Texas Longhorn @ Malmö

Nån gång i sommras när jag hade besök här nere i Malmö så insåg jag att det inte funkade i längden att köra Malmö-Halmstad-Malmö varje gång man ville äta riktigt gott.

Så jag började fråga runt efter något ställe här i min egna hemstad som serverade bra kött och rätt serverat.
För det kan ju inte bara vara Wild West Steakhouse som har ordentligt kött i Sverige?

Jag har frågat.. Testat.. Men inte funnit något ställe (knappt något ens värt att testa) eller fått något vettigt svar.

Istället så har det låtit något i stil med
– “Vet du något bra ställe i stan som serverar bra kött?”
* “Vet inte DU vart det finns bra kött?”
– “Ne.. Annars hade jag kanske inte frågat”

Så.. Testat.. Frågat..
Och inget verkade vettigt alls.. Skåningar verkar inte vilja betala det där lilla lilla extra för att äta gott.. Här är det billigt och .. Ja billigt.. Som funkar.
Givetvis så blir kvalite´n på maten och servicen därefter.

Men så fick jag höra rykten för några månader sen om att det skulle öppnas en “Texas Longhorn Steakhouse” resturang här i Malmö…
Äntligen ett ljus i tunneln! Jag känner inte till stället mer än att det är en kedja, Vilket borde vara bra.. Och ja.. bara namnet fick det ju att vattnas i munnen på mej.

Månaderna och veckorna gick, Och plötsligt en dag när jag gick på bio (nu i veckan) så kände jag denna typiska grillat kött lukt mitt i stan.. Mitt i vintern!

Was is diz??

Visst fan var det så att dom hade öppnat redan!
Och eftersom jag väntade besök till helgen som krävde sedan två månader tillbaka att jag skulle boka bord någonstans så han fick mat den enda dag han var här nere(han var väl rädd att svälta i Skåneland) så tyckte jag att detta passade perfekt för en social kväll.

Jag och äta mat är inte så socialt annars förstår ni.

Men Texas Longhorn tar inte bokningar på sällskap under 10 pers.. Och nytt ställe.. Fredag kväll.. Så McDonalds nödlösningen låg i bakfickan hela tiden.

Jag laddar upp sällskapet här hemma genom att visa menyerna på deras hemsida.

Det lät ju riktigt lovande.

Minsta köttbiten man kunde beställa in hette “Ladies” och den största hette “Bigass”.. Typiskt amerikanskt och matcho alltså.

Vi kommer till stället runt 8 tiden tror jag, Fullpackat är det.. Knappt så vi kom in genom dörren..
Jaha tänkte jag.. McDonalds någon?

Men jag trängde mej fram till baren och störde en väldigt stressad tjej för att kolla läget.
Lite charmande från min sida så kunde hon skriva upp mej på ett bord om ca 40min.
Det är helt klart acceptabelt.

08an som var på besök tyckte inte detta dög riktigt (Micke_J) så under dessa 40min väntetid så satte vi oss på stället brevid för att ta en Pizza som aptitretare.
Där fick jag även chansen att ge ett klockrent exempel på hur servicen i Malmö är rent allmänt.

35min senare och vi sitter vid vårt bord inne på Texas Longhorn, Minst lika hungriga och sugna som vi var en halvtimme och en Pizza tidigare.

Så, Vi beställer in maten direkt, Vi vet vad vi ska ha (Jag visste och jag sket i om resten ville ha snobbig förrätt eller inte)

“En Bigass till mej och inget trams på tallriken, Jag vill BARA ha kött!”
Innan jag går vidare så måste jag säga att servitriserna var mycket trevliga, Trots att dom tydligt hade mycket mer att göra än dom hade räknat med så smilade dom och pratade vänligt trots att dom var stressade som en V-Tec motor.

Maten kom in lagom snabbt på tunga gjutjärnstallrikar.
Manligt..

Tallrikarna var lutade neråt så att blodet eller vad nu som skulle rinna neråt och samlar i botten av tallriken.

Problemet var bara att tallrikarna var allt för små.. En i sällskapet beställde in en 200grams “Ladies” bit.. Och t.o.m hon tyckte att tallriken var för liten för hennes bit.

Så dom fettbitarna (HATAR FETT!!) som jag skar bort från min halvkilos Bigass fick jag lägga på en liten salladstallrik.


* Tallrikarna var för små

Kniven man hade för att skära köttet med var en riktigt ordentlig en.. Vi snackar morakniv * 3.5 typ.
Problemet var bara att det gnisslade som faaaan mot gjutjärnstallrikarna!

* Kniv mot tallrik lät på tok för mycket.

Och skära fick jag göra.. För att trots jag hade beställt min entrecote medium+ som den ska vara så fick jag den mer eller mindre rå..

Svart utanpå med allt för stark kolsmak (Som sitter i än idag) och under denna kolyta så var den inte rosa.. Inte röd.. Utan lila.. Och degig.. Det gick knappt att skära igenom köttet och det gick absolut inte att tugga.

Så jag skickade in köttbiten igen, Servitrisen var än en gång jättetrevligt och förstående.

Jag får tillbaka köttbiten.. Denna gången WELL done…
Men men.. Nu är jag fan hungrig och det ska ätas.

Jag har lärt mej att det är bara fel att beställa in köttbitar på mer än 400-500 gram.. För då är det bara svårare att få det rätt tillagat och du får bara mer fett att skära bort.
Bäst är nog att beställa in 2st 300grammarare egentligen.
Men som sagt vi var här för första gången så givetvis var det lite av ett test också.

* Köttet blev fel och smakade inte gott. Bara kol och .. Ja nått.. Inte saftigt.. Inte gott.

Vi satt 6 personer vid bordet.. Jag klarade inte av att sitta i soffan för det var för trångt mellan soffa och bord.. Så jag fick tyvärr sitta med ryggen mot dörren och hela tiden snegla över axeln. (I got issues)

* Bordet/n var alldeles för litet.. Trots våra små tallrikar så hade vi knappt någonstans att ställa vår glas eller salt och pepparn.

Vi äter ändå.. Hungriga som sagt.. Efteråt så var varken jag eller 200gramstjejen mätta..
Men… Beställa in mer var jag inte så sugen på.. Micke känner mej väl så han sa “sitt nu och smält maten i 10min så ser du snart att du inte är så hungrig som du tror” (Men det var jag ändå”!)

Och då sker nog det “värsta” på kvällen..

Plötsligt så började det osa inne på resturangen… Mycket.. Väldigt mycket..
Så vi sitter och skämtar om att dom inte kan ha brandvarnare på stället osv osv.. Tjejerna gnäller på att deras hår kommer lukta mat sen och jag skämtar om att det är en förbättring oavsett.

Men oset blir rök.. Röken blir tjockare.. Nu sticks det i ögon och hals och vi kan knappt se utgången..
Alla på stället fortsätter som vanligt och låtsas som ingenting..

* Detta gjorde så att vi alla blev riktigt illamående och är än idag röda i ögonen.

Vi betalar, Det var väl så lagom dyrt som vi hade räknat med.
Vi åker hem till mej och ser film..

* 2 ur sällskapet blev dåliga i magen samma kväll och jag blev det dagen efter…
Dom andra 3 har jag inte frågat.

Så.. Detta var alltså inte bara ett test.. Utan detta kunde eventuellt vara mitt nya stammishak.. Jag kunde äntligen få äta ordentligt kött oftare än en gång i månaden då man orkar köra till Halmstad..

Men icke… Och ska jag tycka som vi alla tyckte efter gårkvällen.. Så var stället nog inte ens värt ett besök/försök till..

Men som sagt.. Personalen gjorde bra ifrån sej.. Vilket är ovanligt (Ni skulle bara höra hur det var kvällen innan på T-Bone).
Men maten.. Stället… Nej.

(Visited 26 times, 1 visits today)

14 svar på ”Texas Longhorn @ Malmö”

 1. Skriver under på allt här, vet inte om du räknade in mig om dålig mage men så var tyvärr fallet.

  /MJ

 2. Jag trodde att jag var ensam om att bli dålig i magen av detta ställe! Vi blev riktigt dåliga dagen efter. Jag skriver dessutom under på allt i ditt inlägg… Och what's up med mängden fett på köttet? Jag vill inte betala 300+ kr för en massa fett som vi fick på våra köttbitar.

  Ska det vara så j***a svårt det här med bra service? T-bone var lika uselt det.

 3. Ja, ju mer kött man beställer ju mer fett får man på tallriken, det är en självklarhet, kött som entrecote innehåller mycket fett, beställ då en ryggbiff istället som nästan bara är kött. Entrecote, ryggbiff och oxfile som de serverar mest av skall absolut Inte vara well done, köttet blir förstört och förlorar mycket smak då. På Texas longhorn så grillar de köttet, det kan nog förklara kol smaken. Vet man inte vad man beställer, så skall man inte klaga, det är en väldigt simpel regel. Jag kan hålla med om att det är rökigt inne i lokalen, det upplevde jag med, vilket är ett minus, men jag tycker att allt annat är helt perfekt där och du kanske borde gå dit igen och fråga vad du kommer få på tallriken nästa gång innan du börjar klaga.

 4. BTW! På Texas longhorns meny står det klart och tydligt, "We are not responsible för steaks ordered well done"

 5. Nån som jobbar där känns det som 😉 och vart fick du från att jag beställde well done?

  Och jag äter kött varje dag, enbart kött. Och har gång på gång fått perfekt kött beställt i samma mängd och på samma sätt på andra ställen.

 6. Får hålla med anonyma snubbarna, du säger du inte tycker om fett. Du klagar på att du fick in en bit med mycket fett, efter att beställt en big ass som är entrecote. Du verkar inte ha någon koll på vad du stoppar i dig.En tio minuter hos en bra slaktare hade kanske varit nyttigt. Jag har inget emot att folk klagar på olika saker. Men någon måtta får det ändå vara.

  Du kanske skall hålla dig till ris och sötsur sås.

  Trollers gotta troll.

 7. Typiskt svenskar.
  Vet inte bättre. Tar vad dom får. Betalar för skit. Vågar inte klaga.
  Besök Wild West steakhouse i halmstad så får ni smaka på riktigt kvalitetskött.

  Försvara inte skit när ni inte vet bättre eller har varit med om annat än skit.

 8. Är inte svensk, vet mycket bättre (till skillnad från dig verkar det som), betalar inte för skit, och vågar klaga.

  Klagomål på att köttet har fett när man beställt en entrecote är inte ett legitimt klagomål. Jag påpekade inte på något av dina andra klagomål. Men när man klagar på något som inte är "fel" är något som bara människor som inte har koll gör.

  Fettet i entrecoten är som du inte verkar förstå själva tjusningen med köttet. Det ger smak, och gör köttet saftigt.

  Beställ rätt bit kött nästa gång så kanske du slipper klaga.

  Kan tänka mig att du beställer oxfile på wild west och entrecote på longhorn och har sen mage att klaga på att den har fettbitar.

  Jag är varken en stammis på longhorn eller wild west i halmstad.

 9. Känns som att dom hade lite för mycket att göra den där kvällen 😛 Dåligt att dom gjorde skosula av den när du bara skickade in den för att få den åtminstone lite tillagad inuti.. Aldrig varit på ett "steak house". Hoppas jag hittar rätt ställe när jag väl testar ett 🙂

 10. Nej, jag jobbar inte där 😉 jag gillar bara kött och när jag va där så var köttet perfekt. Jag missuppfattade dig när du skrev "denna gången well done" , förstod nu att du bara ville ha det lite mer grillat. Det e synd om något sånt här händer som du skrev, men men skit kan hända och personer är olika;-)

 11. Att läsa detta inlägg igen ger mig faktiskt jobbiga ångest-känslor. Att det är subjektivt vilken standard som gäller över hur mycket fett det "får" vara på en köttbit är en sak. Vidhåller att Texas är ett "mellanklass" ställe, och då kan man väl inte klaga så mycket över det.

  Men att:

  1. Lokalen var rökigare än en container i en brandutbildning och jag var helt fucked i ett dygn efter.
  2. Blev dålig i magen fast jag är en "järnman" som oftast skrattar åt andra som brukar ha problem med det…

  DET! Det är att tyvärr stället just nu som bäst kan få 2+ i betyg…

  /MJ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.