Dålig Service : Kingsize Magazine

Ni som har läst dessa inläggen innan vet att det inte behöver handla om service bokstavligen, Utan när ett företag eller anställd betett sej dåligt helt enkelt.

 

I Augusti månad så gick Kingsize ut med en annons där dom sökte ”nyhetsskribenter & praktikanter”.

För er som inte vet så var Kingsize Sveriges första riktiga tidning om HipHop och är nu störst på nätet i Sverige när det kommer till HipHop.

Och eftersom folk tycker om så mycket mer än bara musik så ville dom bre ut sej lite.
Äh jag kan lika gärna klistra in annonsen.

 

På Kingsize blir du en del av ett målmedvetet och ambitiöst sällskap som brinner för musik, mode, konserter/events, spel, film och sport. Vi jobbar i ett högt tempo och med det digitala flödet är det av största vikt att du är effektiv, driven, noggrann och har en god selektiv förmåga att bedöma vad som är relevant inom just ditt specialområde. Samtidigt är det alltid fokus på att ha roligt och med oss får du gå på festivaler, konserter, biopremiärer och till och med åka på spännande resor runt om i världen!

Vi söker omgående nyhetsskribenter (på deltid) och praktikanter (höst/vinter 2014-2015) som kan bidra med artiklar/nyhetsnotiser inom ett flertal olika områden (anges specifikt i din ansökan vilket område du helst ansvarar för – se nedan!).

1. Nyhetsskribent (Musik)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt om musik främst svensk och utländsk hiphop, men även skribenter som är specialiserade på soul/R&B, reggae/dancehall m.m.

2. Nyhetsskribent (Sociala medier, artister, snackisar, övrig media, etc)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt om det dagliga flödet av händelser och diskussionsämnen i sociala medier (Instagram, Twitter, Facebook) samt från andra nöjesmedia.

3. Nyhetsskribent (Mode/streetwear)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt om mode och streetwear, hålla koll på svenska + internationella aktörer inom området samt vara involverad i redaktionellt arbete med chefredaktör och marknadsansvarig.

4. Nyhetsskribent (Skor/sneakers)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt, dvs hålla koll på svenska + internationella aktörer inom området samt vara involverad i redaktionellt arbete med chefredaktör och marknadsansvarig.

5. Nyhetsskribent (Film/TV)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt om nya filmer (trailers, recensioner, nyheter om skådespelare etc) samt har stenkoll på de senaste TV-serierna av relevans för Kingsize Magazines målgrupp.

6. Nyhetsskribent (Data/TV-spel)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt om de senaste data- och TV-spelen samt ha möjlighet att gå på olika events i Stockholm under veckodagar och kvällar.

7. Nyhetsskribent (Sport/hälsa)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt om de mest intressanta sporthändelserna just nu, där fokus bör vara på fotboll, basket, amerikansk fotboll m.m. Vi söker även en skribent som separat kan skriva om träning/hälsa där fokus bör vara löpning, styrketräning och kosthållning.

8. Nyhetsskribent (Skateboard/snowboard)Vi söker dig som kan skriva på ett kort, koncist och initierat sätt om det som är på gång i skateboard/snowboard-världen.

9. Skribent/krönikör/debattör (Politik/debatt)Vi söker dig som kan är intresserad av att följa den politiska debatten vad gäller rikspolitik men även relaterat till musik/livsstil, utanförskap, diskriminering samt ett genusperspektiv. Förmåga att skriva längre texter med fokus på att problematisera/skapa diskussion samt en inneboende vilja att ”röra om i grytan” premieras. (Obs! Här krävs det att du i din ansökan bifogar relevanta text-exempel eller publicerade krönikor/debattartiklar i Word-format)

10. Praktikant – assisterande nyhetsredaktör Vi söker dig som har ett brett intresse för musik, konserter, nyheter i allmänhet. Du bör ha ett sinne för disposition och formalia och rubriksättning och förmåga att skapa engagemang via sociala medier. Meriterande är även kunskaper inom fotoredigering och grafisk design. Placering i Stockholm (krav), för minst 8 veckor heltid.

11. Praktikant – AD/ copywriter/grafisk designer Vi söker dig som har ett kreativt öga, och har kunskap/intresse för musik/nöje/events. Kanske går du någon mediaskola/reklamskola och ska ha praktikperiod över 8-16 veckor. Placering i Stockholm, alternativt på distans.

Jag blev rekommenderad att skicka in mitt CV..
Vilket jag gjorde..

För.. Jag tycker om musik.. Besöker konserter..
Är den som är mest aktiv i Sverige när det kommer till att skriva om mode/kläder/skor.. Osv osv.

Jag skickade in och skrev till min vän ”vi kan skratta sen åt den dom kommer att välja istället för mej.”

 

Den 1e September svarar dom mej första gången .

Hej Pierre!Tack för din ansökan!

Din profil låter intressant för oss, vi återkommer senast 15:e september för att isåfall gå vidare med ett möte/intervju i Sthlm alternativt på Skype/telefon.

 

Den 22 September får jag ett mail till

Hej Pierre!

Vi skulle gärna ta ett ”telefonmöte” med dig så snart som möjligt. Har du möjlighet att prata lite närmare imorgon tisdag (23/9) någon gång 14-18? Återkoppla med en tid som passar dig bäst.

Mvh
Tobias Carlsson,
chefredaktör Kingsize

 

Tobias Chefredaktören ringer mej..

Vi klickar direkt.. Utan tvekan att jag är rätt person för jobbet..
Tyvärr så var det inga pengar inblandade utan det rör sej mest om en ”symbolisk summa”.

Men det var jag OK med, Det var ju busenkelt för mej som ändå gör detta i min lilla blogg..

Fokusen skulle ligga på att ta upp nyheter som våra svenska butiker ska släppa, Caliroots och Sneakers n Stuff osv.
Kort och enkelt.. Bilder.. Datum.. Pris.. Och vart man kan köpa dom..

Han sa och jag vet sedan tidigare att Kingsize och Caliroots samarbetar mycket, Och främst så handlade det om att ge dom reklam.

Nemas problemas..

Och sen därefter så kan det växa och bli större..

 

Synd att det inte blir några pengar av det.. Men kanske det bästa sättet för mej att få ut mitt namn, Och kanske till sist få lite cred och kärlek tillbaka ifrån dom svenska butikerna som man har tjänat miljoner åt redan.

Det enda jag hade som mål var att få LÅNA hem skor att skriva om, Visa upp.. Och sen skicka tillbaka.

 ”Vi börjar smått på test i Oktober och sen drar vi igång officiellt.”

 

Fine.. Jag är på.

 

14e Oktober mailar jag Kingsize (Tobias direkt varje gång)

Hej TobiasHoppas allt är bra, Jag väntar spänt att få börja, Så jag tänkte bara kolla av läget hur det ser ut med planen?

Mvh Sir_Pierre

Inget svar..
Dagarna går.. Jag ringer.. Kommer bara till en allmän telefonsvarare.. Lämnar meddelande..
Gör detta 2-3 gånger..
Är inne på deras hemsida och ser att dom redan har börjat blogga om skor m.m..
Oktober är slut och jag mailar igen..
31 Oktober
”Hej igen Tobias

Nu är Oktober månad slut, Jag har mailat dej och ringt in på eran telefonsvarare men inte hört åter.

Hur ser planerna ut?  Jag såg att någon annan har redan börjat blogga om skor hos er.

Mvh Pierre”

 

Inget svar..

 

14e November..

 

Hej Tobias

Jag gör ett sista försök till att få någon slags respons ifrån dej.

Mycket oseriöst detta

Pierre”

 

Inget svar.. Ingen har hört av sej till mej på något sätt alls.. Varken OM jag ska börja.. NÄR jag ska börja.. Eller att dom tackar nej till mej.. Och varför..

Dom har ju gått vidare utan mej det är ingen tvekan om saken, Det är någon David Melander som bloggar om skor hos dom nån gång i veckan.
Ett inlägg vart 3-4e dag typ.

 

Och det enda jag är irriterad över, är inte att jag inte fick jobba hos dom gratis..
Utan att jag blir ignorerad!  Än en gång så är det någon som lovar en massa.. Och sen ifrån ingenstans.. INGENTING.. Blir bara ignorerad..

Det är mycket mycket dåligt. Ett företag som är ”stort”.. Funnits i många år.. Ett stort namn..   Och så gör dom såhär..

 

Mycket pinsamt.

 

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
T Carlsson

Hej Pierre,

Det måste ha blivit något missförstånd här…

1. Jag kollar inte denna ”jobbsökar”-email-inkorg mer än ytterst sporadiskt efter processen där vi sökte nya skribenter i september. Jag har även varit sjuk i 2-3 veckor vecka nu vilket gjort att jag inte jobbat 100%.

2. Jag har ombett vår ansvarige utgivare att kontakta dig i oktober för att förhöra sig om det du nämnde till mig, dvs någon praktik-lösning via Arbetsförmedlingen. Har hon hört av sig? Om inte, så har det brustit i vår interna kommunikation.

Angående ditt blogginlägg så tycker jag det är överilat och onödigt att gå ut och publicera mailsvar etc. Jag har mig veteligen inga missade samtal från dig (jag har inte några telefonsvararmeddelanden från dig?) eller att du mailar mig på på min primära email-adress tobias.carlsson@kingsizemagazine.se

Med vänlig hälsning,
/Tobias

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x