst inte fick någon läkartid och när jag väl fick en läkartid så var det ett expressbesök, detta antagligen för att hon var 20min sen redan 9 på morgonen, så dels en felbedömning, och främst för att jag har BÅDE halsfluss OCH influensa!

Så hade läkaren lyssnat på mig, kollat mitt skick, eller bett labbet kolla mer än BARA halsen så hade hon förstått detta.

Tydligen så hade det inte gjort något större skillnad förutom att jag kanske inte hade ätit penicillin då som tar kål på resten av mitt klena immunförsvar.

Så, nu ska jag alltså räkna med att vara dålig i ”några veckor”…..

SÅ!

Som jag alltid säger, jag har dåligt immunförsvar, ja jag har mig själv att skylla till en viss del för att jag är besatt av att vara ren och bakteriefri, men så är det, det är en stor del av min livsstil och inget att göra åt saken.

Vad jag däremot begär utav andra och som bara en enda av mina vänner har förstått är att ha respekt för detta och inte träffa mig om du är sjuk.Överlag så försöker jag mer och mer att inte ta i hand, kramas, och ja utbyte av munbakterier vet ni att jag inte sysslar med.
Problemet är att folk inte har respekt för sin omgivning och att de tror på en massa korkat trams de har hört ifrån annat folk.
Bara för att du inte är sjuk så kan du fortfarande bara på bakterier.
Din immunförsvar kanske klarar av just de bakterierna bra eller helt och hållet,
MEN du bär fortfarande på bakterierna, så när du då träffar någon annan som inte har lika bra immunförsvar som dig så blir han sjuk!

 

Så ja.. Folk som inte ofta är förkylda eller bara bli smått förkylda och aldrig har haft en influensa eller liknande tänker bara på sig själva..
Och jag är jääävligt trött på att höra dessa korkade utlåtanden.

”Man smittar bara första två dagarna”

”Man smittar inte när man nyser”

”Man smittar inte det har brutit ut och man är sjuk, det smittar bara innan dess.”

”När näsan rinner så smittar man inte, det gör man bara om man är täppt.”

”Det smittar bara om man hånglar, delar tandborste eller dricker ifrån samma glas”

Vart har ni fått detta ifrån?!?!

”Så snabbt kan du inte bli sjuk”

Jag känner DIREKT om jag har utsatts för bakterier och virus.
DU vet inte hur min kropp fungerar, JAG vet hur min kropp fungerar, och JO jag kan bli sjuk både nån timme efter jag har hälsat på dig som nån dag efter.
De som levt med mig under några år kan intyga detta.

”Men jag var/är bara lite förkyld”

Ja men samma bakterier/virus slår ut mycket värre hos mig än hos dig!

”Jaja vila ett par dagar så är du frisk”

För det första så kan jag ju tydligen inte vila, läka, sova ens när jag är ”frisk”, och sen om jag ”bara” är lite förkyld så rör det sig om 10-14 dagar, är jag mycket förkyld så kan det röra sig om en månad.

Och eftersom jag mer eller mindre är förkyld varje månad så ja, det är hela jävla tiden.

Senast innan detta så var har ju dålig och då RIKTIGT dålig sen precis dagarna innan Greenlight Galan i mitten av November tills mitten av Januari mer eller mindre bortsett från några enstaka dagar då jag var OKEJ, inte frisk, utan okej.

Sen plus då att jag har EXTREMT pollenallergi som sträcker sig nästan hela året om.

Men det kan jag inte beskylla folk för.

Men det här med att gå och jobba när man är sjuk, Well det beror på vad du jobbar med.

Jobbar du i en liten kiosk där du träffar hundratals människor om dagen så gottgör inte ditt argument ”Ja men nån av kunderna smittade ju mig” när du smittar cirka tusen människor med direktkontakt.

Och jobbar du med MAT! Så ska du Fan inte stå och snora bakom disken!!!

Ja jag förstår att man absolut inte kan stanna hemma och sjukskriva sig för minsta lilla, men tänk på att det finns folk där ute som är mycket svagare än dig, även om de inte är gamla eller småbarn, och det finns folk som du har kontakt med som sen i sin tur har kontakt med människor med svagt immunförsvar.

Jag säger detta till alla i min närhet och säger det igen.

Är du det minsta lilla sjuk på ett sådant sätt som KAN smitta så håll dig ifrån mig så fort du märker av minsta lilla, under hela tiden du är sjuk och sen ytterligare en vecka där efter.

Om vi träffas så betyder det förmodligen att vi känner varandra, då behöver vi varken ta i hand för att hälsa eller kramas.

Att ta i hand är uråldrig sen den tid då man ville visa att man inte hade vapen i handen, och se så att den andra personen inte hade vapen i handen.

Och att kramas det gjorde man om man träffade någon man tyckte om mycket och som man inte hade sett på LÄNGE!

Eller om man var tjej och gick i högstadiet, då var det tydligen också 10 minuters kramkalas mellan allt och alla så fort man såg en annan levande varelse… Vilket de gjorde KONSTANT.

Just det! Varför envisas läkare med att ta i hand?!

Med alla patienter!

Sluta med det!

Jag brukar förtydliga mitt dåliga immunförsvar genom att skämta om det och säga att ”det räcker att min granne nyser så blir jag förkyld”

Och alla tycker att det är lika roligt varje gång.

Men så är det… Och det är inte roligt.

Nästa steg för mig KOMMER bli att gå med munskydd när jag är ute offentligt, speciellt köpcentrum med dålig ventilation, som t.e.x Emporia eller IKEA, ja och våra nya badhus, det vill säga Malmös senaste och mest moderna miljardbyggen där det ska snålas in på ventilationen.

 

Ja jag må låta gnällig som vanligt..
Men även OM jag hade fått mer än några minuters sömn den senaste veckan, Även OM jag hade kunnat äta obekymrat de senaste veckorna och även OM jag mådde tipptopp rent allmänt så håller jag vid det jag skriver här.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x