Nike Air Max Sensation Retro Black/ Royal

The Nike Air Max Sensation released in 1995 as the first Nike signature shoe for Chris Webber.? Unfortunately for Nike and Webber they would be his last signature shoe with the Swoosh, as Webber left Nike and dropped the Sensation because they were priced more than the current Air Jordan model.? Webber felt that his shoe should never cost more than that of MJ and was upset with the high price point.? Never the less, the Air Max Sensation are a classic Nike basketball shoe and have since been retroed with out the “CW” logo on the back.

 

Dessa skorna har jag verkligen en retrokänsla för och minnen till..
Dessa skorna gjorde mig allmänt känt som ett sneakerhead!

Men..
Idag är de inte alls snygga..

Nike Air Max Sensation 2016 Chris Webber
Jag hade inte burit dem…
De säljs inte i Sverige.. Och jag vill inte betala 1900+ löjligt dyr frakt, tull moms osv osv bara för att få hålla dem i mina händer igen.
Och jag tycker det är mycket synd och att det ser naken ut att inte CW loggan är kvar.

 

 

Jag ÄLSKADE dessa skorna när jag hade dem 1995..för 21 år sedan..
Gummibanden som gjorde att jag slapp snöra..
airmax sulan.. Prislappen.. CHris Webber… Allt!

 

 

* Det var sååååå coolt att man kunde se luftsulan på mina ”Chris Webber” , När jag gick i 7an så var detta MYCKET sällsynt! Detta är alltså en av de absolut första Nike modellerna med synlig AIR sula.
Folk skulle klämma och känna och alla ville veta om det var som att gå på moln =)

Black Royal Nike Air Max Sensation Available

* Dessa var faktiskt mycket dyrare då de kom, ja idag kostar de 1900 kr vilket absolut inte är billigt, men för 20+ år sedan så kostade dessa 2200 kr.. eller om det till och med kanske var 2500 kr.

* Dessa två anledningarna ovan gjorde att ALLA på hela skolan pratade om dessa skorna, vännerna, kidsen, lärarna, min gympalärare ville ha intyg av mina föräldrar att jag verkligen fick spela i skorna på gympan!

 

Nike Air Max Sensation 2016 Chris Webber

 

* Det slutade med att jag satte en kniv i luftbubblan, bara för att, och sen gick jag runt med en sko som gjorde fisljud ett tag innan det var dags för nästa supercoola par skor, som jag tror var ett par Foamposite.

 

(Visited 170 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] när jag tänkte…shit de här var feta, de här vill jag ha! Det var när jag såg ett par Chris Webber Nike Air Max Sensation och köpte dem. 1995 tror jag det var.  De snackade om mina skor på hela […]

[…] Nike Air Max Sensation Retro Black/ Royal […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x