No Names.

Jag har aldrig köpt något på Ebay, Knappt kollat runt där i heller.

Nån gång när jag har googlat bildelar så har ebay-resultat dykt upp, Men med så sjuka priser så jag har inte vågat chansa.
Jag brukar säga att verkar det för bra för att vara sant så är det oftast just så.

Men nu har jag stött på nått annat..

Klockor.. Som ser ut som Panerai.. Men utan namn..

Hur känns det?

Visst.. Det är väl crap urverk osv osv osv.. Men jag tänker mer på själva tänkandet.

Det finns ju ett märke som heter Marina Militare, Som egentligen var dom som tog fram 1950 modellen för en massa år sedan.. Åt Panerai, Men under några år (eller hur det nu var, orkar inte kolla upp det nu) så hade dom fortfarande licensen över designen, Så dom sålde 1950 klockor (designen) för mycket vettiga pengar.

Jag har för mej att du fick ge 5-10.000 för en sådan.

Och om jag förstår rätt nu så gör dom fortfarande dessa 1950 klockorna.. Men utan namn (Finns säkert en massa andra som också gör det)

Vilket som… Nu har jag då hittat flera olika versioner på den där 1950 modellen på Ebay, Bland annat en PVD/svart som såg skitcool ut.

(Alltså dessa utan namn var SKITBILLIGA!, Och säkert därför också skit)

Och då var min tanke… Att köpa en sån.. För test.. Jämföra.. Och ev ha som slitosläng när man t.e.x meckar osv, Utan att oroa sej.

 Men nattens fråga är… Hur fel är det med såna ”noname” produkter, Överhuvudtaget alltså, inte bara klockor nu.

Nu var detta kanske ett dåligt exempel eftersom detta är en design som varit delat på två företag tidigare och sen blivit uppköpt utav det ena.

Visst.. Vad är poängen att rulla runt i en Pontiac Fiero som ser ”exakt” ut som en Ferrari men som går och låter som en Fiat?

Men den duger att spränga i en cool filmscen… Och så kan ju en sån här klocka duga att bära när man meckar (eftersom jag är onödigt mån om mina G-Shock)

Eller?? Är det bara fattigdomen som talar??

Jag tror att jag har börjat hänga med fel umgänge faktiskt…

EDIT!

Ne jag insåg jävligt snabbt att det känns bara jävligt fejk och wannabe.

Som dom som köper en BMW 5-serie i totalt snikutförande. Minsta motorn, Noll utrustning, Tygklädsel osv osv.. Och sen sätter på ett par falska M5 fälgar och spelar som om du kör en M5a.

Så många gånger man har skrattat åt dom idioterna som har M märke, M fälgar osv osv.. Och ett ändrör på avgassystemet LOL!!

Ne det där är verkligen inget för mej.. Då kör jag hellre en fullutrustad Skoda istället för samma pengar.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel

Jag tycker inte det är samma sak… detta märket var ju samma sak som Panerai innan det blev uppköpt och frågan är ju vad är det för urverk i dessa klockor?

Lite mer info tror jag inte är en dum ide…

Anonymous

Varför ska man bry sig så himla mycket om vad det är för märke på alla grejer man äger? Alla bryr sig faktiskt inte om sånt.

Jag tycker också det är najs med tex en panerai klocka, skulle någon ha en på sig trots att det är en fake spelar ju de faktiskt ingen roll, så länge man inte går runt och säger att det faktiskt är en.

De e nåt fel på världen

// Andre

SIR_Pierre

Ne det handlar inte om märket i sej, Utan för vad det står för.. En panerai står för en sak.. En ferrari för en annan.. osv osv. Men visst, Ser man det strikt som att man ska ha en klocka för att visa tiden, Men att man vill att den ska se ut på ett visst sätt oavsett urverk, Eller om man vill ha en bil som tar dej från A till B, Och ser ut på ett visst sätt oavsett motor..

Men precis i dina banor så tänker jag att det är MYCKET mer ok med en "replika" utan namn, Än en "replika" som det står Panerai på.

Stor skillnad mellan dom två.

Daniel

Precis så jag tänker. En tröja utan namn men i bomull är precis lika bra som en tröja i bomull som har ett märke på bröstet. Då tygerna kommer från samma tillverkare ofta i asien.

Har en kompis som jobbar som klädinköpare och de saker han berättar om märkeskläder kontra "No Name" kläder hade fått er att häpna!!!!

SIR_Pierre

Jo men absolut, Säg att du får en kostym uppsydd efter det, Du väljer själv material osv osv.. Klart som fan den sitter bättre än en Armani kostym gjord för vilken 52a som helst.

Så som sagt.. det beror lite på vilken produkt vi snackar om

Micke_J

Seriöst, jag tror det handlar mycket om livs-åskådning också. Jag är av den naturen att jag fan inte kan få ur mig en vit lögn eller att man saltade på lite extra utan att det känns fel, utan måste rätta mig själv.

Samtidigt har man i dagens ytliga samhälle mer eller mindre coachat folk till att man SKA överdriva och "sälja sig själv" och allt vad dessa klyschor heter. Därav att vi har ett par miljoner mytomaner bland oss, allra mer ju mer centralt i storstäder du kommer.

Vad jag vill ha sagt är att om man är "true to yourself" så kan jag dra en härledning till att man aldrig skulle dra på sig en klocka som man bestämt känner till har ett varumärke som folk slitit som djur över att bygga upp. Allt från (i detta fallet) Panerai själva till de ägare som knegat massa övertid så de kan köpa sin dröm.

Jag tycker man PISSAR på allt detta om man bär en replica, men samtidigt dömer jag inte folk som kanske har jättemycket distans till det- eller bara ren okunskap?

Minns fortfarande varje gång jag ser min sletna Tag Heuer Carrera Fangio Limited hur hårt jag slet innan jag med gott samvete kunde köpa den. Det är ett statement. Så egentligen skiter jag i när polaren köpt en Grand Carrera replica i Thailand för 500:-. Det är ändå för min skull. Men skulle någon börja bre på om att JAG ska få samma känsla av en äkta som en replica, och därmed bara vara dum över att lägga xxxx antal tusen mer på den- då är jag redo att dela ut en rak höger direkt!

Hoppas det "made sense". Bra inlägg Pierre.

Daniel

Fast om du kollar Panerais historia INNAN de blev ett modemärke så kan du inte resonera så!

För innan var Panerai en bruksklocka och INTE en mode klocka.

Numera kan jag faktiskt tycka att Panerai har sålt sin själ då de bara är intresserade av att KRÄNGA mängder av klockor. I mina ögon så är det samma sak som Casio G-shock som spottar ut samma klockor i tusen färger. Allt för att sälja en IMAGE!!!

Så frågan är vad är värst en kopia med falsk image eller en original klocka med lika falsk image?

För ingen kan väl tro att ALLA de som köper en Rolex eller Panerai eller annat lyxmärke klocka gör det för att de är pålästa på märkets historia? Eller tror ni kanske att ALLA som köper en dykklocka tar ner den på 20m djup?

Daniel

Vi kan ta ett bra exempel på 2st klockor som är väldigt lika och inte ens är kopior utan äkta…

Rolex Submariner Black Dial har rikt pris: 60.800 kr
Omega Seamaster Diver har ett rikt pris på: 27.000 kr

Båda är nästan lika i spec, så vad gör Rolex så mycket bättre så den skall ha dubbelt så dyrt pris än Omegan?

Pierre du får skriva ett inlägg där du talar om varför man skall välja den dyra Rolex över Omegan då båda är automatiska och nästan samma spec.

För jag antar att du rekomenderar Roelx före Omegan 😉

SIR_Pierre

Alltså.. Som sagt.. Det är väldigt stor skillnad beroende på produkten.

Men rena kopior oavsett var det är, är fel.

Volk inlägget har alla läst. Och det tänkandet gäller överallt.

Nån som lagt en massa pengar på att ta fram en riktigt bra och testad produkt. Blir ju blåst på konfekten när nån i thailand snor designen. Gör "samma" grej fast med sämre än värdelös design.

Likaså, Dom som nu jobbar som fan för att kunna unna sej en dyr klocka, Och så kommer nån med "samma" klocka för 1/100 del av priset.. Då förstör du det speciella både för tillverkare och kund.. Och där kommer vi in på kommunist-tänkandet tycker jag.

Alla ska kunna ha samma saker oavsett pris o bla bla bla.. Men sånt hindrar utvecklingen som fan! Och det vill vi inte, Ska jag spåra ur ännu mer så talade jag med en vän häromdagen ang läkare osv. Och inte fan e det många läkare som hade varit det idag och dom efter all den utbildningen hade fått samma lön som tjejen i kassan på ICA.

När det nu kommer till marina klockorna så är dom ju inte billiga i heller, Så det är ju inte skit.. Men just dom är ett fel exempel egentligen. Och det kommer ett inlägg om det sen.

Ja, Panerai idag är inte alls som innan, Dom precis som alla andra spottar ut modeller bara för att dom nu kan leva på sitt namn och status.

Det är inte längre exklusivt och speciellt.
Panerai har dock blivit mer prisvärda nu rent kvalitetsmässigt jämfört med tidigare. Det ska dom ha.

Men ALLT idag.. alla tillverkare inom precis allting gör det enbart för att komma åt våra pengar.. Sen om deras metod är att göra dom oförklarligt dyra och limiterade. Eller att spotta ut modeller i alla regnbågens färger är en annan sak.

JA det räcker med EN G-Shock.. Som är snygg, JÄVLIGT prisvärd och BRA. Men då räcker det också med ett par jeans.. en jacka som värmer dej.. osv osv.. Ett par skor.. ja ni fattar.

Vi människor oavsett vad n¨ån säger är ytliga och fåfänga.. ALLA!

Ne du har rätt där Danne.. Rolexen köper du för namnet och statusen.. utan tvekan.

Ett sånt typiskt ETA 7750 urverk som sitter i ALLA klockor kostar typ 400 dollar att tillverka när du redan har allt som behövs.

Så då ska det till med ett inhouse-verk för att en klocka över 20.000kr i listpris ska vara prisvärt.

Daniel

Jag håller med att jämför en äkta panerai klocka med en thailands panerai kopia är fel, då de inte har ens nära samma kvalitet och då är det endast statusen som man är ute efter.

Jag tycker att man skall köpa det som man själv vill ha men de som köper saker för statusen, det är bara löjligt tycker jag…

SIR_Pierre

Ja det har jag alltid sagt, Jag köper för min egen skull. Just därför gillade jag att ingen kände till Panerai innan. För ska man vara ärlig så ser det ut som en 5000kr klocka typ.

Köpa nått bara för att alla känner till det (Breitling) är jävligt fel tänkande

Daniel

Jag kommer fortfarande ihåg när jag såg min första Panerai i Italien och när jag fick veta vad det var för klocka. Jag vill fortfarande ha en Panerai men jag är grymt ledsen över att klockan nu har blivit en massproducerad modeklocka för allmänheten.

Hatar när en bra sak blir populär för ofta pajar det för "äktheten" tycker jag…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x