NuForce Icon.

Detta är en present från en vän som jag längtat efter länge, Vi kan se det som en julklapp detta med =)

Men det känns mer som när en knarklangare bjuder på första fixen gratis, Sen jävlar har man fått upp suget o då kostar det hehehe.

Innan jag förklarar vad en NuForce Icon är så känner jag att jag får förklara mej lite.

Som ni säkert vet så har jag precis köpt en riktig DeLuxe ljud-anläggning.
Men trots det.. Så lyssnar jag på min musik till 99.99% vid datorn.

Och inget fel i det, Jag tycker om mina ”PC-Högtalare” som fan, Trivs med dom.
Men visst, Man kan tycka att det är lite dumt när jag har en ”riktig” anläggning bara nån meter bakom mej.

Detta förklarade jag till min HiFi guru till vän, Både innan och efter mitt impulsköp av det nya ljudet.

Så när han insåg att jag inte hade bättrat mej även efter jag köpt den nya anläggningen så sa han ” Jag har en liten sak till dej som kommer göra under för dina pc-högtalare.”

Och ja.. Ni vet hur jag funkar.. Trots att jag varit supernöjd innan, Så från det ögonblick jag fått veta att jag KAN få det bättre, Så kan jag inte bärga mej och vill knappt spela musik förrän jag har denna nya uppgradering då.

Så NuForce Icon är alltså ett externt ljudkort kan man säga.
Egentligen är det så mycket mer än så, Det är egentligen en förstärkare som har ett ljudkort i sej.

Men eftersom mina Pc-högtalare redan är aktiva så kommer jag inte ha nån nytta av effekten den kan leverera utan för ljudkortsfunktionen.

För er som inte hajar så gör den alltså ljudet renare och bättre.

Under dessa väntans tider från att jag fick veta att denna NuForce Icon fanns så har jag givetvis läst på så mycket jag kunnat om ämnet. Som alltid.

Och det lindrade ju inte mitt ”behov” när jag kunde läsa överallt hur denna lilla pryl magiskt förvandlade det dåliga ljudet från datorn till typ studio kvalite´.

Egentligen hatar jag att bygga upp förväntningar, För då blir man alltid bara besviken.

Men denna gången ska jag ge NuForce Icon en chans innan jag dömmer.

Den var riktigt lätt att koppla in, Bara o plugga in en USB kabel, Och datorn känner direkt igen den som ett externt ljudkort, Vilket gör att ditt vanliga ”stängs” av.

Vilkt var liiite jobbigt när jag ville snabbt växla mellan dom två olika ljudkällorna för att jämföra.

Så det var inte bara att byta kabel in till högtalarn.

Men men, Lite har jag testat mej fram, Och absolut så blev ljudet ljusare och klarare, Men jag vill kanske tycka att den dödade min bas?

Nu hoppas jag bara att jag inbillar mej eftersom jag läst på många ställen att den ska förbättra just basen, Låta den spela djupare, fastare och mer distinkt.

Men allt är ju relativt, Jag gillar ju den ”smutsiga” HipHop basen 😉

**************Edit*************
Jag bytte utgångs uttag, Och nu är där mycket mer bas =)
******************************************
Jag kan kopiera in vad som står på Vibrations.se

NuForce Icon är produkten för dig som både är intresserad av datorer och digital musik samt ljudkvalitet. En perfekt liten desktop-modul som fungerar som externt ljudkort, hörlursförstärkare och tvåkanals förstärkare och försteg i ett!

Anslutning till din dator kan göras via USB, och då sker digitalomvandlingen med Icons högkvalitativa DAC. Dessutom kan en iPod eller annan källa anslutas via analoga ingångar. Utgångar finns för hörlur, samt för högtalare via sinnrika RJ45-kontakter (nätverkssladd) – kablar från NuForce med RJ45 i ena änden och banankontakt i andra änden ingår med Icon. Det finns också lågnivåutgångar för både subwoofer och stereo, så du kan använda Icon som enbart ett försteg eller som hjärna i ett 2.1-system med en aktiv subwoofer.

Icon är perfekt till väldigt många olika ändamål. Är du missnöjd med ditt datorljud? Låt Icon agera externt ljudkort, anslut ett par kompakta bra högtalare och komplettera med en subwoofer efter egen smak. Vill du bara ha riktigt bra hörlursljud när du sitter vid datorn? Det levererar Icon också. Denna produkt har verkligen förstklassiga digitalomvandlare och ger ett ljud av riktigt hög kvalitet!

Så nu ska Iconen testas och musiken ska avnjutas.

Det suger bara att jag inte ”kan” använda iTunes längre som spelare, Just nu spelar jag min musik med crap Spotify…..Nästan helt värdelöst.

Vill ni läsa mer om NuForce Icon så är här dom sidorna som jag själva läst.

Här

Här

Här

Här

Här

Här

Och här på svenska. 

Ja.. Helt enkelt så älskar alla produkten.

Så nu ska jag bara skaffa mej en bättre 3.5mm kabel..

Och på tal om kablar så fick jag en annan liten bonus julklapp till.

En skärmad strömkabel ifrån SUPRA.. INTE illa!

Så nu mår jag lite bättre av att låta mina högtalarkablar vistas i närheten av strömkabeln in till förstärkaren =)

Denna kabel heter inte Low Radiation för inte – den bygger på ett patenterat concept som minimerar störningarna från kabeln, vilket är mycket bra för känslig intilliggande utrustning. En strömkabel av fantastiskt hög kvalitet, som vi varmt rekommenderar om du har avancerad utrustning

(Visited 57 times, 1 visits today)
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x