Test : NuForce S3-BT

Så.

Nu har jag haft högtalarna på test ett tag.

Vi kör unboxing bilderna igen bara för att.

 Och det speciella med just dessa var att dom är lädertäckta =)

 En MYCKET snygg och upplyftande detalj.

 Min första tanke var “En fjärrkontroll? Var inte det lite onödigt.. Eftersom jag kommer styra med min telefon.. Och garanterat bara göra av mej fjärren”

Men detta är alltså en fast panel.. Som kom till mer användning än jag trodde.

 Och detta är då alltså ett par aktiva högtalare.
Så du behöver ingen förstärkare eller så.

Du kan plugga in.. Ja allt här.. men the big deal är att du kan spela upp musik/ljud via Bluetooth med dom.

 Så.. Först tabben jag gjorde.. Var att under tiden jag packade upp så lyssnade jag på mina skrivbordshögtalare.. För att ha som referens såklart.

Och sen ställde jag dessa nya högtalare på bordet.  Och började lyssna.

 Och då tyckte jag att dom saknade bas och “utrymme” helt!

Men… Jag insåg rätt så snabbt.. Att det var en rätt så taskig jämförelse att göra.

 Så.

Jag avslutade lyssnandet för att ge dom en ny chans en annan dag.

Några dagar senare när jag skulle ta mej ett bad så insåg jag.. Hey.. Dags att testa dom nya högtalarna.
Satte på ett avsnitt av Ancient Aliens och la mej.

Oj.. Där var det högt.. Och mycket bas.. Så att jag bokstavligen kände det i badet..

Några dagar senare ställdes dom i köket.

Där var stod dom riktigt bra.. Att diska med musik.. Eller kolla på en serie.. Är en helt annan sport!

Ytterligare några dagar senare så satte jag mej för att äta frukost och kolla på nån serie på iPad.
Hade min Cube inkopplad som vanligt och plötsligt så OJ!

Vart kom DET ljudet ifrån!

Då hade jag glömt att jag fortfarande hade högtalarna i köket och att min Bluetooth fortfarande var på.

DET var riktigt nice.. Att bara sätta på min iPad och så är där ljud som fyller hela köket!

Och där insåg jag hur bred ljudbild dom har..Den ena högtalaren stod på diskbänken och den andra på fönsterbrädan.. Säg 5 meter därifrån.. Och jag kände att jag egentligen hade velat testa dom ännu bredare!

Så en väldigt bra bred ljudbild.. Jag kände inte alls att högtalarna stod i varsitt hörn av köket.. Eller att ljudet kom från nånstans där det inte skulle.

Utan jag satt och kollade på min iPad och det lät som folket stod i mitt kök och pratade.

Ytterligare några dagar senare så kom det stora testet.

Jag skulle hem till mina föräldrar på Nyårsafton.
 Mina föräldrar har fått en sån där stor pelare till iPoddocka som dom är jättenöjda med.

Men jag ville visa att jag mycket smidigare och SNYGGARE kunde bräcka den ;=)

Och det var ju inga problem alls.
Och folk var både imponerade över ljudet och det faktum att jag satt i köket med min iPad och styrde musiken i vardagsrummet.

Där märkte jag också att folket i vardagsrummet tyckte att det var smidigt med en kontroll på högtalarna när dom ville spela lite högre än vad jag ville 😉

Enda nackdelen var att folk tog för givet att dom var svindyra.
Visst.. Det är väl bra.. Men när folk frågade om dom osv osv och hur det funkade med ipaden så sa jag givetvis att jag säljer såna högtalare. Men då var det alltid samma respons (från 6 olika personer) “Jojo.. Men dom pengarna har inte jag”

Ju fullare folket blev destu fler frågor blev det och destu fler var det som vågade erkänna att dom var imponerade.

Visst där var kanske ett par saker jag skulle önska.

När högtalarna stod i vardagsrummet, Massa folk där.. Massa folk i hallen, Massa folk i köket.
Då kunde där bli lite lite störningar i BT signalen.

Och när alla pratade, sjöng o hade sej.. Så skulle jag kanske vilka önska att volymen gick till 11 😉

Men bara det att dessa små högtalare skulle kunna driva en lägenhetsfest i 12 timmar non stop.. Det var verkligen imponerande.

Sen fick dom vila ett par dagar.
Och nu när jag skulle lämna tillbaka dom så ville jag bara lyssna på dom lite till innan jag skulle skriva inlägget.

Så jag ställde dom i sovrummet för att ligga i sängen och lyssna på lite radio.

Mycket lagom ljud.. Perfekt för sovrumsmusik 😉

Så när jag låg där och försökte koppla av med tusen tankar i skallen samtidigt, Så tänkte jag..

Hey… Varför inte koppla in dom till min TV?

 Enkelt gjort

Och till det var dom PERFEKT!

Har du TV i sovrummet.. Du har ingen plats för en hel anläggning.
Då är dessa PERFEKT!

Och jag märkte direkt att ljudet är starkare/högre med “riktig” ingång än via BT.

 Så ett par såna brevid TVn i sovrummet vore perfekt!

Se på serier o filmer med bättre ljud.. Och när du än vill så kan du bara köra på musik via din mobil eller annat.

Vill du ha ett par bra högtalare till din PC som inte tar plats eller kräver förstärkare..

Here you go.

Skrota köksradion.. Se till så du kan lyssna ordentligt på musik i köket med.

Oavsett  vart du vill lyssna så passar dom in.
Och det största fördelen jämfört med mina jag har till datorn idag är att dom väger 1/5!!

Mina skulle jag INTE vilja bära med mej till nån fest eller flytta runt

Dessa slängde jag i min “handväska” (folk verkar tro att min Keepall är en handväska bara för att det är LV) med en massa annat jag skulle ha med mej över dagen.  Inga problem alls att bära runt på-

Jag har ingen exakt pris på dom.
Men skulle någon vara intresserad så fråga.. Annars så kommer Gizmo garanterat kommentera med ett pris snart.

Dustin tar 3000kr för dom. Men givetvis lägger jag mej under det. 

Såhär står det i faktabladet.

Nuforce S3-BT är en aktiv högtalare som erbjuder högklassig (apt-X
och AAC) bluetooth trådlös anslutning. Den är designad att passa
som dekor i en modern livstil, samtidigt som den erbjuder audiofil
ljudkvalitet, som många musikälskare länge har efterfrågat inom
trådlös överföring.

Bluetooth(BT)-utrustade produkter återfinns överallt, men de flesta av
dem har en stor svaget, nämligen en medioker ljudkvalitet. Även om
andra BT högtalare fungerar hyggligt för grundläggande applikation-
er så är det inte riktigt kapabla att leverera högklassigt ljud – i alla fall
inte enligt Nuforce standard.

Orsaken till detta är att de har en föråldrad och undermålig ”SBC”
codec. Nuforce S3-BT däremot är baserad på den senaste ”apt-X” co-
dec, som är utvecklad att ge ett kristallklart ljud, som Nuforce kunder
är vana vid och som de numera förväntar sig.

Förutom BT trådlös anslutning, kan man även på baksidan ansluta en
andra källa via RCA ingången. En perfekt partner till S3-BT är Nuforce
AirDAC.

Jag klistrar in lite annat att läsa med.

Executive Overview

If wires were people, they’d be a discriminated and marginalized group. We all seem to hate wires these days and are doing everything we can to get rid of them. But wires work. They rarely have issues when microwaves are used. They don’t care if your gear is magnetically shielded. Not only that, you don’t have to worry much about bandwidth with wires. They perform as promised… unless they’re non-active HDMI at longer lengths… but that’s another story.
But if you want to get rid of wires, you have a lot of options. One of the older solutions is Bluetooth. But Bluetooth has been plagued with connection and quality issues. NuForce thinks they’ve got that problem licked with their new S3-BT speaker system.
First, they utilize the latest AAC and apt-X Bluetooth compression codecs – compatible with both Apple and Android mobile devices. These codecs transmit in CD-quality wireless audio. By eschewing the older SBC codec, NuForce promises CD quality wireless transmission to their speaker system.

s3-bt_back

s3-bt_topBut that isn’t all. If you don’t trust the wireless solution, the S3-BT has a pair of analogue RCA inputs (Left and Right, no digital connection). There is a USB port available but it is only for charging your mobile or portable device – it doesn’t accept any data. The speakers are rear ported and feature a Class D amplifier. The pair are connected to each other by a traditional speaker cable via five-way binding posts on each end.
The NuForce S3-BT speakers come in either White or Black Leatherette and feature a 1″ soft dome tweeter and 3.5″ composite paper cone woofers. According to NuForce, the woofer features a “proprietary anti-resonance cone and powerful magnet assembly” and the soft dome tweeter is custom-designed. The S3-BTs are 7″ tall, 7.5″ deep, and 4.5″ wide. They weigh in at 5.5 pounds (no word if this is the one with the amp in it or not). NuForce promises response down to 50Hz but we don’t know at what output level that is. The top of the right speaker has controls. The S3-BT speakers don’t seem to be controllable from a remote or via an app.
The NuForce S3-BT make sense in a number of applications. At $299, they certainly aren’t too expensive for the performance they promise. In an office, it saves the hassle of connecting your player to a dock. They would also be perfect in an entertaining space for easy access to background music without having to run wires. While they aren’t the most fully featured of speaker offerings, their small size and relatively small price tag should ensure NuForce some success.

Conclusion

If you absolutely must have wireless speakers, the NuForce S3-BT speaker system features the latest in Bluetooth streaming. With an additional analogue input for use with non-Bluetooth devices, they are also pretty flexible. We wish there were some sort of subwoofer output as we doubt they really reach down to 50Hz with any authority. More than anything, we’d like to get our hands on these literally just to feel them. Speakers wrapped in leatherette? At $299 a pair, they certainly are priced right.
For more information, please visit www.nuforce.com.

NuForce's Bluetooth 4.0 Speakers Could Be the Best Wireless Speakers Yet

NuForce’s Bluetooth 4.0 Speakers Could Be the Best Wireless Speakers Yet


NuForce makes fantastic audio products; ones typically targeted at the mid-range audiophile. Their latest offering, a pair of Bluetooth speakers, uses the latest and greatest compression technologies, which they say will deliver top notch wireless sound .Can these new bookshelf speakers appeal to discerning ears?
So far, Bluetooth audio has failed to convince folks who care about audio quality. They don’t trust the technology. The thinking is that there’s an inherent compromise involved when you bundle up audio and beam it through the air to a Bluetooth radio. And to a certain extent this thinking has been right—until recently, the codecs used with Bluetooth streaming were crap.
The NuForce S3-BT speakers join the growing batch of higher-grade speakers that support the apt-x and AAC codecs that, in theory, should provide CD-quality audio. Plus, the powered 2-way speakers each have a 1-inch tweeter and a 3.5-inch bass driver, which should be capable of great things if NuForce’s previous speakers are any indication. The system is also upgradable to support NuForce’s proprietary Air DAC wireless system for even cleaner, higher-quality audio.
At $300 for the pair, we can’t wait to hear how the NuForce S3-BT speakers measure up to the Audyssy’s wireless Bluetooth speakers as well as the spectacular Libratone Zipp. [NuForce]

(Visited 84 times, 1 visits today)

7 svar på ”Test : NuForce S3-BT”

  1. Har tänkt att jag måste ha något i köket när jag flyttar till huset, där jag kan styra musiken från mobilen..Detta kan kanske vara något.

  2. Som vanligt grymt jobbat Pierre!.. Alltid lika kul att se dig testa nya produkter som ännu inte har hittat hem till gemene man. Jag hade tillfälle att använda dem en kortare stund och jag testade med både ipad, iphone, Samsung Galaxy, och HTC.
    grymt smidigt!.. Förstår inte att folk tycker det är dyrt. Det är cutting edge BT technologi, med inbyggd förstärkare och underbar fit & finish.
    Ser fram emot att läsa om nästkommande projekt..

    hälsningar
    Gizmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.