Dagens Fråga

Kan nån ge mej en enkel och gärna vettig förklaring till varför Sveriges stat ger 103miljoner till Facebook?

Jag är inte det minsta påläst, men förstår inte alls någon motivering utav det lilla jag läst.

(Visited 11 times, 1 visits today)
KategorierOkategoriseradeTaggar

0 svar på ”Dagens Fråga”

  1. Är väl ganska enkelt räknat som en investering, att de pengarna som investeras kommer tillbaka till staten iform av jobb som generar skatter osv, Facebook kommer ju av att komma till Sverige hehöva massa tjänster här samt köpa massa material och även fortlöpande tjänster som tex massor av El och Vatten, som vi alla vet är vattenfall statlight ägt och gör nog pengarna ganska snabbt bara där, sedan ska det ge minst 100 jobbtillfällen eller vad dom sa, och det generar ju skatteintäkter samt främjar det Sveriges struktur och detta är ju EU bidrag inte svenska statens ?

  2. Men är det lovat att det ska skapa 100 jobb i Sverige? Och nu ska jag inte vara så.. Men är 100 jobb värt 103 miljoner? Visst in the long run.. Men i dessa tider så kanske man kan tycka att det finns viktigare hål att stoppa 100 mille i.

  3. Nej, men tänkt själv en serverhall stor som 10 fotbollsplaner, hur mycket el drar den ? och hur mycket pengar kommer inte staten tjäna på det bara, såklart man ser det på lång sikt det gör man alltid.

    Man främjar den regionen norröver som annars inte får lika mycket business pga sitt läge, det är bra att ha en fördelad näring.

    Sedan är väl som sagt detta ett bidrag av EU pengar inte ur Sveriges ficka.

    Det är även bra reklam för Sverige, bättre att lägga 100 millar på detta än annat skit som det läggs på som halvdana konsthallar och bostadsbidrag till fattiga politiker…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.