Sökes : Casual Clothing Vailent Dreaming In Scandinavia

Jag har en tröja som jag ÄLSKAR..

IMG_8462
Den är med mej överallt..

Ska jag ”bara slänga mej på något”.. Eller ha en tröja med mej just in case.. Eller resa bekvämt.. Så är det denna tröjan som gäller..
Och jag skulle JÄTTEGÄRNA vilja ha en till likadan..

* Man ska ha dubbletter av det man älskar.

MEN! Jag har INGET minne utav när eller vart jag har köpt den…
Jag är RÄTT SÅ säker att det var en dag på stan då jag frös lite och gick bara in i närmsta affären och köpte en Hoodie…
Och jag hittar INGET på google när jag söker på det som står i tröjan..

IMG_8333

Loggan verkar vara en svala bara..

En mycket diskret tröja minst sagt..

 

Någon av er läsare som kan hjälpa mej?

 

EDIT!

Google hittade inget…. Men Facebook gjorde..

 

Vailent official fan-page.
Vision

This is for people who likes to have fun and likes nice clothing.

Företagsfakta

Vailent was founded by Nicklas Vailent Nurmi in 2002.
These days, this adventure with help from Håvard Eide, has been developed to a major brand in Scandinavia.

We wish to deliver easy to like products with as nice fabrics and finnishes, as we can afford, and still keep reasonable prices for our customers.

New for this season is that, we are deviding Vailent into Grey label and Orange label. Grey label will be the never changing concept built around rock’n’roll. And Orange will be built around seasonal changing themes with much more color!

With this Fanpage we hope we can get even closer to you guys and make this even better!

Thanks for supporting Vailent!

 

Vailent är märket alltså.. Och det är ett Rock-märke!?

 

Och jag hittade ett GAMMALT reportage hos Manolo om märket

 

Bakgrund: Vailent

Manolo , 26 augusti 2005

Textstorlek A A

Kläder

Bild 314818Vi får in en hel del frågor om klädmärket Vailent. Frågor om dess ursprung, var det finns att få tag på och så vidare. Vi tog ett snack med Nicklas Nurmi, designern bakom Vailent för att reda ut begreppen.

Vailent ägs av Poco Loco Svenska AB, som i sin tur är tätt knutna till butikskedjan Carlings. Ingen av ovanstående har dock någon officiell webbplats i dagsläget. Vailent har vuxit snabbt på den svenska marknaden och presenterar ofta smakfulla alternativ till dyrare märkesplagg. Exempelvis har man idag två modeller av selvage-jeans (läs mer om selvage här) varav den ena i raw denim går för under tusenlappen.

Idag finns Vailent endast att köpa i Carlings butiker, men det finns planer för expansion.

Bild 314819

Nicklas Nurmi berättar om hur det hela började.

– Det hela startade när jag var anställd i en Carlingsbutik. Kände att det behövdes något vassare, utan att det skulle kosta skjortan. Inför hösten 2002 gjorde jag en liten kollektion som jag presenterade för ledningen. Man gillade prylarna och det beslutades att vi skulle testa. Dom svenska butikerna gillade grejerna direkt, och försäljningen började rulla på. Hack i häl kom Norge och Vailent var ett faktum. Under dom två första åren, jobbade jag samtidigt som regionschef för Carlings Sthlm, vilket gav mig en direkt kontakt med kund och mina egna produkter, men också begränsade antalet timmar jag kunde lägga på Vailent. Vart efter det växte, blev det naturligt att sluta som regionschef och lägga 100% på Vailent.

Finns Vailent att få tag på någon annanstans än på Carlings?

– Nästa vår kommer Vailent finnas på ett nytt koncept som heter Volt.

Några av våra läsare undrar om Vailent har asiatiskt ursprung på grund av de symboler som ibland pryder plaggen. Vad vill ni förmedla med dessa?

– Japan för mig, har alltid haft en strävan efter perfektionism. Och detta är något som jag beundrar väldigt mycket. Labeln känns därför väldigt naturlig för mig. En strävan efter perfektion och gjord med kärlek (symbolen).

Bild 314820Det är inte helt lätt att hitta information om Vailent. Är det en medveten strategi att inte öppet visa ursprunget och vem som egentligen ligger bakom?

– Nej, det har egentligen handlat om tidsprioritering.

Hur kommer det sig att ni valde att satsa på selvage i era jeansmodeller och hur är det möjligt att hålla priserna såpass låga på dessa?

– Valet var enkelt. Med tanke på hur mycket bra jeans det finns i dagsläget, så ville jag helt enkelt starta med något som är tidlöst. Priserna är väl bra, med tanke på att denimen kommer från Japan och sys upp i Italien, och detta för att det inte är några ytterligare mellanhänder.

Hur ser framtiden ut? Finns det planer på att bredda utbudet ytterligare och att expandera utomlands och/eller att även sälja märket i andra butiker? Några av våra läsare efterlyser bland annat försäljning över internet.

– Framtiden vet man sällan något om, men målet är att bredda. Dela upp kollektionerna på olika segment. Håller i skrivande stund på med en liten ”storstads”-kollektion. Den som lever får se…

Vilket plagg är din personliga favorit ur den aktuella kollektionen?

– Höstkollektionen är väldigt svart, vilket är fantastiskt. För att nämna några favoriter: Skinnjackor, smala svarta rigid jeans och merino cardigans.

 

Äh… Nu väntar jag på min 10-Year hoodie så =)
Denna får fortsätta vara min slit-o-släng tröja.

(Visited 649 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis

Tror nog bestämt att tröjan kommer från carlings, har en långärmad därifrån i strl L av samma märke och samma logga 🙂

Dan

merino cardigan, den gråa ovan av märket vailent. är det någon snäll själ som kanske vet var man kan köpa den typ nu, oktober 2013? jag har haft en likadan ’back in the days’ förkorade den pga av ouppmärksamhet och 40 grader 🙁 snyft!

Dennis

Hej. Får dessvärre inte upp bilderna du lagt upp men vad jag läser vad du skriver så är det nog en sådan identiskt tröja jag har hemma. Märke Supreme Vaileint clothing. STRLK M men rött stor för M endå så funkar nog som L med.

Tröjan är ju inte i billigaste klassen egentligen från början men trots nyskick så kan jag själv tyvärr ej använda den då jag är 1.95 så lite väl kort därför kan jag tänka mig ett shocksänkt pris.

Hör görna av dig så kan du få mer bilder och pris osv.

Med vänliga hälsningar Dennis
0736548098

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x