Beach House Jersey Sheets

Efter många MÅNGA år så har jag ÄNTLIGEN fått tag på ”T-Shirts sänglakan”.

För en massa år sedan så såg jag av nån konstig anledning på Oprah.. Och där minst sagt hyllade hon dessa lakan som skulle vara utav finaste bomull och slöna som en T-Shirt..

Jag kom inte ihåg namnet.. Men jag har frågat runt.. Och frågat.. Och köpt.. Och testat.. Alla sorters bomull, Egyptisk.. osv osv..

Men nu äntligen så har jag fått tag på the real deal.. Eller iallafall det som Oprah snackade om.Beach House Jersey Sheets

Oprah Winfrey kallade jerseysängkläder för ”årets upptäckt” och sa i sin show ”Since I found T-shirt sheets, sleeping has not been the same for me… nothing has made me feel better than these sheets.”

Lakanen görs precis som T-shirts av 100% långfibrig bomull och stickas således istället för vävs. Du får en oslagbar mjukhet i detta tyg, det är också skrynkelfritt och stickningen gör att tyget andas bättre än vävda tyger.

Bomullen som används är kammad och tyget öko-tex certifierat. Utöver detta är jerseyn enzymatiskt behandlad för att undvika att den noppar sig.

Så nu hoppas jag att jag kommer sova LITE bättre iallafall.

Nu är det bara jakten på den perfekta kudden som fortsätter.

Äh jag kopierar in lite mer som skrivs om dom.

På andra sidan Atlanten har de länge haft något vi ännu inte upptäckt i Sverige – sängkläder av jersey. Konceptet vann stor mark på 90-talet, då en kvinna vid namn Rachel Ashwell började sälja jerseylakan i sin Kalifornienbaserade butik. Inspirationen kom från känslan man får när man sover i en väl tilltagen T-shirt. Rachel Ashwell frågade sig, att om nu folk tycker att T-shirt tyg är bland det skönaste som finns, varför inte ha det i hela sängen? När sedan Oprah Winfrey kallade jerseysängkläder för ”årets upptäckt” ökade efterfrågan lavinartat. Oprah sa i sin show ”Since I found T-shirt sheets, sleeping has not been the same for me… nothing has made me feel better than these sheets.” Programledaren berättade att hon genom åren provat så exklusiva produkter som lakan tillverkade av små gamla damer på Irland och i Franska små byar, men inga sängkläder kan jämföras med jersey.
Lakanen görs precis som T-shirts av 100% bomull och stickas således istället för vävs. Maskinerna som används är dock annorlunda än de som gör klädtyg, en bredd på 3 meter måste nås för att producera lakan utan sömmar. Det är också viktigare med hög kvalitet när tyget ska användas i en säng eftersom det utsätts för mer drag och slitningar än i kläder. Fördelarna jämfört med lakan av vävda tyger är många. Nummer ett är den oslagbara mjukhet som ett jerseylakan ger. Inte ens percalevarianter kan mäta sig med dess mjuka yta. Utöver det kommer fördelar som skrynkelfriheten och stickningen som gör att tyget andas bättre än vävda tyger. Jersey draperar sig också på ett helt annat sätt än väv, det ligger inte stumt utan följer mjukt med.
Beach House Jersey Sheets lanserar höst/vinter 2009/10 högkvalitativa jerseysängkläder i Sverige. Stilen bygger på livet vid Stilla Havskusten längs Kaliforniens västra sida. Tygerna är enfärgade och i dova, dimmiga toner. Färgerna och modellerna ska spegla känslan man får när lakanen används, avslappning och enkelhet. Materialet i Beach House Jersey Sheets är testat för styrka, vridning, hållbarhet och färgäkthet. Bomullen som används är kammad och tyget öko-tex certifierat. Utöver detta är jerseyn enzymatiskt behandlad för att undvika att den noppar sig.
Beach House Jersey Sheets är gjorda för det naturliga slitaget av livet i salt luft och blåsande korn från sanddyner i rörelse. Man kan förlita sig på kvaliteten oavsett om man bäddar högt upp i ett vindsrum eller utomhus i ett tält i skogen. Sängkläderna är tänkta att vara lika nödvändiga för människor som strändernas vidd, havets storhet och en snäcksamlings mikrokosmos. Vi vill påminna om att inte glömma bort verandor och rottingmöbler, brasor och picknickstunder i sanden, även om livet och arbete ofta drar åt ett annat håll.

Dessa sängkläder säljs lite överallt numera.

Jag uppdaterar kanske efter jag har prövat dom.