Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel S

Månen har lite gravitation som gör att du kan trilla om du snubblar på något. Samma fysiska kraft som gör att du väger bara ca 17% av din vikt på jorden. Men samma kraft gör att du kan hoppa och kasta saker jätte långt och som gör att de kan "putta" upp sig själva med fingrarna.

De finns nu vanliga teleskop som säljs till vanliga människor som har sett sakerna som lämnades kvar på månen som bilen och de 2 eller 3 månlandarna.

Anonymous

fel. man kan inte se saker som lämnades kvar på månen från jorden… (finnes lite matte bakom mitt svar men eftersom du tror kunna titta på grejerna på månen så är det ingen ide att göra beräkningarna. du får söka efterdom ifall du blir mer nyfiken) det skulle behövas ett teleskop med en spegel på nära 100meter diameter. och så stora speglar har inte byggts eftersom spegeln blir så tung att den bryts under sin egna tyngd. men daniel.. ifall du har ett tips vad dom kan köpa en för en billig peng så ring NASA direkt tror dom kommer belöna dig 😉

det du kan göra däremot är att lysa en laser på månen o sedan se när den studsar tillbaka. dom lämnade en spegel på månen 🙂

Daniel S

I stand corrected! Såg nu att det var en satellit som tog bilderna och att det är en laser man kan skjuta med på spegeln!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x