Carbon Revolution CR9 – First One-piece Carbon Fiber Rim

Här är ett gäng ifrån Australien som påstår att dom har gjort världens första fälg gjord ur ett stycke kolfiber.

Men jag undrar om dom verkligen är först?
 

Vet med mej att jag sett andra.. Men dom har väl kanske inte räknas på samma sätt för att det varit custom made grejer eller nått?

Dessa sa då vara 40-50% lättare än en vanlig alu-fälg.
Så.. Precis som med Dymag då som jag var så inne på för några år sen.
 

(Dom har magnesiumcenter, Men bara dumma storlekar om man tänker använda R-Däck.. Och verkar inte så värst tåliga..Värst var att dom ville jag skulle köra till dom i tyskland för att först mäta o ha mej.. Sen hem igen.. Och sen köra dit igen för att DOM tvunget skulle montera fälgarna på bilen.. Dom vägrade skicka..Och när jag frågade hur jag skulle göra varje gång jag byter däck så fick jag aldrig nått svar. Så då vände jag mej till Koeniggsegg för att fråga om jag kunde hoppa på ett gruppköp där.. Fick inte ens ett svar.. Så då fick det bli ännu en uppsättning Volk istället)

Så är dom inte SÅ mycket lättare än fälgar av smidd aluminium eller magnesium?

Storlekarna du kan välja mellan är 19×8.5 och 19×12
Så bara 19 tummare för hela slanten.. Men ändå INGA siffror om vikter.

Aja.. Coolt är det.. Garanterat dyrt också..
Mer sånt.

Här är fälgen

(Visited 262 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Så jävla sjukt med tillverkare o dylikt som inte svarar när man mailar.Tror dom verkligen man bara för skojs skull?jonte

SIR_Pierre

Jag stöter på sånt dagligen.. Jag får nog svar på vart 4e eller 5e mail skulle jag tro. Om ens det.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x