Grammis Vinnarna Red Line Recordings annonserar sitt samarbete med Adidas Originals och Caliroots för sin kommande turné. #RedLineOntour

Ett av Sveriges mest framgångsrika skivbolag med inriktning hiphop-/soul, Red Line Records tar nu steget tillsammans med Adidas Originals och släpper en limiterad capsule-kollektion med Caliroots. En kollektion med Red Line Records och Adidas Originals ser partnerna som den naturliga bryggan mellan hip hopens rötter, men även med dess framtid. Kollektionen säljs exklusivt hos Caliroots.com online och Caliroots/SFD Sneaker Store på Regeringsgatan 75-77 i Stockholm med startdatum 20 mars!

Kollektionen kommer att finnas på en dedikerad sida hos Caliroots som kommer innehålla turneinfo, nya videosläpp och allt du behöver för att följa Red Lines artister under våren, och då framförallt genom Grammis vinnarna Linda Pira, Stor och The Salazar Brothers, som under våren och sommaren kommer turnera flitigt runt om i Skandinavien.

“Vi på Redline är väldigt stolta över att få samarbeta med adidas , märket vi förknippat med Hip Hop och som vi har burit ända sedan vi såg Run DMC uppträda i Solna hallen 89 och vår favorit butik Caliroots som vi alltid vänder oss till när vi behöver fräscha kläder och skor till liveframträdanden och videos” Salla

“Musik och lokal förankring har alltid varit viktigt för Caliroots både för våra Stockholms-butiker men även för vår web shop, att föra ihop Red Line Records som är bäst på det de gör med ett av våra starkaste varumärken Adidas Originals är en dröm för oss”

Per Norell – Caliroots

”Arv och familj är det Adidas ser i RedLine. Det gemensamma arvet vi har i hiphopkulturen, sättet RedLine stöttar varandra som en familj, samt att de lyfter fram kvinnliga förebilder är något vi respekterar och vill hedra genom ett samarbete.” Ted Lindgren – Adidas Originals

Redline Records

Redline Records grundades år 1996 och här finns större delen av de artister som hjälper till att driva svensk hiphop framåt. Med idel celebra namn som till exempel Linda Pira, Stor, Dani M,Carlito och Aki har man byggt ett eget litet imperium som lyfter fram, producerar och släpper svenska guldkorn till massorna.

Finns det en hiphop-/soulkategori på en tävling så kan du ge dig på att större delen av Redline-familjen finns representerat bland de nominerade artisterna. Ett smärre prisregn har strösslats över Redline-artisterna, bland annat har Stor och Carlito vunnit årets Hiphop/soul på P3 Guld och Masse kammade hem en Grammis som årets producent.

I början, när den svenska hiphop-scenen föddes, så var Salla DJ i The Latin Kings. Chepe rappade i samma grupp och Masse började sin karriär som remixare till TLK. När Latin Kings gick till historien så började The Salazar Brothers att producera andra artister, som Ison & Fille,Mohammed Ali och Stor. Och otippat nog även Mando Diaos album ”Give Me Fire”.

Och på den vägen är det. Salla, Chepe och Masse med sitt Redline Records producerar, hittar nya vägar och står för de beats som dunkar i ditt huvud som en huvudvärk du aldrig vill bli av med.

Följ Red Line Familjen här på instagram och Twitter:
@TheSalazarBrothers
@redlinerecordings
@salla_salazar_tsb
@masse_salazar
@_stor_
@lindapira
#redlineontour

Boking genom Luger

http://www.luger.se/redline-records

Caliroots.com

I december 2003 startades Calioots när man slog upp dörrarna till den första butiken på Brunnsgatan 9 i Stockholm. Grundarna Andreas Koschnike och Per Norell hade en vision att lyfta fram kalifornisk livsstil och street wear till en högre nivå i Skandinavien.

Tio år senare består företaget av 3 butiker med tre olika inriktningar inom street wear och sneakerkultur tillsammans med en kompliterande web shop, www.caliroots.com som är marknadsledande inom sin nisch i Europa.

www.caliroots.com

Twitter & Instagram: @calirootsstore

ADIDAS REDLINE 1 ADIDAS REDLINE 1 ADIDAS REDLINE 1 ADIDAS REDLINE 1

(Visited 149 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x