Dagens Notiser

* Idag har jag äntligen fått testa någon som jag har fantiserat om natt och dag nästan varje dag i… Ja.. Sen jag hade växtvärk i unga tonår..

Att ligga i sträckbänk..

IMG_0689

Ont givetvis.. Men det var ”skönt” med en annan sorts smärta för en gång skull..

Detta gör egentligen ingen nytta alls när man redan har diskbråck.. Speciellt inte när dom är gamla.. Detta är om du har diskutbuktning.. MEN.. Taken här var att detta kanske skulle shocka mina ständigt krampande muskler och kanske torka ut mina två nya diskbråck snabbare.

 

Ska på det i morgon igen.

* Undrar hur mycket det krävs för att jag ska få tillbaka mina 188cm =)

(Visited 202 times, 1 visits today)
KategorierOkategoriseradeTaggar
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vill Ejuppgesson

Hej!

Jag skrev och tackade dig tidigare för ditt inlägg om Lyrica, har följt din blogg sedan dess och hittar alltid något intressant.

Sträckbänken är precis vad man drömmer om när smärtan är som värst, har till och med fantiserat om att hoppa bungyjump med icke elastiskt rep.

Smärtan/desperationen tar fram tokiga tankar men just sträckbänk är en återkommande tanke som känns som den skulle kunna ta bort den mest akuta smärtan när det är som jävligast, har dock aldrig provat.

Vad tror du om att ta muskelavslappnande medicin (typ Stesolid) någon timme före sträckbänksutövandet så inte musklerna kämpar emot och krampar ihop så intensivt i området runt det onda när man sträcker ut kroppen, kan det vara en bra idé?

Jag skulle önska att du kunde prova på att gå en timmes rask promenad varje dag under två veckors tid. Kör bara 14 dagar i sträck och sen efter det kan du ta ställning till om du vill fortsätta eller ej, men jag skulle aldrig klara av min rygg om jag inte körde mina en-timmes-promenader och jag fullkomligt hatade promenader innan jag kom igång.

Ge dig själv 2 veckor och återkom med rapport, du kommer bli förvånad över skillnaden, du kommer också ha att göra med skavsår och annat skit som kommer försöka sätta käppar i hjulet, men ryggen kommer kännas bättre och sömnen likaså.

En sista grej angående varmt och kallt om natten, ha två täcken vid sängen att välja på, ett varmt och ett svalare så kan du lätt byta täcke istället för att ligga och vrida dig.

Lycka till, från en smärtbroder till en annan.

Vill Ejuppgesson

Jag äter Naproxen morgon o kväll och skjuter till med Treo alternativt Citodon vid behov.
Dagliga promenader och stretchar kobra-övningar som håller smärtan i någorlunda schack, har blivit hyffsat van att alltid ha mer eller mindre ont och glädjer mig åt de bättre dagarna.

Jag talar aldrig om för någon att jag har ont i ryggen, bara de allra närmaste känner till det och de vet också att jag inte gillar att diskutera saken (min sambo kan förstås inte undgå att se när jag har det som värst), men jag ville ändå delge lite tankar för dig, då jag tror mig förstå vad du går igenom.

Stesolid ger man till bl.a. Epileptiker för att motverka/förebygga krampanfall, de är grymt muskelavslappnande, nackdelen är att man blir tung och trött + beroendeframkallande. Men det är OTROLIGT skönt att känna hur kramp-områdena i ryggen bara släpper och man sover som en stock.

Paraflex har jag aldrig märkt någon effekt av, har till och med testat 2 st. var tredje timme, gånger fyra tillfällen (8 st. är maxdosen på ett dygn) utan någon som helst effekt. Saknar en medicin verkan så sabbar man bara lever och njurar så Paraflex klarar jag mig utan.

Det är skitsynd att du inte kan motionera/promenera, det är din biljett till ett bättre liv, det är jag övertygad om, vore fördjävligt att en dag inte komma ur sängen, jag har haft sådana dagar också även om det var ett par år sedan sist, riktigt läskigt.

Jag måste också bara påpeka dina recensioner angående service på restauranger och bland företag generellt, vi är på pricken lika där, så jag skrattar igenkännande emellanåt åt din frustration över hur bolagen sköter/missköter sig. (Skönt att veta att vi är fler som tänker likadant)

P.s Fin nekrolog om din släkting Stig under rubriken Nattens stjärnor.

Ha det så bra det går, hälsningar C

Vill Ejuppgesson

”Nu denna senaste månaden så skiter jag tyvärr i allt..
Jag tar allt jag har..”

Jag tror de flesta av oss med ryggproblem någon period varit i samma sits, man orkar helt enkelt inte fightas, man är så mentalt och fysiskt utmattad att man ser de starka pillrena som sin enda utväg.
Man vet att det inte är långsiktigt hållbart, men man orkar inte se på situationen långsiktigt när man befinner sig i en sits där man knappt uthärdar dagen.

Det värsta är att man bara bygger upp mera elände, magen slutar fungera som den ska, njurarna tar stryk, blåsor i munnen, sår som aldrig läker, högre blodtryck, ångesten och vresigheten ökar, jag vet, har själv varit där emellanåt. (Flera gånger)

Bestäm ett datum någon vecka framåt, då du börjar trappa ner igen, för dagboksanteckningar på hur många piller du tar, kör igång med stretch… bara superlätt, kör igång med promenad….bara så långt du orkar och sedan hem igen, häng inte upp dig på om det blir 10 eller 20 minuter, de viktiga är att du gör det varje dag och skriver upp det i din dagbok.

Jag tror det är viktigt att bryta invanda mönster, förnya sig lite och våga testa nya idéer.

Men all text ovan är förstås mycket lättare skrivet än gjort.

Går du igenom det här, så har du ett helvete framför dig, går du INTE igenom det här så har du ett ännu större helvete framför dig. (No easy way out)

De första åren såg jag fram emot att bli frisk, numera ser jag lite mera realistiskt fram emot att ha så lite ont som möjligt. Det var svårt att acceptera, men lättare när man kommit fram till den insikten.

Kämpa på!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x